Skocz do zawartości

[opony] Maxxis Wetscream. WARTO?

LUTY123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje pytanie jest takie czy polecacie oponę maxxis wetscream. Głównie chodzi mi o ścieralność i żeby się dobrze jeździło bo niby piszą tam <<70a>> model że się ni ściera szybko czyli że duża żywotność i chciałbym sie zapytać jeszcze może ma ktoś taką oponę to mógłby ją z komentować jak z nią czy tak jak podają czy jak.......

Napisano

to jest opona do zjazdu w błocie. Opory toczenia ma jak traktor i jeżeli już to używa jej się w miękkiej mieszance 42a lub 60a która na asfalcie błyskawicznie schodzi. Ogólnie opona ma zastosowanie tylko w dh i do tego nawet tam niektórzy ścinają środkowe klocki żeby miała mniejsze opory toczenia

Napisano

ale właśnie mi chodzi o to żebym nie zmieniał opon co miesiąc tylko chce przelatać trochę ja dlatego chce 70a bo sie mało ścierają a te 42 czy 60 będą sie szybko ścierały przawda:)

Napisano

Ale ty rzeczywiście tą oponę będziesz katował w ogromnym błocie ? Bo tak to nie ma sensu- jest wieeeele innych opon które dobrze trzymają w płytkim błotku ;) Przykładem może być Swampthig.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...