Mod Team IvanMTB Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A to ciekawostka ten spaw... Niemonolityczna rurka posdiodłowa? Ciekawe jakie jest ku temu uzasadnienie Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 ..zapytaj inżynierów Treka-od lat to stosują tylko niżej Pytanie czy to spaw czy frez, stare Kony miały podobnie-nadlutowana rura dla wzmocnienia węzła z tylnymi górnymi piórami - to miejsce w gruncie rzeczy to taka pięta Achillesa sztywnej ramy rowerowej (czy GT miało rację?)-choc mało kto ten temat porusza na głos. Gdyby cieniowac rurę (a nie nadlutowywac) nie uzyska się tak grubej rury na spawie przy tak cieniej ściance poniżej. Ot cała filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Uhmmm... W sumie to jak dla mnie naciągany nieco patent. Tyle ram bez tego po świecie jeździ i nic sie nie rozlata Ale może, może... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wygląda na połączenie górnego odcinka o grubszych ściankach z dolnym o cieńszych, trochę kombinacja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 no pomyśl Ivan ile za to ram miało problem np z pękającym kominem? ano zdarzało się to niektórym (niektórym nadal) jakieś ziarno prawdy w tym jest-wiem to po sobie-jak przerobiłem Konę (wiadomo U Kogo) to dwa razy puszczał spaw w miejscu podsiodłowa-górne pióra. Oczywiście nie sam-trochę mu nieudolnością wrodzoną pomagałem Za trzecim razem Wiesz Kto zaproponował wspawanie najpierw grubej tulei jak powyżej na focie. Od tamtego czasu rama nadal śmiga bez uszczerbku a zmienł się jej i kolor i właściciel. I z pięc, sześc lat też minęło. Jak mi to wytłumaczył WieszKto - jak mam się do czego dospawac (jest tzw mięso) to idzie spaw mocny i gruby, jak ścianka jest cienka to kładziesz spaw delikatnie żeby nie przeżarło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Kłaniam, No myślę, myślę i tak sobie wymyśliłem że Trek - jako właściciel Rybaka - nie jest najlepszym przykładem na to ze patent działa W sumie nie mam nic napoprzeciw, tylko trochę mi to estetycznie zgrzyta. Ale ostatecznie nie na wyglądzie się jeździ pod czym podpisuję sie nogyma i rencyma Szacunek... I. PS Coby trochu estetytki jednak łyknąć... Carver Killer B Najpierw coś dla Anarchiusza czyli suport na wysokości 299mm, optymalizowany pod 80-100mm widelca, dostępny w rozmiarze 15, 17, 19 i 21 incz. Polecam stronę producenta a szczególnie zbliżenia na spawy i detale. Jest całkiem klasowo I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Kłaniam, No i znowu cuś nowego: Bergamot Threesome SL 9.3 140/140 na RS'ie, tylny widelec 435mm, stożkowo główka ramy, sztywne ośki na obu krańcach, system zawiasu CPS, co wygląda na kolejną wariacje na temat Split Pivot/ABP. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Pokazały się też dwa prototypy Meridy z kołami 650b, sztywniak i full. http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/2013-merida-team-bikes-first-look-36426/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Dla leniwych Oblatuje to-to Señor Hermida Ciągle Proto, także jeszcze mogą namieszać przy tym nieźle... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 świeżynka od Vikingów (hmm...dziwne, bo w jakims sklepie go trafiłem, a na stronie producenta jakoś nie mogę go znaleźć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jak taka cisza, to pozwolę sobie jeszcze coś dorzucić (z nadzieją, że nic nie zdubluje, bo widzę, że już trochę się tych bikeów uzbierało): Rotwild R.E1 650B Santa Cruz Blur TR - w wersji amelininowej i karbonowej KillerBee od Carver'a (było już?), http://www.carverbikes.com/frames/ti-killerb i takie cuś (tu w wersji 26"), ale gotowa jest też wersja pod większe kółko (na stronie nie znalazłem) Nicolai Helius AC 650B 2013 (adaptacja 26", 140/150mm) Ghost Cagua (dostepny aż w 6-ciu konfiguracjach) Intense Tracer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Nie zdublowałeś tylko Santy, Nikusia i bujanego Carvera 3 na 7? No too bad mate... