qb41 Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Witam Szukam opon do jazdy w terenie głównie szuter, lasy ubite ścieżki tylko jakieś 10% asfalt. zastanawiam się nad: http://allegro.pl/nowa-opona-maxxis-ignitor-26x2-1-drut-i2349616286.html a co jeszcze byście mi polecili do powiedzmy max 70-80 zł Z góry dziękuję
Mod Team michuuu Napisano 18 Maja 2012 Mod Team Napisano 18 Maja 2012 Jak na twarde to semi-slicka szukaj. http://allegro.pl/maxxis-wormdrive-26x1-90-60tpi-kevlar-semi-slick-i2327734296.html
Gość voytec Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Ritchey Z-Max Premonition 2.1 Comp. Jeżdżę na Ritchey'ach od jakiegoś czasu i je sobie chwalę.
qb41 Napisano 18 Maja 2012 Autor Napisano 18 Maja 2012 A nie lepszy byłby ten RITCHEY OPONA MTB COMP Z-MAX EVOLUTION / 26 / 2.1" wydaje mi się że jest gęściej upakowany bierznik?
YgreK Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Myślę, że tak jak mówi michuuu jakiś semi-slick. Te dwa Ritchey są w góry, na błoto.. Ew. pomyśl o drutowanej wersji Continental Race King
Gość voytec Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Te dwa Ritchey są w góry, na błoto.. Oj z odprowadzaniem błota to one sobie nie radzą. Przynajmniej Evolution którego poprzednika (Z-Race) używam. A oponka warta polecenia bo się naprawdę lekko toczy a w wersji WCS jest bardzo lekka. Zawsze można sobie wygooglać owe opony i poczytać opinie.
qb41 Napisano 18 Maja 2012 Autor Napisano 18 Maja 2012 Ok Koledzy może trochę źle się wyraziłem w pierwszym poście bo nie jest tak, że są to tylko drogi utwardzone bo u mnie na południu jest gdzie pojeździć i błoto też się znajdzie chodziło mi bardziej właśnie o opony w teren ponieważ asfalt to tylko na dojazd do lasu . Rozglądałem się u siebie w mieście w sklepie rowerowym i przypadły mi do gustu właśnie te maxxis ignitor, nie za drogie i nawet dość lekkie, przynajmniej tak mi się wydaje. Podobają mi się także Schwalbe albo RR albo Rapid Rob tylko akurat u mnie w sklepie ich nie mieli w wersji drut. Voytec napisałeś o tych Richeyach ale nie widziałem ich na żywo wyglądają dość spoko ale piszesz, że nie odprowadzają zbyt dobrze błota więc...wolałbym coś uniwersalnego dlatego ten Maxxis Ignitor ale mieli tylko wersje 1.95.
Gość voytec Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 A co masz do wersji 1,95? Zależy właśnie jakie błoto. Gliny lub rędziny nie odprowadzi żadna opona. Dlatego na takie błotka dobry jest jakiś semi-slick w rozmiarze 1,9 który nie tylko nie obiera się za bardzo ale też ma duży zapas między widełkami. Jak już mówiłem możesz sobie wyszukać proponowane opony i poczytać opinie (recenzje) i nich.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.