-
Podobna zawartość
-
- 6 odpowiedzi
- 836 wyświetleń
-
- 14 odpowiedzi
- 766 wyświetleń
-
[amortyzator przedni] wymiana amortyzatora w rowerze kross soil boost 1.0 2020
Przez kraleoo,
- amortyzator
- santour
- (i 2 więcej)
- 5 odpowiedzi
- 863 wyświetleń
-
- 1 odpowiedź
- 614 wyświetleń
-
- 1 odpowiedź
- 349 wyświetleń
-
Pytanie
Konr4d
Witajcie
Miesiąc planowania, sprawdzania dostępności części, pytań na forum, podliczania budżetu i oto zaczynam, składanie 29er'a na bazie ramy Kross B6 - 2012
Dla tych którzy nie widzieli jeszcze roweru w wersji standardowej
Level B6 (29er) | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie
Gdy pierwszy raz go zobaczyłem stwierdziłem, że to będzie mój następny rower. Ten kształt, ta geometria, ten kolor! Niestety dość szybko się okazało, że jego osprzęt nie jest przewidziany pod bikera 92-95 kg oraz osprzęt planowałem co najmniej oczko wyżej. Zacząłem rozglądać się za czymś innym jednak nie mogłem znaleźć nic co by wywarło na mnie taki efekt jak czarny mat w krossie.
Podjąłem decyzję
Kupuję rower dla ramy. Tak dobrze słyszeliście Czekam aż w Krossie złożą kolejną partię rowerów w rozmiarze L i jak tylko do mnie dotrze to go... rozmontuję Trochę to szalone jednak mam zamiar sprzedać z roweru co się da, ewentualnie rzeczy które zostaną będą częściami zapasowymi do roweru mojego lub dziewczyny.
Lista zakupów
W między czasie oczekiwania na rower zadbałem o to aby w dniu kiedy do mnie dotrze mieć już wszystko gotowe i tak oto
1. W miejsce amorka Rock Shox XC 28 Mg TK (skok 100mm, Poploc) wkładam Rock Shox Reba 29er Black RL (skok 100mm, Poplock) - 1650g
2. Koła ZTR Arch EX 29er / Novatec Black 711/712
3. Hamulce XT m785 o ile uda mi się znaleźć czarną wersje - wszędzie są ale tylko srebrne
4. Jeśli uda mi się znaleźć czarne hample to do kompletu lecą manetki XT z mocowaniem I-spec
5. Przerzutki XT - przekładka z obecnego bike'a
Ponieważ chciałbym zachować "klimat" Krossa zostawiam standardowe rurki, pewnie nie będą super lekkie ale to nie o to chodzi
Część rzeczy już mam ale jest ciemno więc zdjęcia jutro!
Co wy na to?
295 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.