Rulez Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Że aż sam napiszę, łuuu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Chętni są to i rower się znajdzie Po tym jak wypuścili fata i stalowego obieżyświata nic mnie już nie zdziwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Brak Braina, zero info na stronie Speca, zero tabel z geo, a tak po zatem jak by nikt nie napisał pewnie człowiek nie zorientował by się, że to model na 650b-taki podobny do tych większych i mniejszych braci. Ciekawe co następne? Zapewne enduro 29 i 26 zniknie na korzyść jednego koła, co zrobią z Demo? jak u sztywniaków, a przede wszystkim u kobiet - czy nadal będą twierdzić, że da się każdą kobitkę wrzucić na drabinę Wiesz Socjologu - to że zapycha się każdą możliwą dziurę to jedno ale jak raz się mówi tak, a rok później zupełnie inaczej to mi przypomina nasze rodzime podwórko i pewne polskie ugrupowanie (w sumie nie wiadomo które bo wszystkie takie same hehe), no zobaczymy, zobaczymy. Ciekawe jak wyglądało to od podwórka - policzyli ile mają jeszcze 29 calowców w produkcji, na ile starczy, kiedy zaczną znikać z magazynów i kiedy warto wyjść z 650b? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Marca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Spec się poddał... Stawiam,że za niedługo się dowiem,że Ich rowery są najsuperekstrahiperluksus i w ogóle. I że to Oni wymyślili,tylko dopracowywali szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Możecie mi mówić Wróż Maciej. Akurat na prezencję całej kolekcji na Sea Otter 2014.A PanSocjolog szybszy od bajkrumorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Proszę: http://magazynbike.pl/index.php?section=12&aid=252 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 ..a tego to już kompletnie nie rozumiem: http://www.specializ...o-650b#geometry że aż taka Wielka Tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Na pewno robią pod zamówienie, taki jak sobie życzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Nowy Santa Cruz Nomad. Tym razem, nie w kolorach "tenisowej żółci", ale dość kontowersyjnej "fuksji". Dla mniej męskich, przyszłych posiadaczy, na szczęscie jest też wersja "Stealth". http://www.bikerumor.com/2014/04/01/exclusive-first-photos-of-the-new-santa-nomad-plus-weigh-in/http://singletrackworld.com/2014/04/new-nomad-santa-cruz-update-an-old-favourite/ http://dirtragmag.com/no-joke-santa-cruz-debuts-redesigned-27-5-nomad/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 boszzz jakie to ma kąty bo ze zdjęcia wygląda na 50* na dziobie ps: hehehehe, to nie różowy, to magenta! Dokładnie tak moich zuchom tłumaczę dlaczego nie mają się co krzywić na "magentowy" kubek do picia na wyprawie heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tym razem, nie w kolorach "tenisowej żółci", ale dość kontowersyjnej "fuksji" Adamos jakie szkoły kończyłeś że takie kolory potrafisz nazwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 jakie szkoły kończyłeś że takie kolory potrafisz nazwać A zaglądałeś kiedyś na stronę www Santy, żeby sprawidzić, jakie są oficjalne nazwy kolorów dla Bronsona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Jak jest kolor i jego nazwa to prościzna. Myślałem że tak sam z siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ( sami z siebie to możemy o pudrowym różu, szmaragdowym czy wspomnianej magencie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 A ja pamiętam, że anarchy to się nawet kiedyś śmiał, że dobrze, że ten kolor nie jest (p)tenisowy. Kurka, tyle czasu minęło od premiery, a ja nadal nie mogę oczu oderwać od tych Bronsonów. Udany rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 czterysta trzydzieści pięć ogona - w końcu Spec ujawnił geo stumpów 650b:)http://www.specialized.com/us/en/bikes/mountain/stumpjumper-fsr/stumpjumper-fsr-expert-carbon-evo-650b#geometryNaturalnie wersje evo są trochę podrasowane więc kąty mniej ostre (jeśli można tu mówić o ostrości), suport przyzwoicie "nisko". A wspomniany na początku wymiar trochę mnie zaskoczył. Myślałem, że w 430 się zamkną....Gdzie te legendy o krótkich ogonach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 435mmm!? MatkoBoskoKochano, toż to długości akceptowalne przy 29er! Wogóle się na tym nie da jeżdzić, no chyba że tylko po bułki do sklepu. Hehe, Kolega Rulez się chyba załamie i popłacze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ...wiesz Adamos ja też przecieram oczęta ze zdumienia (rąbkiem chustki ocierając łzę). Szczególnie, że 26" wersja przy 420 skręca ślicznie, że wypuścili enduro 29 z krótszym ogonem niż ta sześcset pięćdziesiątka! Pozostaje