Mod Team adamos Napisano 10 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Ma jakiś swój urok, ale cena 1800 dolków za ramę trochę niewyjściowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 On-One 45650B od dzisiaj w sprzedaży: http://www.planetx.co.uk/i/q/CBOO45650BDEO/on-one-45650b-shimano-deore-mountain-bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Kąt sterówki 65,7* a podsiodłówki 71,2* - to dosyć kontrowersyjne wartości. Czyżby na siłę wsadzili amor 140 mm do ramy zaprojektowanej pod 100 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dwie nowości: 1. prosto z Bajk Szoł W Lądku Zdroju, ędurancki Empire Cycles MX6-EVO 27,5.Szczegóły na bikeradar i stronie Empire Cycles. 2. oraz także z Albionu, z dość świeżej manufakturki pod nazwą Stanton Bikes - uroczy. stalowy sztywniaczek z mieszanek rurek Reynolds'a pod nazwą: Stanton Switchblack.Więcej fotosów i strona producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Ależ ciekawe, łobuzerskie geo w Stanton'ie! Cieszy możliwość przysinglowania i krótszy tyłek niż w Eccentric'u...ojojoi no to się porobiło! A 79era jakowegoś trzeba niebawem złożyć bo pustki straszą w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Ale jest zdecydowanie droższa niż Eccentric. Ale fuktycznie ,ładną ci ona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dwie nowości: 1. prosto z Bajk Szoł W Lądku Zdroju, ędurancki Empire Cycles MX6-EVO 27,5. W sumie nie wspomniałeś Adamos przy tym rowerze o najciekawszym dla tej marki... Że zbudowali taką ramę (ale z tytanu) .. na drukarce 3D:http://www.pinkbike.com/news/Worlds-first-3D-printed-bike-2014.htmlkolejny "drobny krok" w wykorzystaniu technologii 3d w rowerach (wcześniej np haki tytanowego ragleya) czy to cudo na muafch i carbonowych rurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 @Anarchy wiesz coś więcej nt technologii? Nie sądzę że drukowali ciekłym tytanem raczej matryce z wosku, lub czegoś topliwego, wrzucili w kokile i zrobili odlew. edit OMG faktycznie wydrukowali go warstwami! kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 kolejny "drobny krok" w wykorzystaniu technologii 3d w rowerach (wcześniej np haki tytanowego ragleya) czy to cudo na muafch i carbonowych rurach No tak, to teraz jak można sobie wydrukować cały rower z pieknymi detalami, to wątek "o lutowaniu" można zamknąć na trzy spusty. Smutne to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Adamos, skądże - to nowa technologia i tyle, kolejna, jak np carbon - to też była "nowa technologia", wyparła z szosy dla profi inne materiały. Nagle okazało się, że z włókna można wszystko i jeszcze ma właściwości pochłaniana drgań (a co niektórym podobno nawet dodała kilka centymetrów hehe). Amanufakturki jak istniały tak istnieją - klepię, spawają, lutują.Możemy być spokojni, bo tak naprawdę nadal w seryjnej produkcji taniej będzie spawać na robotach lub robić odlewy/wypraski niż każdą ramę drukować. Za to w prototypowaniu mamy kopa do przodu - w krótkim czasie możemy mieć gotowy element o potrzebnej wytrzymałości (czego nie było przy druku "z plastiku").A tak na boku - czy druk swojego własnego roweru, mostka, korb nie kusi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubiel Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jako, że olano mnie w dziale: zakup roweru w przedzale... pytanko mam. Co opłaca się wyrwać aktualnie w przedziale ~4 tys zł Obecnie na tapecie mam: Kross R8 Leon 8.27 Romet rambler 4 650b Giant Talon 1 27,5" Cube Acid 27,5 Najlepiej pod względem osprzętu wypada Romet i Agang. Byłem już przekkonany do Krossa ale amor mnie odstrasza. Giant i Cube fajne rowerki ale podzespoły biedne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StonaXTR Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam po raz kolejny. Oto obiecane zdjęcie całości , gotowy do jazdy. ZTR Crest 650B + Maxxis Crosmark NoTubes PS. Jeszcze w kolorze Pink Punk kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 @StonaXTR złośliwi pewnie spytają: "męskich nie było?" a ja się pytam jak wrażenia z jazdy? Co do druku to nie jestem pewien czy powinno się na to mówić "drukowanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 @szubiel - nie ten dział @StonaXTR - znowu nie ten dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StonaXTR Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 jak nie ten dział? no przecie przeróbka, zdjecia ramy przeróbka i zdjęcie amora rzeróbka .. bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubiel Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ja wiem, że nie ten dział. Z wielkim bólem tu pisałem. Ba jestem nawet przygotowany na reprymendę od moderacji. Ale jak to się mówi tonący się brzytwy chwyta - a ja nie wiem co wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 jak nie ten dział? no przecie przeróbka, zdjecia ramy przeróbka i zdjęcie amora rzeróbka . Tutaj Panie Kolego: http://www.forumrowerowe.org/topic/121750-650b-pokaz-swojego-650b-i-napisz-o-nim-dwa-zdania/ Ale jak to się mówi tonący się brzytwy chwyta - a ja nie wiem co wybrać. Wrzuciłeś aż 5 modeli. Wybiersz rower tylko pod względem osprzętu? Bo geometrie ram tych rowerów są dosyć rózne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubiel Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 I właśnie tu potrzebuje pomocy, geometria ma być bardziej pod XC niż MTB. Mieszkam na Warmii - gór u mnie nie ma. Są fajne trasy w lesie, drogi polne i szutrowe gdzie można poszaleć (trochę podjazdów i zjazdów w tym kilka ostrzejszych, przewyższenia w granicach 200-600m w zależności od ułożenia trasy, ale wiadomo, zawsze można fajną pętle zrobić i więcej wyciągnąć). Chciałbym również móc wystartować na takim rowerze w Mazovii MTB. A wybierając rowery sugerowałem się również osprzętem. Nie chcę wydać kupy forsy i mieć w rowerze hamulce, wkład suportu czy piast, które są nic nie warte - a włożone na siłę do roweru, by producent mógł zarobić jak najwięcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 tonący się brzytwy chwyta W Twoim przypadku to się tak skończy geometria ma być bardziej pod XC niż MTB Jest jakaś różnica? Załóż Waść temat w dziale 650b. Ten temat służy do ślinienia się i pielęgnowaniu niezdrowych chuci. Ba jestem nawet przygotowany na reprymendę od moderacji. REPRYMENDA!!!! StonaXTR- chwalimy się gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 OMG faktycznie wydrukowali go warstwami! kosmos. To się w proszku robi... http://youtu.be/tkwd2YXNy9I Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Tak posypują warstwę prochu i utwardzają laserem i dalej warstwa proszku laser. Pomysł z pogranicza sci fi i szaleństwa. Muszę poszperać czy są tam jakieś topniki czy jakieś inne substancje scalające, bo jak tytaniu się da to ze stali też Piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Niedzerwka http://youtu.be/2GI9Bw48liY Bronz, srebro, złoto, stal... http://youtu.be/0xGOFACsFh0 EOoT Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Pozostanę w klimacie drukowania (ze stali) : http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=11904&q=pistolet%20z%20drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ok proszę o kubeł zimnej. Jak ktoś znajdzie cenę takiej maszyny plus cenę półproduktu to niech da znać. ( nie interesuje mnie złoto ) edit Selektywne spiekanie laserowe brzmi lepiej niż drukowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Panym, kończymy OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.