Skocz do zawartości

[opony] Co wybrać do tej kwoty?

qb41

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę, że tak jak mówi michuuu jakiś semi-slick. Te dwa Ritchey są w góry, na błoto..

Ew. pomyśl o drutowanej wersji Continental Race King

Gość voytec
Napisano
Te dwa Ritchey są w góry, na błoto..

Oj z odprowadzaniem błota to one sobie nie radzą. Przynajmniej Evolution którego poprzednika (Z-Race) używam. A oponka warta polecenia bo się naprawdę lekko toczy a w wersji WCS jest bardzo lekka. Zawsze można sobie wygooglać owe opony i poczytać opinie.

Napisano

Ok Koledzy może trochę źle się wyraziłem w pierwszym poście bo nie jest tak, że są to tylko drogi utwardzone bo u mnie na południu jest gdzie pojeździć i błoto też się znajdzie chodziło mi bardziej właśnie o opony w teren ponieważ asfalt to tylko na dojazd do lasu :). Rozglądałem się u siebie w mieście w sklepie rowerowym i przypadły mi do gustu właśnie te maxxis ignitor, nie za drogie i nawet dość lekkie, przynajmniej tak mi się wydaje. Podobają mi się także Schwalbe albo RR albo Rapid Rob tylko akurat u mnie w sklepie ich nie mieli w wersji drut. Voytec napisałeś o tych Richeyach ale nie widziałem ich na żywo wyglądają dość spoko ale piszesz, że nie odprowadzają zbyt dobrze błota więc...wolałbym coś uniwersalnego dlatego ten Maxxis Ignitor ale mieli tylko wersje 1.95.

Gość voytec
Napisano

A co masz do wersji 1,95? Zależy właśnie jakie błoto. Gliny lub rędziny nie odprowadzi żadna opona. Dlatego na takie błotka dobry jest jakiś semi-slick w rozmiarze 1,9 który nie tylko nie obiera się za bardzo ale też ma duży zapas między widełkami. Jak już mówiłem możesz sobie wyszukać proponowane opony i poczytać opinie (recenzje) i nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...