Skocz do zawartości

[rama] nomad czy remedy7

emilio3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jeździł ktoś na tych rowerach / ramach? Czy kupić używana ramę 4-letniego santa cruz nomad czy nową treka remedy?

Wiem że różnica skoku to aż i tylko 10 mm ( dla niektórych ) ale to nie o skok chodzi bo jak jest technika jeżdżenia to i na owcy człowiek pojedzie :)

MIałem przyjemnośc testowania treka fuela oraz sesion 88 i ładnie to pracowało więc sądzę że z remedy będzie to samo.

Na nomadzie parawie nie jeździłem dlatego moje zapytanie.

Napisano

Problem jest taki, że nie każdemu pasuje to samo, oprócz pracy zawieszenia ważne jest to jak rower jeździ, doświadczenia innych niezbyt wiele Ci pomogą, sam musisz wybrać, zwłaszcza, że jakieś pojęcie w temacie masz ...

Napisano

Bym nie patrzył na skok tylko na przeznaczenie. Nomad to sprzęt do enduro, do którego można upchnąć180 mm na przód.

Remedy bardziej siedzi w AM, ale w ciężkim też sobie poradzi.

Ja bym brał Treka. Raz, że nowa rama to nowa rama, dwa że ABP to dobre zawieszenie, trzy masz Mino Link - jeżeli rama to model 2012.

BTW, zawsze możesz umówić się w Crazy Crank na test ride Nomada. Tyle że to będzie nowszy model.

Napisano

Trek też był moim typem aż tu nagle pojawiła się okazja :) intense tracer na fajowych częściach więc zmienił właściciela :) więc w sumie temat do zamknięcia,

dzięki bardzo za podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...