bilskij Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam! Do tej pory jeździłem na Fox'ie z mocowaniem pod tarcze IS, hamulce to XTR 960 również z mocowaniem IS - nie musiałem zakładać żadnych adapterów po prostu przykręcałem i cieszyłem się jazdą. Obecnie kupiłem Fox'a z mocowaniem pod tarcze PM, kupiłem sobie adapter Avid'a z PM na IS, ale gdy go zakręcę do amora a później wkręcę zacisk, to zacisk jest za daleko od tarczy o około 0,5 cm czyli o grubość adaptera. Nie widzę innej możliwości zamontowania tego. Teraz pytanie, czy kupiłem zły adapter i są inne które rozwiążą mój problem ?? Czy powinienem szukać zacisku z mocowaniem na PM ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 może go założyłeś do góry nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Już znalazłem rozwiązanie, potrzebuję coś takiego http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=723&&id_pod_kat=18&&id_kat=2&&id_pp=33 Czyli taki cofnięty adapter, tylko gdzie mógłbym to dostać pod tarczę 160 mm ? Orientuje się ktoś ?? Ewentualnie coś takiego http://www.bikestacja.pl/adapter-kcnc-hamulca-tarczowego-p-2217.html?cPath=152_170 Tylko nie wiem czy ten kcnc bedzie na pewno pasowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 kcnc dziala, tylko nie zawsze zacisk sie miesci, zalezy od konstrukcji, w najgorszym wypadku bedziesz musial pilowac lub przejsc na wieksza tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Dokładnie czegoś takiego potrzebujesz tarcza 180 w górę tylko i wyłącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 będę miał adapter shimano w środę/czwartek bo mi dorzucają do hamulców m596 tylko nie jestem pewien jaki to dokładnie będzie model, jak coś mógłbym Ci sprzedać w cenie np 20zł czyli 10 zł mniej niż na Formickim , tylko nie wiem czy chce Ci się czekać na odpowiedź do czwartku jaki adapter dostałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.