Skocz do zawartości

[smar] Finish line

Gość Roberto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja dzis sobie zakupilem FL T+(60ml),myslalem ze ta butelka jest wieksza :P

i mam pytanko , jak bede smarowal lancuch to mam dawac po kropelce na :

-punkt A?

-punkt b?

-czy na oba ?

lol5vv.th.jpg

Napisano

ja w pt zakupilem smar, o ktorym wczesniej wspominalem (valvoline z teflonem) - 20 zl za 500 ml

jeszcze nic z nim nie robilem bo nie mam niestety na razie kiedy - ale jak tylko posmaruje i pojezdze to dam znac pierwsze wrazenia :rolleyes:)

Pozdr

Napisano

ja w pt zakupilem smar, o ktorym wczesniej wspominalem (valvoline z teflonem) - 20 zl za 500 ml

jeszcze nic z nim nie robilem bo nie mam niestety na razie kiedy - ale jak tylko posmaruje i pojezdze to dam znac pierwsze wrazenia :rolleyes:)

Pozdr

czekamy, czekamy, bo mi sie nie widzi wydawac 15zl za 60ml, ktore mam powiedzmy na 2mc , w zaleznosci w jakim terenie jezdze ;]

Napisano

Kupiłem FL teflon plus i jest OK , ale wolałbym ''valvoline '' 500 ml za podobną cene co FL 60 ml.

Napisano

Co wy robicie z tym smarem? ja miałem przez rok FL CC

może za malow terenie jezdzilem i nie trzeba bylo czesto czyscic lancucha ale i tak są to wydajne buteleczki

Gość kamoreks
Napisano

Ja nie polecam FL Teflon+.

Przy przejeżdzie w suchutkim terenie po trasie maratonu

łańcuch było słychać po 20-25km a maraton ma 54 km.

Dobrze, że kupiłem małą butelkę !

Napisano

Też kupiłem niedawno czerwonego FL i szału nie robi :) Syf sie coprawda nie klei ale smarowanie co 2 dni przy suchych warunkach mnie nie bawi :)

Napisano

A ja dodam, że przejechałem 6tys km na buteleczce FL cross county i ogolniejestem zadowolony z niego. Teraz testuje olej do łancucha w piłach motorowych i powiem szczerze że po 600km nie widze roznicy-tyle samo lapie brudu co cross county i czestotliwosc smarowanai jest ta sama... :) w garazu mam 1,5 l tego oleju oj starczy mi do starosci :):):)

Napisano

po wyczerpaniu sie Teflon Plus'a zakupiłem KryTech

krytech.jpg

piszą o nim tak:

Nowoczesny olej parafinowy stworzony na bazie składnika Krytox® firmy DuPont oraz nowej formuły M2 opartej na molibdenie.

Po ok. 1 godzinie od nałożenia tworzy suchą i bardzo trwałą powłokę, która jest wzmacniana poprzez kolejne smarowan

fakt jest różnica w porówaniu do Teflon Plus

Trzeba go zostawić do wyschnięcia ... ja zostawiam na całą noc.

Rano standardowa przecierka szmatką ... i w drogę ... jak na razie zrobiłem na nim cirka 60 km...

z tym że dosmarowałem bo wczoraj padał lekki deszczyk ...

dziś rano byłem zdumiony bo napęd nie wydawał żadnego dźwięku [ i tak przez 30km] :eek: :) ...

zobaczymy jak będzie w weekend jak bedzie pracował łańcuch :)

Napisano

ja mam takie pyt.

nie wiem ktory smar wybrac.

a chcialbym nim smarowac golenie amortyzatora oraz naped.

jezdze gdy jest sucho, no chyba ze dopadnie deszcz.

finish line teflon plus czy CC?

Napisano

Gdzies tam pisali, ze do goleni moze nadawać sie smar z dodatkiem teflonu.

Ja kiedys smarowałem troche golenie Teflonem Plus i nic sie nie działo negatywnego, nie wiem jak z CC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...