shiren Napisano 19 Maja 2012 Napisano 19 Maja 2012 Witam wszystkich kolejny raz. Kolejna czesc przygody z moim rupieciem i kolejny problem. Dostalem od znajomego stary widelec amortyzoway, majac chwile czasu postanowilem wykrecic stary i zobaczyc co w trawie piszczy. Okazalo sie ze stary widelec ma srednice o wiele wieksza od nowego, dowam, ze oba widelce maja rure gwintowana. I teraz pytanie, jesli dotychczas w rowerze byl widelec z ta "grubsza" rura sterowa (dokladnego rozmiaru nie znam, jest on gwintowany i bardzo stary jak i caly rower, wiec wnioskuje ze to 1 cal) czy jest mozliwosc zamontowania tego amortyzatora w ktorym srednica rury sterowej jest mniejsza?
shiren Napisano 19 Maja 2012 Autor Napisano 19 Maja 2012 To chyba logiczne, że nie ma takiej możliwości. nie wiem czy takie logiczne, nie dla mnie wiec dlatego pytam. Nie ma mozliwosci zmiany sterow czy cos na mniejsze by ta rura z mniejsza srednica pasowala? jakies przejsciowki, cokolwiek? kompletnie nic?
djwiocha Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 mógł bys sie teoretycznie bawić w toczenie u tokarza jakiś przejściówek czy czegoś w tym stylu ale to się raczej nie opłaca.
Mod Team mrmorty Napisano 23 Maja 2012 Mod Team Napisano 23 Maja 2012 Jak bardzo zależy Ci na tym rowerze i czy mała zmiana kąta główki będzie miała znaczenie? By rozwijać dalej temat to musisz mi podesłać zdjęcie główki ramy w rzucie bocznym, najlepiej by złapać na zdjęciu górną i dolną rurę ramy. Koszty nie są duże ale do tego dojdziemy po otrzymaniu odpowiedzi Jeszcze jest kwestia długości sterówki w tym widelcu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.