Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

To faktycznie "okazja", rower ze sklepu o którym wiadomo, że robi problemy z gwarancją na Jamisy, z nietypowym widłem, a dystrybutor się wycofuje .... :whistling:

No i siodełko WTB Volt - niech je cholera weźmie :down:

• Mod Team
Napisano

Codeine od On-One. Na razie pod 29", ale ma być też pod 27,5". Amelinium 7005-T6, rekomendowana amortyzacja to 190x50mm, waga 7lbs (ponad 3kg?), cena 600 funtów.

Ciekawe jak długo siedzieli nad nazwą? ;)

1488296_687526884600840_63131807_n.jpg

• Mod Team
Napisano

hehe... Historia nazwy jest opisana na blogu Shed Fire

W skrócie potłuczony Richards był naprzeciwbólach - m.in Kodeinie - i mu sie urolił ten pomysł na sprzęta.

Brzmi jak urban legend ale dobry :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

Napisano

Geo jest tegez ( nie-tegez było w moim na kołach 26") długości ok. krótki tylny trójkąt  :thumbsup: , kąty ok., tylko główka ramy nieco krótka  ;)  , ale od biedy można podnieć podkładkami.

Napisano

To jest prosty jednozawias, w dodatku ramy Kellysa są "takie sobie" jeśli chodzi o sztywność boczną.

Chcesz fajny set, to pomyśl nad ramą z tego roweru :

http://www.droessiger.de/project/xma650b-4/#tab2

Powinna być dostępna w tym sklepie :

http://bike-x-perts.com/rahmen.html?p=2

Rama ma fajną, poprawioną względem poprzednich modeli na kołach 26" geometrię ... ramy są bardzo porządnie wykonane (miałem poprzedni model).

Napisano

Jest już w sieci specyfikacja i ceny Unibika 27,5 ;)

Osprzęt jest w zasadzie prawie identyczny jak wersjach 29.

w skrócie:

1.  UNIBIKE FUSION DISC:  XCM, Acera Alivio Altus cena 1849 (w promocji1738)

2.  UNIBIKE EVOLUTION: XCR Alivio Deore Acera cena 2299 (w promocji 2138)

3.  UNIBIKE FLITE: XCR Alivio Deore Alivio 2699(w promocji 2438)

Geometria:

a6cd.jpg

Napisano

@Teodoryk

Może specyfikacja i ceny Unibike 27.5 już są, ale te rowery nie istnieją.

Niedawno specjalnie podjechałem sobie na Przemysłową w Bydoszczy, żeby zobaczyć co w 2014 roku będzie Unibike oferował i zdziwienie ... 26 i 29. Nie ma fizycznie na stanie nic pomiędzy.

Chińskie ramy pod średnią kiszkę wykupili już więksi gracze na rynku (Kross, Kellys, Giant) i jak trochę rynek ochłonie to pewnie i Unibike się doprosi dostawy dla siebie. Jak na razie 27.5 w Unibike to projekt ... nie produkt.

Napisano

Chińskie ramy pod średnią kiszkę wykupili już więksi gracze na rynku (Kross, Kellys, Giant)

Giant nie wykupuje chińskich ram. Giant produkuje ramy. Gwoli ścisłości.

Napisano

@Teodoryk

Może specyfikacja i ceny Unibike 27.5 już są, ale te rowery nie istnieją.

Wiadomo, Tak to dokładnie działa, początek dostaw na ten rok jest spodziewany w okolicach lutego. A ramy zamawia się min 6-9 mieś wcześniej ;) Teraz  na 2015r można coś  sobie zamówić.

Napisano

Ehhh i przyszła pierwsza konkretna partia 2014 z Gianta.

A wśród nich i ten mój jedyny :).

Przyznam, że wygląda zdecydowanie to lepiej niż odniosłem pierwotne wrażenie na prezentacji kolekcji 2014.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...