Mod Team anarchy Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dobry Spawacz przy niemocno lajtowanej ramie da radę - szczególnie, że w okolicy haków ścianki rur są na ogół grubsze (ewentualnie stałej gr. i nie cieniowane) Znam przypadki bardzo dobrej naprawy-zmiany w rowerach alu i wszystko chodzi. Grunt robić to w dobrym zakładzie a nie u Pana Heńka z migomatem Można jeszcze tak zaszaleć że wysłać do luxtecha lub Rychtarskiego i wyciąć widełki w połowie a w to miejsce wstawić carbon! Obaj to zrobią i pewnie dobrze. Kwestia kasy (która i tak będzie niższa niż kupno nowej ramy?). Możliwości jest sporo-trzeba tylko chcieć. A te kilka centymetrów różnicy w wielkości opony? Ja bym się już nie kłócił bo mamy jak na razie 1 typ opony, no dwa. Może jeszcze jak by Koval napisał o swoich Paccenti no to mamy 3. I do jakiej to porównywać? Mnie np RaRa 26 i RaRa 27,5 to około 1,8-2cm różnicy. Ale jak to ma się do dobrej 26*2,4, albo do Feriosuów 29x1,8? Ot możemy się umówić, że od 1,5 do 2,5. Będzie bezpiecznie. Ano tak to jest - wszyscy mówią w koło -jaka łatwa adaptacja a jak dobrze się człowiek wgłębi to 26 za wysokie wychodzi a 29 za długie Gdyby 26 miało jeszcze 295 to luz ale dzisiejsze konstrukcje? 305, 310.... masakra jakaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Może kogoś zainteresuje SERIOUS MTB FRAME 2009 HARO BEASLEY 1x9 650B 18" Frame LOOK LOOK | eBay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Przedłużając za chłopakami z T29er A-Gang Patriot 650b 140/140mm, taki ni to 4-ro zawias ni to nie 4-ro zawias - moze ktoś wytłumaczy co to za umiejscowienie punktu obrotu przy tylnej osi - no i tyle wiadomo na razie... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 nie ma co powatpiewac - horst jest tam gdzie ma byc;), osi kola troche nie widac (bo to to cale czorne zlewa sie z przerzuta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2012 To nie jest wcale takie oczywiste. Zbliżenia na tylny punkt obrotu... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 To nie jest wcale takie oczywiste Ależ jest. To czterozawias jak malowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Też mi się zdawa, ale wyglad niejednoznacznie na piewszy rzut patrzałką. Szczególnie dlatego że znajduje się naprzeciwko tylnej osi i tak trochę śmiesznie na połaczeniu chain i seat stay'a. Takatam dywagacja wieczorna Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 swoja droga rama wyglada ludzaco podobnie do titusa el guapo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Też mi się zdawa, ale wyglad niejednoznacznie na piewszy rzut patrzałką. Szczególnie dlatego że znajduje się naprzeciwko tylnej osi i tak trochę śmiesznie na połaczeniu chain i seat stay'a. Takatam dywagacja wieczorna Szacunek... I. Zamiast dygać to byś wyszedł na rower, synu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Sorry Tato. Już lecę. Ciao! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Czterozawias ale nie Horst:) Rozwiązanie zbliżone do tego zastosowanego od bodajże zeszłego roku w Rocky Mountainach http://www.bikes.com/DATA/BIKE/1161_large.jpg . Żeby nie kolidowac z patentami MistrzaAMP które mówią o położeniu osi z przodu i poniżej, osadzono przegub z przodu ale powyżej poziomu osi koła (Spec może im nadmuchac nawet w stanie Colorado hehe). Przy odpowiednim położeniu pozostałych osi i długości wahaczy można uzyskac zbliżony rur tylnego koła częściowo odseparowany od pedałowania i hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ojchitrze, chitrze panie... Sprawdziłem i f**ktycznie Horst Link jest opisany i orysunkowany jako piwot na chain stay'u poniżej tylnej osi. Jak by się ktoś chciał zagłębić w meandry patentowe: http://www.google.com/patents?pg=PA4&id=WLMbAAAAEBAJ&hl=pl#v=onepage&q&f=false Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ten system A-gang stosuje już w modelu Cult więc nie jest to u nich nowość, a Rocky od około 3 lat, od wprowadzenia modelu Altitude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Na stronie Turnera pojawił się Burner http://www.turnerbikes.com/2013-turner-bike-models/burner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cup Napisano 5 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Myślę że tych rowerów jeszcze tu nie było, a włosi z MDE przygotowali dwa modele pod enduro na kołach 650B, a i sztywniaka spokojnie można zamówić, bo nie ma problemów z indywidualizacją parametrów ramy Nowości można zobaczyć w katalogu: MDE bikes 2013 A jak dla mnie najpiękniejszy jest nowy Carve 7 wyposażony w jeszcze jedną nowość czyli Srama XX1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Niewątpliwie pociąg się rozpędza : http://www.bicycleretailer.com/product-tech/2012/11/26/650b-freight-train#.ULURP4aGd48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Pierwszy 650b od Kony i to od razu stalowy http://www.konaworld.com/bike.cfm?content=explosif#1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Takie filmowe kompendium znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 kilka rowerow z polskiej stajni - northtec gravity za 2999, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Kłaniam, Saracen Kili Flyer 650B, zwany też Kili Flyer X. 130/120, sztywna oś 135x12 lub 142x12, cieniowane alu serii 6066, głowka ramy 68st, podsiodłówka 73st, tylny widelec 435mm, dostępne rozmiary 15,17,19 Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Fajny sprzęt, ciekawy odcień lakieru i bez tego nachalnego sportowego mazania z wielkim logiem producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nie oceniając koloru, bardzo ciekawy rower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A tutaj troszku tytanu od wujka Lynskey'ego: MMMMmmmmm...śliczności POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Mi się nigdy nie podobały wygięte dolne rury - pierwsze skojarzenie to rama po czołowym zderzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 To chyba kwestia tego czy za młodu grywałeś w hokeja czy wolałeś rzut oszczepem Swoją drogą tak sobie gałkuję i myślę że ten wstręty spaw poniżej łączenia rury górnej/tylnych widełek przyprawiałby mnie o zawrót głowy i mdłości...jednak nie takie to piekności jak wcześniej kliknąłem POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.