jakubj01 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Siema na pokrywce pisze, że trzeba wlać do niego olej mineralny i czy jest jakiś tańszy odpowiednik tego oleju? pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Z reguły w każdym dobrym rowerowym dostaniesz olej mineralny do hampli ( nie koniecznie shimano), ja np. mam jakiś zielony dali mi go u mnie i hample działają poprawnie nie radze szukać wielkich oszczędności ( jakieś tam oleje od citroena itp) bo możesz to przypłacić uszkodzeniem uszczelek w klamce i zaciskach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 E tam, jak wlejesz mineralny będzie ok, każdy jeden mineralny, ale hydrauliczny, o odpowiedniej gęstości, np LHM+ , ja sam w magurze jeździłem na castrol automatic do skrzyń automatycznych i hamulec był jak żyleta a uszczelki czują sie po dziś dzień świetnie ... tak domniemam bo osoba ktora go kupiła nie powiedzenia złego słowa na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 masz przyklejony temat o odpowietrzaniu shimano. Znajdziesz tam również wiadomości o olejach. PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.