wierzyć, że wiedzą co robią. Co jak co ale geo spec na ogół ma dopracowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mnie bardziej zastanawia kąt główki 68stopni przy 150mm "podróży". MAO trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Sam mam w Stumpie 150mm i kole 68* na dziobie i uwierz Marcinie - jest perfecto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Może i perfecto. De gustibus... Dla mnie pewnym wyznacznikiem jest SC, który w Solo daje 68. Mój brat ma chyba 68,5 w leciwym FSR XC Pro przy 120mm. Przy skoku 150-160mm daje się obecnie 66-67 stopni, więc 68 wygląda niewspółcześnie. Znając Speca poprawi ogon i główkę w kolejnej wersji i ogłosi odkrycie ameryki. Jakby zrobili od razu wszystko dobrze, to nie byłoby co poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ale to nie kwestia smaku, skoro rower świetnie sprawdza się na zjazdach np z Fimberpasa, w Komovi, włoskiej Ligurii itd itd o polskich górach nie wspomnę (a bynajmniej nie jestem zjazdowcem). Skoro rower prowadzi pięknie i intuicyjnie po wszelakich zjazdach i górach to co ma być "nie tak". To nie jest ani mój pierwszy rower ani pierwszy full ani pierwsze 10 lat jazdy, żeby opinia była wydumana z chmur. No i nie zapominaj Marcienie, że:- Stump to podobnie jak Twój Trance rower do raczej wysokogórskiej włóczęgi niż szaleńczych pogoni w dół po sklepie RTV AGD (od lekkiej i cięższej rąbanki jest Enduro z 66,5* na dziobie)- to kąt przy uwzględnionym SAGu i dla fulla, w sztywny rowerze gdzie tył nie nie zapracuje i nie przejmie części uderzenia rzeczywiście 68,5 i 150mm .. hmm W sumie nie wiem..A co znaczy "nie wpółczesność" czy "obecnie" jak to piszesz? to takie .. umowne Obecnie modne jest 1xcoś tam ale czy to sprawdzi się w kilkudnastodniowej wyrypie w Górach z garbem? Śmiem twierdzić, że kompletnie nie. Od lat modne jest camelbackowanie -ale czy wożenie wody na plecach w Górach przy upale i wyrypie to najsensowniejsza rzecz gdzie człowiek bywa totalnie wyrypany? Mam inne zdanie. Obecnie systemy bezdętkowe są w mocnym ataku! Ale ten tylko kto przeciął szeroko i gwałtownie takiego tubulesa na skałach podczas zjazdu wie, że od pęknięcia do ucieczki całkowitego powietrza jest zbyt mało czasu by się normalnie zatrzymać (ja nadal stosuję w górach dętki) itd itd Czy zaryzykowałbyś w innym miejscy Europy lub Świata, czasem w odległości od sklepów rowerowych jazdę na tubusach bez zapasowej (przestarzałej umówmy się) dętki?Nie interesuje mnie "obecność", interesują mnie rzeczy które się sprawdzają bez względu na lata w jakich były zrobione.Piszesz o 5010 i jego 68* (dla nie wtajemniczonych - chodzi o SOLO SC). Czy 2,5cm skoku na przedzie (bo z tyłu nadal jest 120) i 0,5* różnicy to wielka różnica? Jak bardzo? 0,5* raptem 1cm średnicy na przednim kole, ciśnienia w oponach, kwestii dobranego SAGU, przesunięcia ciężaru na rowerze przód, tył itd itd...ot takie nasze gdybania osoby poboczne przepraszam za OT -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------A zupełnie w temacie - w końcu Nomad 27,5 (i ogólnie SC) przestał wyglądać jak sr..jący pies z podkulonym garbem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Także tego....odnoszę wrażenie,że cały świat od kilku miesięcy wstrzymywał oddech w oczekiwaniu na Szpeca i teraz niektórzy zamiast oddychać się lekko zapowietrzyli....w sumie nie pokazali nic nowego. A propos geo- jako laik zapytam- kąt główki jest przy rowerze obciążonym czy też nie obciążonym? IMO katy są podawane na "pusto", więc przy założeniu SAGu na poziomie 25% ( czyli 30 mm) kat główki wypłaszczy się do ok. 67 stopni. Dla mnie pomyłką jest wkładanie tłumika o E2E 195 i 51 mm skoku przy zakładanym skoku ramy 150 mm . Konkludując- zero podniety. Nic a nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Przy obciążonym, Spec podaje kąty z sagiem. Jak dla mnie, to qupowata ta geometria ... ponadto to nie jest "normalny" Stumpjumper, Evo jest za mało uniwersalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 MądryKocie Jak wideł się zapada to kąt się wyostrza a nie wypłaszcza, ale to też dla HT z amorem, bo trzeba pamiętać, ze fule zapadają się z i przodu i z tyłu, a czasem nawet równocześnie i tu i tu.Pisząc o specu pisze jako o ciekawostce, może bliższej z racji rowerów w domowej stajni, ale głównie podśmieCHUJąc się z ich pseudopokerowej zagrywki, że niby 650b nigdy a przenigdy.Co do tego ogona jeszcze - w sumie jak się spojrzy na wersję 26 i 29 to te 435 dla 650b jest oczywistą oczywistością (ps: ja i tak pewnie na nowego stumpa bym się nie rzucał, jest brzydki, po prostu brzydki....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.