kazafaza Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 To fakt, Baronie Ivanie, że pośmigałem chwileczkę i powróciłem posłusznie na łono Wielkiej Kiszki niczym skruszony zdrajca po niewinnym skoku w bok...ale przynajmniej wiem czym to pachnie i jak się to-to je i z czystym sumieniem polecam każdemu osobnikowi gotowemu popsuć myśl projektanta POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Author Epoque ,czyli A-Gang Patriot w wersji 120 mm jako Author Czy już pisałem,że mnie się Patriot/Epoque podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Kłaniam, Po endurackim Bronsiu Santa prezentuje ścieżkowca bazowanego na Blurze TRc. Santa Cruz Solo 125mm VPP2, alu i wungiel, 142x12 z tyłu, miejce na 2 koszyki bidonu, ISCG-05, suport gwintowany 73mm - Bravo Santa!!! - tylny widelec 435mm, suport 334mm, podsiodłówka 73st, główka ramy 68st. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ten dolny koszyk to chyba jako osłona ramy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ktoś tu jeszcze pamięta o przeróbkach? Bo okazuje się, że On One Whippet mieści średnią kichę, a na dodatek jest obecnie w bardzo atrakcyjnej cenie... PS. Sprzęt waży 7,23kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (a suport ma na 325mm? ) Santa ... zajeładna... żeby to jeszcze "mózg" miało... ps: ktoś chce kupic Speca FSR Pro z brainem? pod takie starożytne koła - 26inchów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 No proszę, średnie koło również w segmencie z niższym skokiem. Super. Autor bardzo ładny. A SC Solo to wręcz rower marzeń. Dorzucam link z filmikiem promującym Solo, bo bajeczne ujęcia są http://vimeo.com/67430580#at=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 324 No faktycznie, super jak na hardtaila XC ... Author Epoque ,czyli A-Gang Patriot w wersji 120 mm jako Author Czy już pisałem,że mnie się Patriot/Epoque podoba? Pisałeś, a rower (rowery)to faktycznie coś świeżego w zalewie tych Sant czy innych wynalazków, ciekawe jaka będzie cena finalna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 ps: ktoś chce kupic Speca FSR Pro z brainem? pod takie starożytne koła - 26inchów Daję monetę jednozłotową. Ze względu na starożytność. A propos Patriota od Aganga- ma on ci zastapic obecnego Cult'a i być od niego droższy. Niestety.... Pewnie framesetów nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 ..co ciekawe - Author wykorzystał ogniwo "nieHorstaLeitnera" - czyli patent Rocky Mountaina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 No właśnie nie wiemy, na ile pomysł Rocky jest opatentowany ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 I czy RM opatentował swój patent na Europę.... Ciekawe jest to ,że Author ,jako Firma-Matka dla A-ganga, najpierw wprowadza skądinąd ciekawy projekt ramy do Aganga, a później do swojej oferty. Anarchy ,jak z moją ofertą na Speca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 heheco do lepszego modelu w firmie córce - jeśli tak zakłada polityka firmy? Może za jakiś czas a-gang będzie kojarzony z cięższym sprzętem a author z CX i niżej (w sumie w ciężkim sprzęcie nigdy im nie szło)A S-works i spec choc hmmm to złe porównanie bo tam wybitnie firma chce pokazac, że SWorksy są dla "nie-śmiertelników" a przynajmniej nie tych ze wschodniej części Europy Durnykocie - Spec spakowany, zastanawiałem się tylko czy przesyłka po mojej stronie :)A poważniej - pewnie w 2014 będę szukał rozwiązania "problemu", albo przy pomocy Sikorskiego albo (niechętnie) poprzez allegro (choc nigdzie tak rzecz nie traci na wartości jak na tym portalu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Durnykocie - Spec spakowany, zastanawiałem się tylko czy przesyłka po mojej stronieKoszty przesyłki pokryję,ale pod warunkiem,ze trasa transportu tejże nie będzie objazdówką całego świata. Uwaga - offtop: - ktoś wie,gdzie ( w naszym kraju) można zakupić relatywnie tanie obręcze 27,5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 tanie obrecze - te z allegro dt i w takiej samej prawie cenie jakies rigidy na ebmx (89pln) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Kłaniam, Miało być tajemniczo i skrycie i tak jakby nieco sie udało. Ibis atakuje oficjalnie w 650B Ibis Mojo HDR Platforma roweru 26<--->650B. W zależności od pomysłu mozna sobie dowolnie żonglować rozmiarami. W wersji 650B trzeba zastosować 5mm podkładkę redukujacą skok dampera co da nam 150mm na tylnim zawiasie. Zalecane jest niesteosowanie opon szerszych niż 2.35 cala oraz spuszczenie powietrza do zera z dampera w celu sprawdzenia czy aby nie ma zadnych kolizji na linii papuć-rama. Reszta numerków wyglada nastepujaco - z forkiem 140mm: tylni widelec 435mm, suport na wysokości 343mm, główka ramy 67.1st, podsiodłówka 71.1st. Rama jest kompatybilna z napinaczem ISCG-05, oraz jest lżejsza o 130-180g od zwykłego Mojo HD - w zależności od rozmiaru i koloru. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Podsiodłówka 71,1* - jak dla mnie dyskwalifikacja, no i te podchody z mierzeniem ugięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam szanownych Bikerów! A co powiecie o wynalazku Northtec Gravity? http://nrowery.pl/2013/2013-mtb-275 Taka geometria nadaje się do czegoś? Swoją drogą, ciekawe, czym producent naraził się adminowi.....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Świat się wali..... Heckler wraca na średnich kółkach http://www.santacruzbikes.com/company/index.php?NewsID=0241 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 ano coś słyszałem w radio, że na Dalekiej Północy Rosji wykopali mamuta ale nie wiedziałem, że TAKIEGO! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam, nikt nic nie odpowie na temat tego northeca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Jak widać pewne wiecznozielone drzewa sa poprostu zieleńsze ... A kolega powyżej ewidentnie alergię na szukajkę ma http://www.forumrowerowe.org/topic/138036-rower-northtec-gravity-275-xt-opinie-czy-warto/ Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No owszem, wątek jest, ale mało rzeczowy, głownie dywagacje na temat długości tylnego trójkąta, i to głównie w 26'. Dla tego pytam tu, gdzie liczę na znajomość tematu 27,5'. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 taki oto przypadkowo "załapany w sieci" customowy stalak od Kelson'aKelson 650b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.