MartinH Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ma być w okolicach lutego/marca, sam czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Oby tylko nie skiepścili kolorystyki No to czekamy razem. A są już jakieś sample, przecieki odnośnie jej ostatecznej formy, wyglądu, geometrii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 W sumie to wolałbym czerwień zamiast tego fioletu, ale mam nadzieję, że to nie jedyne kolory A geo jest na tabliczce na ścianie, tylko, że ja nie widzę takich mały literek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Żeby one były jakieś super piękne, to nie powiem Obawiam się, że kolory to już się tutaj za wiele nie zmienią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Dardzo ordynarnie ta główka się rozszerza, jakoś tak prostacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 główka wygląda jak doklejona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Waćpanowie! W mojej złej głowie oprócz karłów i lasrów sa ejszcze inne złe pomysły. Piszę tu bo to troche na temat. Wspaniała firma WTB wpadła na pomysł który mi chodził po glowie już jakiś czas. 27,5+ http://www.wtb.com/products/trailblazer http://www.bikerumor.com/2014/09/16/eb14-wtb-shows-trailblazer-27-5x2-8-tirerim-plus-why-27-5-may-be-the-new-29/ Wiem tez ze bedzi ekilka wypustow 27,5 w szerokosci 3,0. Wciskjajac to do ramki 29 mamy pieknego minisemifata suport nie poleci jakos drastycznie nisko bo obwód kola wychodzi taki sam Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 wg mnie pomysł z 27,5+ jest bombowy. Na co dzień pomykasz na 29 i szybkiej oponie, od święta stallovego zakładasz grubsze kapcie.Ja tylko nie ufałbym tak na 100% faktowi, że skoro weszło 29x2,2 to wejdzie 27,5x3. Tzn podchodziłbym do tej konwersji nad wyraz delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 jesli wejdzie 29x2,4 to powinno wejsc 27,5x2,8 do takiego Janka Muzykantna na ten przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 W odmętach mtbru można znaleźć 29ery z oponami 26x3", to dopiero ciekawie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 no to się nazywało sub-bike czy jakoś tak (pewnie nazwę pokręciłem) i było nieśmiałym dowodem na to, że BB NIŻEJ ZNACZY LEPIEJ (jes jes jes!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Subner A ja miałem na myśli coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 czasem okresla sie cos podobnego jako semi-fat (choc i semi-fatem jest rower z tylko przednim grubasnym kolem) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 BB NIŻEJ ZNACZY LEPIEJ (jes jes jes!) Chyba na plaży Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Jeśli ktoś tu jeszcze oczekuje na ramę Peak'a 27,5 to ma być w połowie lutego, z tyłu oś QR9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 9 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Ja oczekuję, tylko po tym co zobaczyłem na zdjęciach z targów, nie jestem pewny czy ją nadal chce... Kształt główki doklejonej do ramy, kolory...Oby coś z tym zrobili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Nie żebym się czepiał ale sam kształt jest identyczny w Peak'u 29er. Jak już mam jakieś ale to zdecydowanie kolorystyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Szybki rzut oka na nową Codeinę w średnim standarcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wagabunda Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Powitać, pytanie trochę przyziemne ale niezmiernie mnie intryguje: czy ktoś ma dane o geometrii ramy w Kands Comp er 27,5, czy też może się konstruktywnie wypowiedzieć na ten temat? Warta zainteresowania? Do tej pory jeżdżę na crossie po asfalcie i lekkim terenie a teraz chciałem spróbować sił w maratonach i XC. Wiem, że ten model nie jest szczytem, ale obecnie brakuje kasy i nie mogę wyłożyć więcej jak 2k (i to pewnie na raty). Musi wystarczyć na jakieś dwa lata, potem pomyślę nad zmianą na coś lepszego. Ew jeżeli rama będzie tego warta to pomyślę nad rozbudową. Jeżeli chodzi o specyfikację to wydaje mi się rewelacyjny w tej cenie - porównując z konkurencją jak Kross Level R3 lub Cube Aim SL. Podkreślam: w tej cenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wagabunda Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Małe uzupełnienie: od sprzedawcy otrzymałem poniższe wymiary dotyczące jak przypuszczam rozmiaru 18": ,,wymiary od siodełka do kierownicy 61cm. od siodła do okorbowania 51,5 cm. od okorbowania do kierownicy 72 cm'' ,które to wymiary moim zdaniem nic nie wnoszą. Dla porównania Cube Aim 18" ma od siodełka do kierownicy 57,2 cm, innych wymiarów do porównania brak. Czy w związku z tym rama Kands będzie bardzie rekreacyjna niż sportowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Whyte 901 (2016) na testach w br - fajne geo, fajnie poskładany, za w miarę rozsądną cenę.http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/hardtail/product/review-whyte-901-16-49666/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Fajny, ale cena za taką konfigurację jest dość spora, bynajmniej dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulki Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Mój rower obecnie wygląda tak [emoji1]. Reszta czeka na zakup. Może ktoś ma jakieś pomysły na resztę części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Xtr Di2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.