Piomtb Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Fajny cykl imprez rozpoczął się tydzień temu. W ubiegłą sobotę był niełatwy wyścig w Bełchatowie, trasa na górze Kamieńsk. Ostry podjazd, a później zjazd trasa DH Druga edycja która będzie jutro w lesie Łagiewnickim w Łodzi, patrząc na mapkę przewyższeń też do łatwych nie będzie należeć. Może ktoś się jeszcze na jutro załapie, bo starty od 10:00, a elita o 13.50. Następne edycje to 2.06 Brzeziny (tutaj ja dbam o trasę), 7,07 Mragowo (góra 4 wiatrów) i 8.09 finał w Jakuszycach. Strona imprezy Junior-Cup.pl
marsman Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 fajnie że coś w temacie XC się dzieje. ciągle tylko te maratony Bełchatów był bardzo miłą odmianą mam nadzieję że impreza się uchowa:)
Piomtb Napisano 21 Maja 2012 Autor Napisano 21 Maja 2012 Łódź była również całkiem niezła. Trasa zróżnicowana, znowu elementy DH Tylko tasiemki ograniczające trasę nie zdały egzaminu. Ale już przekazałem informację głównemu organizatorowi i myślę że wyciągnie odpowiednie wnioski. Szkoda że XC nie cieszy się taka popularnością jak maratony. W Brzezinach esencja XC. Na tej trasie nie wystarczy czysta siła czy szybkość. Tu będzie potrzebna technika + idealnie działający rower. Nie wiem jeszcze jakie będą warunki pogodowe. Na tą chwilę bieżnik zdecydowanie agresywny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.