Tofi Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Dodaj do tematu w nawiasach [wyprawa wakacje 2014] i poproś administratorów o przypięcie. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Jeśli Sądecki i jedna baza to polecam to miejsce : http://www.jaworki-noclegi.eu, tylko nie róbcie tak jak ten człenio http://www.youtube.com/watch?v=DufE_JQrtFA&feature=youtu.be bo szefowa skasuje was na 150 plnów Edytowane 30 Listopada 2013 przez pawelLUB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 http://vimeo.com/80929869 tłusto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 no ładne zaspy, ale ja chyba bym wybrał szuranie na nartach bekkantry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam w Nowym 2014 Roku !W nawiązaniu do postu nr 185 przedstawiam stan "przygotowań" na początku 2014 r.TerminNie ulega zmianie - pomiędzy 26.05 a 17/24.06.2014 r.Parę dni wolnego zarezerwowane.Dokładny termin wyprawy będzie ustalony ok. 10/15.03.2014Czas trwaniaNie ulega zmianie - 5-8/9 dni.Rodzaj Bazy [RB]Dwie bazy - przyjeżdżamy do bazy nr 1, jeździmy po okolicy 2-3 dni, przenosimy się do bazy nr 2, jeździmy po okolicy 2-3 dni, powrót do domu.Rejon Rowerowania [RR] - w trakcie wyboru.Posiedziałem sobie nad mapami , pożeglowałem po Internecie i dylemat mam, bo wszystkie niżej podane lokalizacje kuszą bardzo. No , ale zobaczę jak to wyjdzie logistycznie.Na dzień dzisiejszy (06.01.2014) moje preferencje są takie :A - Beskid Śląski & Żywiecki baza nr1 Wisła Głębce lub inna Wisła w pobliżu - wypady w Beskid Śląski baza nr2 Rajcza/Ujsoły - wypady w Beskid Żywiecki/Worek RaczańskiB - Karkonosze & Izery baza nr1 Przesieka - wypady w kierunku Karpacz, Kowary, Szklarska Poręba baza nr2 Szklarska Poręba, Świeradów lub coś po środku - wypady w Izery, Harachov, SmrkC - Beskid Sądecki , Gorce baza nr1 Rytro lub Piwniczna Zdrój - wypady w pasmo Radziejowej , skok na dzień/dwa do Szczawnicy lub Krościenka (wypad w Pieniny) baza nr2 Nowy Targ lub Rzeki - wypady na Turbacz i okoliceStopień trudnościBez zmian - dla każdego coś się znajdzie. I dla tych co lubią po korzeniach i kamieniach wielkości RTV/AGD, i dla tych mniej szalonych.Noclegi i wyżywienieNoclegi - agroturystyka, kwatery prywatne.Wyżywienie - może w agroturystyce [łóżko & śniadanie i obiadokolacje] i we własnym zakresie czyli sklepy, bary, knajpki, pizzerie ... KosztyDojazd - ?Kwatery - trzeba liczyć 40-50 zł. za noclegWyżywienie - w zależności od pojemności brzucha i wybranej diety, myślę że ok. 40 zł/dzieńUczestnicyRowery - wskazane 29er, ale bez podziałów klasowych.Rowerzyści - o odpowiednim podejściu do rowerowania. To nie będą wyścigi ani popisy umiejętności.Ma być rowerowo , więc opilstwa nie przewiduję.PozdrawiamMarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Tofi Dodaj do tematu w nawiasach [wyprawa wakacje 2014] i poproś administratorów o przypięcie. Tak też uczynię - licząc na przychylność adminów - ale dopiero w marcu jak będzie wiadomo co i jak. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 WitamRealizując zamysł pojeżdżenia po górach (w nawiązaniu do postów nr 185 i 205) informuję że :Decyzje zapadły koniec gadania - czas na konkrety.Rejon rowerowania :Beskid Śląski i Żywiecki.Czas trwania :Nie ulega zmianie - od 5 do 8/9 dniTerminWyjazd w góry 26/27.05 - przyjazd do bazy nr1 27.05 lub 28.05Powrót do domu 05.06 lub 06.06Baza nr1 - Wisła Głębce lub inna Wisła (4/5 noclegów) 27/28.05 - 31.05/01.06Baza nr2 - Rajcza lub Ujsoły (4 noclegi) 01/06.06Noclegi w agroturystyce/kwaterach