Ogór Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 jak w temacie jak sie je montuje zintegrowane stery vp nie chcial bym czegos zepsuc ale chcialbym zeby to dobrze dzialalo i bylo dobrze zlozone prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 No należało by najpierw nabić bieżnie pod łożyska, a to trzeba zrobić na wcisk i z wyczuciem umieścić miski w główce ramy. Potem działa sie tak samo jak w przypadku normalnych sterów (tzn wszystkie czynności w sumie wyglądają tak samo - tylko inne są miski ) Jezeli nie masz pewności jak to zrobić, to najlepiej za pierwszym razem iść z tym do serwisu, a potem to już będziesz wiedział Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Nabijasz rurą wiekszą od średnicy rury sterowej bieżnie na amora. Potem nabijasz miski od łożysk do ramy - nakładasz, na wyczucie umieszczasz je, potem kładzie na desceczce od dołu, deseczke na góre i młotkiem zeby byly równo z ramą. Potem montujesz amorka, odmierzasz ile przyciąc rure, przycinasz rure, montujesz szyszke, wkladasz to wszystko i dalej to juz proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 skomplikowane :P pojde do rowerowego i zobacze jak oni to robia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 wcale nie jest skomplikowane - cała operacja jest prosta jak budowa cepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 CEP-Zbudowany z dwóch kijów, długiego i krótkiego, połączonych rzemiennym przegubem (gązwa lub gacek). Zboże młócono trzymając cep za dłuższą część (dzierżak) i uderzając krótszą (bijakiem) w rozłożone na ubitej ziemi (klepisko) lub innej płaskiej powierzchni, kłosy. Patrzac na nazwy to wydaje mi sie ze ta budowa cepa nie taka prosta A tak serio to rzeczywisicie po opisie pavarotti to wyglada na czynnosc dosc prosta- o ile wczesneij montowales juz "klasyczne" stery a-head ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 JESLI montowalem ale niestety nie mialem jeszcze z tym doczynienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Kilka wskazówek dotyczących powyższego postu: - miski (2 i 3) mogą (choć nie muszą) wchodzić lekko w główkę ramy. Mają kołnierz ograniczajacy więc wciśnij je (daj troche smaru) do samego kołnierza. Jak nie będą chciały poproś je młotkiem i deską (delikatnie ) - gwiazdkę (7) najłatwiej wbić poprzez wkręconą w nią śrubę (10) (tak jakbyś wbijał gwóźdź ). Najtrudniej zacząć, potem wchodzi dość łatwo. Postaraj się jedynie wbić ją prosto i nie za głęboko!! IMO 15-20mm max (wszystko zależy od długości śruby (10) sterowej - włóż ją w element 9, przyłóż go do rury i przymierz jak głęboko sięga śruba do wnętrza rury). Reszta idealnie zgodna z opisem powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ja mam te same stery co na zdjeciu i jedno pytanko: Nabiłem bieżnie na amorka, miski w rame i po nalozeniu amorka w rame nie nachodzil do konca. Troche pokombinowałem i nie nachodzil do konca juz tylko ok 3 mm, załozylem wszystko i zaczęło skrzypieć przy skręcaniu. Rozebrałem i nasmarowałem dobrze smarem bieżnie, złozylem i nie skrzypi. Troche pojezdzilem i odleglosc miedzy ramą a koroną amorka wynosi juz tylko ok 1,5 mm. To chyba juz dobrze jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 A jaka ramke Ogor wziales, sory za ot . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 jeszcze zadna ale raczej na 100 wezme draga 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 no ok, rob co chcesz, ale powiem Ci szczerze, ze bedziesz zalowal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 dlaczego :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Robi sie maly odskok od tematu nie skadze to zaden odskok tylko debatujemy gdzie lepiej wsazic VP :D:D no wiec dlaczego nie drag ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.