kazafaza Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Pipedream Cycles znienacka wystartowali z tematem 650b, co najbardziej dziwi to fakt że prototyp wykonany jest z alu a reszta ichniego portfolio to stal i tytan... "pod szminkę": "pod choinkę": "pod lustrzynkę: Ślicznie. A teraz to samo, ale w 853 poprosimy... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 no właśnie, aż mnie skręciło... tfu...jak człowiek popatrzy na ich stalówki a te ochydztwa-wyglądają wręcz jak tania "replika" (ostatnio modne słowo ) pipedreama.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 znienacka Znienacka? Już we wrześniu ubiegłego roku się zapowiadali, tak więc trochę się im zeszło. A to "zielone alu jabłuszko" i "szminkę" w ubiegłym roku pokazywali na twarzoksiążce. Miejmy nadzieję, że nie odejdą od 853, bo nawet wujek google wyrzuca ich jako "853 Hardtail Frames". A konkurencja w postaci takiego dajmy na to Stanton'a nie śpi pod bokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Canfield Balance Więcej na bajkrumorze. Moja chcieć ta roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Pipedream Cycles znienacka wystartowali z tematem 650b, co najbardziej dziwi to fakt że prototyp wykonany jest z alu a reszta ichniego portfolio to stal i tytan... "pod szminkę": "pod choinkę": "pod lustrzynkę: Ślicznie. A teraz to samo, ale w 853 poprosimy... POZDRo-:ver Pewnie na szybko coś z Chin sprowadzili, żeby sobie podreperować budżet , trochę lipa ... Canfield Balance Więcej na bajkrumorze. Moja chcieć ta roweru. Na pewno chcesz sprzęta o takim skoku ?, jak często być go wykorzystywał ?, a poza tym chcieć to móc, kredycik i jazda ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Rulez, a jakie ma znaczenie,czy i jak bym go wykorzystał? Nie zaczynaj odwiecznej dyskusji o zasadności wielkości skoku . a poza tym chcieć to móc, kredycik i jazda . Już dzwoniłem do Providenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 ..nie na temat 650b ale bardzo blisko, zastanawiam się tylko jak się mają nasze przypuszczenia co do Speca 650b w 2015 skoro pojawiają się takie "tajne kwiatki" jak ten Enduro 29". Grafika spod znaku TLD, ale jak ktoś dobrze przyznał - to jeden z bardziej gejowatych (bez obrazy dla kolegów gejów) wzorów jaki wyszedł spod "ręki" Troya.czyli że miały by być Enduro 26, 650 i 29" a katalog Speca napuchnie do 280 stron? oj nie wierzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 A niech sobie brną, może brak 650b będzie ich gwoździem di trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Będą, będą...spokojna głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Koledzy, wracam do pomysłu zanabycia 650b Marzy mi się Rocky Mountain Thunderbolt -> głównie z powodu odwiecznej miłości do marki, ale finansowo nie dam rady, jeszcze nie w tym sezonie Wertuję temat i zastanawiam się, stal czy aluminiowy full enduro, jako, że fulla jeszcze nie ujeżdżałem(dostatecznie długo). Full mi się w mieście i na długich płaskich treningach(a to większość mojego czasu spędzanego na 2 kołach) nie przyda, ale na taki kaprys nie ma mocnych(no ewentualnie ta stal HT ). Budżet do około 4k na cały rower lub jak najtaniej za samą ramę, jakbym składał mam trochę części - cały napęd, kokpit, sztyca i zacisk gdyby było 30,9 Tak piszę, piszę i wychodzi mi Eccentric + kółka z alleprowizji + Fox, co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Tak piszę, piszę i wychodzi mi Eccentric + kółka z alleprowizji + Fox, co Wy na to? i co tu więcej kombinować..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jakby co, to rama już dostępna w sprzedaży. A po historii jednej sprzedaży na sąsiednim forum emtb, nazwa Ekscentryk stała się jakże do niej adekwatna - w przenośni i dosłownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Adamos-zapodasz linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zrób sobie pop-corn i miłej lekturki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 no właśnie jestem na drugiej stronie i już mi wystarczy bajzel że miło, jak ktoś ma siłę i newry poproszę o skrót w 3 zdaniach - pobili się? wzięli ślub? rama okazała się aluminiakiem accenta 29 z przemalowanym napisem na której Owsiak jeździł po Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 i co tu więcej kombinować..... a nie wiem właśnie, a Salsa? Mam mentlik w głowie, chcę mieć jeszcze ~10k zł i kupić RM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jako, że olano mnie w dziale: zakup roweru w przedzale... pytanko mam. Co opłaca się wyrwać aktualnie w przedziale ~4 tys zł Obecnie na tapecie mam: Kross R8 Leon 8.27 Romet rambler 4 650b Giant Talon 1 27,5" Cube Acid 27,5 Najlepiej pod względem osprzętu wypada Romet i Agang. Byłem już przekkonany do Krossa ale amor mnie odstrasza. Giant i Cube fajne rowerki ale podzespoły biedne. Szubiel zerknij na KTM 1964. Zacny sprzet i masz na start RS Rebe Wazy w wersji podstawowej 11,8 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 bajzel że miło, jak ktoś ma siłę i newry poproszę o skrót w 3 zdaniach - pobili się? wzięli ślub? Czytaj do końca! Jest bardzo ciekawie - bo nawet o sąd i U.S. zahaczało! PS. koniec końców - pełna zgoda. Rama zwrócona, kasa oddana.Koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 skrót w 3 zdaniach W 3 słowach: Rama miała wgniotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Zrób sobie pop-corn i miłej lekturki... Warto było przebrnąć przez 7 stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Noo, jeśli nie kupi się akurat tej ramy, to chyba cała partia nie była używana i nie ma jakichś skaz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No to kupiłem ramę Mam nadzieję, że bez wgniotek ale w sklepie raczej takiej nie sprzedają ech i już problem, na 175cm rozmiar M będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 ech i już problem, na 175cm rozmiar M będzie ok? To jak Tyś tę ramę kupował? Zupełnie "na pałę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 S była by chyba za mała, więc M, a jeśli nie podpasuje, to żadna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 To jak Tyś tę ramę kupował? Zupełnie "na pałę"? niezupełnie, ładna jest i spełnia wszystkie moje wymagania hahaha nie no, teoretycznie wyszło mi, że M, ale, że teoria czasem mija się z praktyką, a na 650b jeszcze nie jeździłem, to postanowiłem się zapytać mości szanownych o to czy wybór był trafny Niestety opcji "dupopomiaru" nie mam, na szczęście jest opcja zwrotu/zmiany zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.