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No too bad mate... Trochę to sarkastycznie zabrzmiało Ivan I nie zaliczyłeś mi HardRoxa z porzedniej strony Nie chciało mi się od nowa wertować tematu a trafiłem na tego wystawowego bloga i chciałem dorzucić kilka ładnych obrazków. Jest jeszcze taka lanserska rama Ferrari (na pewno nie było ), ale poza tym że jest podobna do Scotta Sparka, to niewiele więcej mogę o niej znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ... albo HongFu 650b FS Rozmiary 16", 18", 20", tylna oś 135x10 lub 142x12. Innych danych brak... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 HongFu 650b FS faktycznie, paczta ludziska - chińskie ferrari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 I jadymy dalej. Tym razem z RPA, od Patrick'a Morewood'a z jego nowej firmy Pyga. FS 650B Pyga Zero 650C - na razie tylko grafa... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Nowoczaśnie; JHB Industrial co.LTD http://www.taiwantrade.com.tw/jhb/products-detail/en_US/728866 Artystycznie i perfekcyjnie; AHEARNE 650b MTB http://www.cycleexif.com/ahearne-650b-mtb ,a to ci dopiero..... ; http://www.bikerumor.com/2012/08/07/interview-richard-sheppard-of-ram-bikes/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 z castomami małych manufaktur nie wiem czy wyskakujmy zaraz Ivan zacznie prawic...jak przy moim ulubionym Ypsonie, a mnie od razu korci nawrzucac to NAHBSowych perełek... a ten drugi no no.... DISTRICT 8? "jakiś inny Eremyt" rzekł by: toż to jakiś dubel słit point Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Lutego 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Amerykanie jednak są..... inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Kłaniam, No ale jaki jest sens wklejania wszelkich ręcznie klepanych kastomów? Przecie by się nagle okazało że potrzebujemy osobnego serwera który udźwignie te TONY zdjęć, opcji, niuansików i smaczków... ... a NAHBS już w przyszły weekend Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Co do customów, to tylko jako ciekawostkę podam fakt, że od 6-stego bieżącego miesiąca można zamawiać do Polski ramolce od Cotic'a. A jak ktoś jest miłośnikiem "Ti", to ponoć już niedługo będzie można sobie zamówić od holenderskiego Van Nicholasa takie wozidełko na Rohloffi'e i Lefty'm. A little touch of Van Nicholas Tuareg 27,5 Lefty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Jedyny problem z ramami Van Nic'a jest fakt ze w rozmiarze S nie są one 650B kompatybilne... Czyli Mikrusy ponownie musza obejść się smakiem. A kto sie bierze za dilerkę Śmiejących Się Diabłów w Kraju-Raju? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 O!? A to nie będzie zupełnie rozmiarowo nowa rama jeśli chodzi o tego Tuarega? A kto sie bierze za dilerkę Śmiejących Się Diabłów w Kraju-Raju? Jak podali na twarzoksiążce, to bardziej chodziło o ten customizer ram: https://www.cotic.co.uk/order/build, który wcześniej dla Polski nie banglał. "Zaprzyjaźnieni" dystrybutorzy jak na razie tylko Ci, których można znaleźć na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Niestety nie... Tuareg występuje w ich ofercie juz jakiś czas. Ale na pocieche dodam że Zion jest takze 650B ready - z pominieciem rozmiaru najmniejszego, oraz że takze można go zamówić w wersji pod Rolo... Szkoda z tym Cotic'iem. Juz myślałem ze ktuś się szarpnął i za dilerke wziął... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dobra ustalamy limit ...mmmm... nooo...tak ze trzy "chałupniki" na łepka miesięcznie.hiehie Nuuuu adamos....ten tytanik........ :whistling: ......no to może do kompletu na miękko ; Van Nickolas Valkyr Nie chcom customów,to niech majom ;Stevens Sledge Max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.