Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Pipedream Cycles znienacka wystartowali z tematem 650b, co najbardziej dziwi to fakt że prototyp wykonany jest z alu a reszta ichniego portfolio to stal i tytan...

"pod szminkę":

p650.jpg

"pod choinkę":

p650g.jpg

"pod lustrzynkę:

p650s.jpg

Ślicznie. A teraz to samo, ale w 853 poprosimy...

POZDRo-:ver

• Mod Team
znienacka

Znienacka? Już we wrześniu ubiegłego roku się zapowiadali, tak więc trochę się im zeszło. A to "zielone alu jabłuszko" i "szminkę" w ubiegłym roku pokazywali na twarzoksiążce.

Miejmy nadzieję, że nie odejdą od 853, bo nawet wujek google wyrzuca ich jako "853 Hardtail Frames". A konkurencja w postaci takiego dajmy na to Stanton'a nie śpi pod bokiem. :)

Pipedream Cycles znienacka wystartowali z tematem 650b, co najbardziej dziwi to fakt że prototyp wykonany jest z alu a reszta ichniego portfolio to stal i tytan...

"pod szminkę":

"pod choinkę":

"pod lustrzynkę:

Ślicznie. A teraz to samo, ale w 853 poprosimy...

POZDRo-:ver

Pewnie na szybko coś z Chin sprowadzili, żeby sobie podreperować budżet :whistling:, trochę lipa ...

Canfield Balance

Canfield-Brothers-Balance-600x400.jpg

Więcej na bajkrumorzeMoja chcieć ta roweru.

Na pewno chcesz sprzęta o takim skoku ?, jak często być go wykorzystywał ?, a poza tym chcieć to móc, kredycik i jazda ... ;)

• Mod Team

..nie na temat 650b ale bardzo blisko, zastanawiam się tylko jak się mają nasze przypuszczenia co do Speca 650b w 2015 skoro pojawiają się takie "tajne kwiatki" jak ten Enduro 29". Grafika spod znaku TLD, ale jak ktoś dobrze przyznał - to jeden z bardziej gejowatych (bez obrazy dla kolegów gejów) wzorów jaki wyszedł spod "ręki" Troya.
TLD-Specialized-Enduro-29er-600x554.jpg
czyli że miały by być Enduro 26, 650 i 29" a katalog Speca napuchnie do 280 stron? oj nie wierzę...

Koledzy, wracam do pomysłu zanabycia 650b :D

Marzy mi się Rocky Mountain Thunderbolt -> głównie z powodu odwiecznej miłości do marki, ale finansowo nie dam rady, jeszcze nie w tym sezonie ;)

Wertuję temat i zastanawiam się, stal czy aluminiowy full enduro, jako, że fulla jeszcze nie ujeżdżałem(dostatecznie długo). Full mi się w mieście i na długich płaskich treningach(a to większość mojego czasu spędzanego na 2 kołach) nie przyda, ale na taki kaprys nie ma mocnych(no ewentualnie ta stal HT ;) ).

Budżet do około 4k na cały rower lub jak najtaniej za samą ramę, jakbym składał mam trochę części - cały napęd, kokpit, sztyca i zacisk gdyby było 30,9 :D

Tak piszę, piszę i wychodzi mi Eccentric + kółka z alleprowizji + Fox, co Wy na to? :D

• Mod Team

no właśnie jestem na drugiej stronie i już mi wystarczy :D
bajzel że miło, jak ktoś ma siłę i newry poproszę o skrót w 3 zdaniach - pobili się? wzięli ślub? rama okazała się aluminiakiem accenta 29 z przemalowanym napisem na której Owsiak jeździł po Polsce? :D

Jako, że olano mnie w dziale: zakup roweru w przedzale... pytanko mam.

Co opłaca się wyrwać aktualnie w przedziale ~4 tys zł

Obecnie na tapecie mam:

Kross R8

Leon 8.27

Romet rambler 4 650b

Giant Talon 1 27,5"

Cube Acid 27,5

Najlepiej pod względem osprzętu wypada Romet i Agang. Byłem już przekkonany do Krossa ale amor mnie odstrasza. Giant i Cube fajne rowerki ale podzespoły biedne.

Szubiel zerknij na KTM 1964. Zacny sprzet i masz na start RS Rebe :)

Wazy w wersji podstawowej 11,8 kg.

• Mod Team

bajzel że miło, jak ktoś ma siłę i newry poproszę o skrót w 3 zdaniach - pobili się? wzięli ślub?

Czytaj do końca! Jest bardzo ciekawie - bo nawet o sąd i U.S. zahaczało! :D

PS. koniec końców - pełna zgoda. Rama zwrócona, kasa oddana.

Koniec OT.

To jak Tyś tę ramę kupował? Zupełnie "na pałę"?

niezupełnie, ładna jest i spełnia wszystkie moje wymagania hahaha ;)

nie no, teoretycznie wyszło mi, że M, ale, że teoria czasem mija się z praktyką, a na 650b jeszcze nie jeździłem, to postanowiłem się zapytać mości szanownych o to czy wybór był trafny :)

Niestety opcji "dupopomiaru" nie mam, na szczęście jest opcja zwrotu/zmiany zamówienia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...