Mod Team anarchy Napisano 10 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 hehez garbatą do łóżka... no nieee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Oj tam, oj tam... zdecydowanie wolałbym partnerkę z prostymi pleckami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No dobra to zacznę nieśmiało... No booo... to tak... a więc... Miarkuję się aby kupić rower na średniej kiszce. Z przywiązania do marki wycelowałem w najnowszy model Canyon Nerve AL, ponieważ nie wzbudza gęsiej skórki ani wzwodów już sztywny, lajtowy 26er o wadze jaknajniższejzawszelkocene. Choć to będzie pierwsze zderzenie z FS, 120 i 650b (poza tym Canyonem przed zakupem można tylko pojeździć za użyciem palca, wyobraźni i mapy) chciałbym Was zapytać czy przychodzą Wam do głów inne FS, 120/120 i 650b? Zwyczajnie chcę kupić całego bajka w najtańszej konfiguracji (+/- 6k) opędzlować sztrucle typu deore i alivio i włożyć to czym obecnie dysponuję. Budżet jak widać skromny ale +1000 pln można do niego dołożyć. Niech Wam Bozia wynagrodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Do głowy przychodzi mi jedynie Santa Cruz Bantam (ale to jednozawias) i 5010, ale ze zmieszczeniem się w budżecie może być ciężko... Generalnie za te pieniądze raczej nie kupisz niczego z lepszymi częściami/zawieszeniem niż Canyon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dzień dobry pysiu. Miło, że wreszcie przerzucasz się z balsy na prawdziwe cuś. Z nówek chyba tylko Canyon, no chyba że ich bezpośredni konkurent. http://www.rosebikes.pl/bike/rose-granite-chief-1-275-2014/aid:651476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Czekaj, czekaj, 6 klocka, XTek manetki, niezłe geo i dodatkowo klasyczny Horst plus sztywna oś. Nie wiem jak z amortyzacją - bo jak zostawisz to co jest to trochę brak manetki na kierownicy do amora. (w cenie całego bika masz raptem ramę albo Santa albo .. Szpeca). Plus za mini poprzeczkę na górnych piórach.Nie dziwota, że wziąłeś Go na celownik (jedyne co mnie się nie podoba to ostry garb na górnej i górna artystycznie przekombinowana belka amortyzacji). No i ta mufa-czy to nie przypadkiem jakiś takiś presfit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dzien dobry wujku. ;-)Ścigać się i tak nie będę a jednak potęgować się chce wrażenia z jazdy. :-) Tak nieuświadomionych lynk: https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3281 Anarchio, również górna rura do mnie nie przemawia ale cóż począć. Osprzęt nie jest znów tak ostatni, a ze starego bym wrzucił napęd (XT manetki, zmieniarkę XTR tylną, korbę XT, hamulce R1, i piasty 190's) a resztę posłał w diabły do żyda licząc iż rower wyjdzie najtaniej jak to możliwe. ;-) Tak, suport to PF ale tego akurat nie postrzegam jako wadę. PS. Licząc na szybko rama + amor P/T + stery + sztyca wyjdzie około 3.5k pln. Wydaje się być przyzwoitą propozycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Anarchio, również górna rura do mnie nie przemawia ale cóż począć. Wziąć coś z dłuższą i niżej położoną rurą oraz większym skokiem: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/trance.27.5.3/17688/74005/ Ja swoje poszukiwania ścieżkowca skończyłem na takim właśnie ścieżkowcu "plus". Pozostaje mi dobrać rozmiar i kupić. Na Twoim miejscu wypada przynajmniej przemyśleć. Kategoria 120/120 650B jest niestety słabo obstawiona. Jeśli pasujesz do rozmiarówki Canyona, to też jest dobra opcja ze względu na skuteczność wydanej kasy. Rozważyłbym też ten rower: http://www.author.cz/cs/kola/2014/epoque-1-0-27/ lub samą ramę (chyba ma być sprzedawana w rozsądnej cenie). Dla mnie kolejny za mały, ale może dla Ciebie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 E, wam się tematy nie pomyliły? Ukaniex,leniu...nie chce się tematu założyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Nie widzę zwyczajnie takiej potrzeby. Uczestnicy Tego tematu prezentują najwyższą wartość merytoryczną, nie potrzebuję dywagacji na temat tego lub innego rozwiązania czy dopuszczania wątpliwości na temat rozmiaru koła, wyłącznie rzetelnej porady. @up jestem mikroczłowiekiem, zaledwie 170 w butach do mtb a Canyon w rozmiarze S oferuje optymalne parametry. Jak siade do kompa to rzuce oczami na Twoje propozycje. Z superhiper idealnych byłby spark (pod względem technologiczno-wagowym) 700 ale cena budzi już wyrzuty sumienia, co dopiero chudego portfela. Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Durnykocie możesz posprzątać bo się chyba niewytapalkowało jak należy Koledze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Uojezus! Byłoby dobrze to nieco skorygować. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Najlepszym posprzątaniem będzie przeniesienie Twojego tematu w odpowiednie miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Rulez. Wunkom nie trzeba bajki opowiedzieć na dobranoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ukaniex, mnie się rozchodzi o wydzielanie tematów typu " Co kupić, bo sie miotam" od tematu ogólnego. Jeśli Możesz , to załóz jednak oddzielny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Rulez. Wunkom nie trzeba bajki opowiedzieć na dobranoc? Przez te blekoty ukaniexa chyba nikt nie zauważył Transama na średnim kole, a szkoda, bo to rączy sprzęt o świetnej prezencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekvolvo240 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 witam proszę o podpowiedz czy do tej ramy:) http://www.rowery-cube.pl/kolekcja-2013.php http://mountain-bikes.findthebest.com/l/3988/2012-Cube-Elite-Super-HPC-SLT moja rama ma rozmiar 18' , mierzyłem koło przednie od roweru 28 cali i weszło bez problemu. Zastanawiam sie nad tylnym kołem...wymiary ramy podane są w linku. Dziękuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Zauważyłeś tytuł tematu? Jeśli tak, to załóż ,proszę, nowy temat. Ten temat traktuje o nowych rowerach- nie doradzamy w nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekvolvo240 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 oki...faktyczne nie doczytałem.Zmieniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Ostatnimi czasy "męczą" mnie przed-NAHBS-owe wypusty od GroovyCycles, które już podrzucałem tu i ówdzie. Po obrzydliwym , wężowym Snakeskinie 650B przyszedł czas na Rat Rod w tym samym rozmiarze.Wiem, że totalny custom, ale trochę uwagi mu się należy choćby ze względu na samo malowanie."Shut Up Fool!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Te, ta, te kierownicę to jak się czymie? Rogami? Dziwaczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Malowanie jak by się w qupie uwalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Malowanie jak by się w qupie uwalał Co najmniej żałosny post i do tego jakby słabo z ortografią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Kapitalna kierownica w tym "Shut Up Fool!". Też taką chce! Zwróciliście uwagę na takie ciekawe wypustki przy manetkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 17 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 to taki rzec by można "semi h-bars" https://www.google.pl/search?q=h+bars&rls=com.microsoft:pl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=VhCwUryVI-nd4QSLvYGYAQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1671&bih=775Trzyma się to to dobrze, ergonomicznie. Podobno. Podobno - bo słyszałem opinie takich co im 15-17* leży idealnie pod dłonią i takiego jednego co czuł się na czymś takim dość niepewnie...Najbliższe dostępne o podobnej ergo to chyba (tradycyjnie) on-onowy fleegle (15*) lub szalona mary. Mówimy tu o samym ergo bo do h-barsów im daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.