prywatnych w miarę możliwości oferujących wyżywienie (jeśli ceny będą do przyjęcia).I co najważniejsze - tam gdzie rowerzyści i rowery (ich przechowanie i zabezpieczenie) nie będą problemem.Plan jest taki :Na początek szeroko pojęte okolice Wisły/Ustronia/Brennej czyli do przejechania Czantoria , Równica-Czupel , Wisła-Barania Góra , Błatnia-Salmopol.Potem przebazowanie do Rajczy/Ujsoł czyli do przejechania Rycerzowa , Przegibek , Wielka Racza , Rysianka , Trzy Kopce (i może Pilsko) , Krawców Wierch.W kwietniu (najpóźniej do 15.04) będę rezerwował noclegi.Jeżeli wśród Forumowiczów na 29er - ach są osoby chcące przyłączyć się do górskiego rowerowania - zapraszam.Ewentualny kontakt najlepiej na priva.Aha - w założeniu jest to wypad rowerowy a nie barowy (no chyba że pogoda będzie mocno barowa). Może tak być (i pewnie będzie) że ... "jak pięknie wstać skoro świt".PozdrawiamPSJeżeli będzie poważniejsze zainteresowanie poproszę Adminów o podpięcie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Kłaniam, A taka sobie klubówka I pytanie za czapkę śliwek i zdeptanego petonga: Co odwalił ten dżentelmen ? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 W dół wjechał i przefrunął nad kierownikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Yes Sir Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Hehe, dobrze że jedynki zostały na miejscu. Ivan, a Ci sherpowie na drugim planie, to co tam robili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Jedynki spoko, bo lądowanie twarząwprzód prosto w 30cm błota... A szerpowie jak to po Peak District... Wałęsali się i przeszkadzali bajkerom Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ivan tymi fotkami ożywił chciejstwo i wyobraźnię ... Tak upnę post nr 207 coby temat nieco odkurzyć. Do 15-16.04 chcę zamawiać kwatery. Jeśli zapadły jakieś decyzje co do przybycia w Beskid Śląski i Żywiecki proszę o info w celu określenia liczby łóżek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Otwarcie sezonu, czyli spalmy sobie łydki, zmielmy się do cna... Szlak czarny Wejcherowo - Gdynia Dane: Mapa: Śmiałków było dwóch - Stalowy Skwar Jamis Dragon 85kg i Karol SpecEpic XL - 112kg wagi Więc wysuszeni nie jesteśmy. Po standardowej pół godzinnej walce z dziura w dętce - wyparowały 2 kleje, 1 łatka nie złapała, 2 też nie i w końcu kupiliśmy nową dętkę. A więc ruszylim - i się zgubilim jeszcze w Wejcherowie. Pomógł genialny program Locus Free. Im głębiej w las tym lepiej. Ale po chwili się zaczęło, podjazdy po 2 km, koleiny po leśnikach 1,5m, gałęzie i ślizganie opon na liściach. W Rumi już się cieszyłem po czym zaczęły się wąskie podjazdy 2km w górę, 2 w dół x4...myślę sobie jadę do Rumii i SKM. Ale uratowały mnie serpentyny całkiem przyjemne. Po czym wpadliśmy na piaszczysta drogę stratowaną przez konie. Podprowadzilim... Dalej już było przyjemnie bagienne tereny wzdłuż jakiegoś strumyka, moczenie gity w nim i popas w Koleczkowie. I ostatnie 20km do Gdyni było już spoko. Meta przy starej wieży widokowej na Witominie nad Rivierą. Dziękuje Karolowi za towarzystwo i motywację, bo był to najcięższy szlak jaki zrobiłem ever. Polecam. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez skwarek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Z dużym opóźnieniem ale jednak ... Wypad w Beskid Śląski 25-30.05.2014 Troszkę więcej zdjęć do obejrzenia pod tym odnośnikiem: https://picasaweb.google.com/109499522104275032083/20140530BeskidSlaski02?noredirect=1 Generalnie było extra. Termin idealny do spokojnego rowerowania po beskidzkich szlakach. Sprzęt oraz różne teorie i opinie z Forum zostały empirycznie sprawdzone na własnej skórze, tyłku, nogach itd. Podsumowując - szkoda że tak krótko. Niestety planów w 100% nie udało się zrealizować, ale jeszcze tam wrócimy ... Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez marekgda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 A może jakiś opis? Ekipa? Kilometraż? Zrzuty GPSu? Koszty? Ciekawi mnie to wielce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 ...biurokrata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej coś a'la księgowy Prezentowane zdjęcia to podsumowanie pewnej propozycji złożonej Forumowiczom pod koniec 2013 r. i parę razy przypominanej na początku 2014 r. Żeby nie było - nagadał, nawymyślał i nigdzie nie pojechał. A tak nagadał, nawymyślał i pojechał. ŁO !!! Wszystkie dane techniczno - organizacyjne to temat raczej na priva (a jakby co to może i do piwa/przy piwie Skwarku Mariuszu) Jeżeli kto ciekawy to oczywiście się podzielę danymi technicznymi, topograficznymi itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Temat wydaje się odpowiedni dla takiego pytania. Katuję 29' 100/100 po trasach,gdzie prawie brak trekkingu,a przeważa frirajd. (Z szacunku dla ojca-założyciela wątku markę ramy przemilczę). Dla widła 100mm jest 70,5 stopnia główki i 331mm wysokości suportu - konsekwencje wiadome. Do rzeczy : Wstawiać standardowe 120mm,czy może 120mm i szukać z większym offsetem (dodałoby życia na kierze dodatkowo) ??? Co za,co przeciw ? A może gra świeczki nie warta i zamiast się oszukiwać,że będzie lepiej od razu zamówic Bronsona i dobre buty na wypychy.... Pozdrawiam. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Tomek21001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Skoro przeważa frirajd i prawie brak trekkingu, to ja bym zamawiał Bronsona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Tania alternatywa w stosunku do widła...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 No... Ale w mojej opinii chyba najfajniejszy rower do tego typu zastosowań z tego co obecnie na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 ...biurokrata. Co to jest freerajd na rowerze? Jeździsz jak chłopaki z Where the trial ends? Czy mówimy o Ęduro? A może Trial? Czy AllMontajn? Ja bym pytał raczej na forum EMTB czy ĘduroTrophy, bo u Nas chyba więcej TwardychZadów (HT) niż PełnychPieluch (FS) prawie brak trekkingu,a przeważa frirajd. Panie Artoor czill ałt - co do wyprawy Marka - dziwię się bo zawsze była pełna relacja, a nie 3 zdjęcia i 2 zdania. Ale na piwo się umówilim i swoje się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Skwarek,w tytule wątku założyciel dokładnie opisał styl jazdy i z grubsza rodzaj roweru (duża kicha,mały skok i ostrzejsza jazda),z mojego postu też to wynika. Pytanie jest o sens i opcje takiej modyfikacji......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Luz, luz. Przecież napisałem gdzie masz pytać taka moja rada. A nie śmieje się z Ciebie tylko z producentów rowerów, którzy robią nam wodę z mózgu. Jeśli jeździsz bez skakania to 100/100 dla mnie było by maksem co bym w rower włożył najlepiej z blokadą(Spec Camber) mówiąc o 29erze. Więcej skoku to większe bujanie i gorsze podjeżdżanie i najważniejsze zmarnowany potencjał roweru. Mam to na co dzień, gdzie widzę rower 140-160mm tył/przód w 3mieście... Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez skwarek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi