Mod Team durnykot Napisano 22 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Było już pisane o A-Gang Patriot Informacje są takie : - w sprzedaży będą dwie wersje ,różniące się wyposażeniem- droższa -3.0 i nieco tańsza-2.0. http://www.agang.cz/2014/fsx-trail-enduro-27.5/patriot-3.0.htm#!specifikace - będzie też frameset ( braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo) w cenie ok. 4200 pln ( przelicznik z ceny czeskiej). Geometria mi pasi, cena niezła......ma ktoś telefon do Providenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Rowerek ciekawy. Śledziłem informacje o nim. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie, bo rozmiarówka kończy się na 483mm podsiodłówki. Sugerują że to do 205cm wzrostu a on dla mnie jest za mały (190cm) Za to na zbójcecki procent chętnie pożyczę pieniądze. Nie trzeba od razu do providenta dzwonić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Mnie się widzi,ze ta podsiodłówka to efekt projektowania ekstra pod sztycę mykmyk. Żech zresztą jeździł na ramach,które mają jeszcze krótszą podsiodłówkę i było OK ( szczególnie dla zawartości pampersa). Za propozycję dziękuję- wolę,żeby mnie co tydzień odwiedzała Paniusia z Providenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 No niestety, regularnych wizyt atrakcyjnej pani zaoferować Ci nie mogę Pod myk-myk czy nie... trochę słabo, że XL nie ma. Tańsza wersja ma zwykłą sztycę. BTW, czy oprócz reverba są jakieś myk-myki o długości 420mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Kłaniam, Klasyczny, tytanowy, hardkorowy sztywniak doczekał się odsłony w odcieniu 650B. Cove Hummer 650bj Do zrobienia na singlowo lub biegowo, optymalizowany pod 140mm amora, sztywna oś z tyłu, punkty mocowania ISCG. Dostępne 5 rozmiarów 16-20 cali, tylny widelec 422mm, główka ramy 67.5, podsiodłowa 71.5. Wiecej detali na stronie Cove Bikes Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 KS Supernatural - max 435 mm http://kssuspension.com/products/seatposts/supernatural-remote/ X-Fusion Hilo http://www.xfusionshox.com/product/posts/hilo/sl.html#specifications Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Czy to są sztyce pod koło 650b ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Rulez..... proszę Cię.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Było już pisane o A-Gang Patriot Informacje są takie : - w sprzedaży będą dwie wersje ,różniące się wyposażeniem- droższa -3.0 i nieco tańsza-2.0. http://www.agang.cz/2014/fsx-trail-enduro-27.5/patriot-3.0.htm#!specifikace - będzie też frameset ( braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo) w cenie ok. 4200 pln ( przelicznik z ceny czeskiej). Geometria mi pasi, cena niezła......ma ktoś telefon do Providenta? Ten frameset w dosyć rozsądnej cenie. Geometria też rozsądna, choć może baza kół mogła by być nieco mniejsza. Co do kasy, teraz modne jest wysadzanie bankomatów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Geometria też rozsądna, choć może baza kół mogła by być nieco mniejsza. Wiesz co... przy takich kątach i takiej długości górnej rury chyba po prostu baza musi wyjść tak długa. Zerknij sobie na Giant Trance 27.5. Sam wybieram między L i XL. L prawdopodobnie będzie miała 49cm rzeczywistej podsiodłówki, a XL około 52cm a baza kół odpowiednio 117,7 lub 120,4cm. Mogę dosztukować brakujący centymetr-dwa myk-mykiem i zastosować mostek 90-100 w L albo wziąć XL i nie martwić się o długość sztycy, wrzucić mostek 60-70mm ale za cenę ogromnej bazy kół. Właśnie siwieję nad tym problemem durnykocie, dzięki Ponoć KS LEV ma 120mm wymaganego wsunięcia w ramę. Hilo prawdopodobnie 100mm. Takie info udało mi się wygrzebać z netu. Producenci szczędzą danych na oficjalnych stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Mostek 100mm w rowerze 140/140 Ma kolega fantazję ułańską... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Listopada 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Ivan... Da się.... jest wprawdzie średnio,ale da się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Mostek 100mm w rowerze 140/140 Ma kolega fantazję ułańską... Szacunek... I. No źle to brzmi, przyznaję. 100mm mam teraz w HT. Przy szerokim wiośle (7Xcm) może by wystarczył 80mm. Identycznie by było, gdybym chciał Patriota skonfigurować pod siebe. A oni tam piszą, że rower do 205cm wzrostu. Śmiechu warte. Przy okazji - Meridę one-forty B oferują w Polsce tylko do rozmiaru 480mm. Podobnie niektóre modele Trance'a 27.5. A niby większe koła miały zapewnić łatwieszy wybór roweru osobom wysokim. W Polsce praktyka omija teorię szerokim łukiem Pewnie ostatecznie oleję kosmiczną bazę kół i stanie na XL. W najgorszym wypadku za rok będę szukał fulla XC lub zwartego ścieżkowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Wiesz co... przy takich kątach i takiej długości górnej rury chyba po prostu baza musi wyjść tak długa. Zerknij sobie na Giant Trance 27.5. Sam wybieram między L i XL. L prawdopodobnie będzie miała 49cm rzeczywistej podsiodłówki, a XL około 52cm a baza kół odpowiednio 117,7 lub 120,4cm. Mogę dosztukować brakujący centymetr-dwa myk-mykiem i zastosować mostek 90-100 w L albo wziąć XL i nie martwić się o długość sztycy, wrzucić mostek 60-70mm ale za cenę ogromnej bazy kół. Właśnie siwieję nad tym problemem durnykocie, dzięki Ponoć KS LEV ma 120mm wymaganego wsunięcia w ramę. Hilo prawdopodobnie 100mm. Takie info udało mi się wygrzebać z netu. Producenci szczędzą danych na oficjalnych stronach. No właśnie, że da się mniejszą bazę kół, niby 120 mm skoku, ale amor dłuższy ponieważ pod koło 29". kąty podobne, długości popdobne, a baza kól mniejsza (rower Ivana) : http://www.whytebikes.com/2014/product.php?xProd=94&xSec=111 Mi osobiście (mimo, że nie jestem entuzjastą 29er) geometria tego Whyte bardziej podchodzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Bardzo fajny rower. Nie za długi. Suport nie za nisko. 120mm przy dużym kole wystarczyłoby, ale gdzie rozmiar XL - ja się pytam? Chyba założę osobny temat odnośnie poszukiwania roweru dla mnie, bo zaczynam rozwalać inne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Było już pisane o A-Gang Patriot Informacje są takie : - w sprzedaży będą dwie wersje ,różniące się wyposażeniem- droższa -3.0 i nieco tańsza-2.0. http://www.agang.cz/2014/fsx-trail-enduro-27.5/patriot-3.0.htm#!specifikace - będzie też frameset ( braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo) w cenie ok. 4200 pln ( przelicznik z ceny czeskiej). Geometria mi pasi, cena niezła......ma ktoś telefon do Providenta? Polegając na tych danych http://www.team29er.pl/images/stories/imprezy/2013/velo_demoday_2013/Zeszyt1.pdf Agang Patriot 3.0 - 10 999zł Agang Patriot 2.0 - 7 499zł Frameset Patriot 3.0 - 4 299zł Frameset Patriot 2.0 - 3 899zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Cove Hummer 650bj Me like it. Rama "prawie" perfekcyjna. Prawie - bo znowu jakaś Kanada i cena trochę wali po kieszeni. C'mon On-One! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 24 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 @@adamos, spokojnie, ma być 456 650b No i NS Eccentric Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 25 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 spokojnie, ma być 456 650b No ma być - niby już w następnym miesiącu. Eccentrica też pewnie będzie można na dniach do koszyka wrzucić (np. w tym sklepie), ale żaden z nich nie ma tytanowej ramy z przesuwnymi hakami pod sztywną oś, takich kątów w geometrii i takiej fajnej czachy na przedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 w temacie rometowym dywagujemy sobie z adamosem na temat naszych bliskich sąsiadów, cen i możliwościI całkiem przypadkiem wynalazłem cosik takowego.Manufkaturka zwie się SINGLE BE, spawa/lutuje stal (a jakże), tu jej "AeMowy" 650b:detal na smaka, a cała reszta tutaj: http://www.singlebe.com/produkt/ram-singlebe-trail-killer-650b/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Jak aluminiowy ignorant spytam jak jest z mocowaniem tylnego koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 jak widać: dwa położenia i pewnie sztywna ośkazresztą tu widać spory kawał rury z gwintem No i może fota całości (podcięcie podsiodłówki) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Znaczy się w drugą dziurę zakładamy 29"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 w drugą dziurkę? hmm jakiś film enedrowski oglądałeś ostatnio Michuu? Nie, ja podejrzewam iż to zabieg czysto geometryczno-filozoficzny. Wydłużasz ogon, uspokajasz rower, albo na ten przykład pakujesz jeszcze grubszego flaka czy co tam chcesz. Pobudek "drugiej dziurki" może być wiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 w drugą dziurkę? hmm jakiś film enedrowski oglądałeś ostatnio Michuu? ...."Głodnemu Chleb Na Mysli"SingleBe istnieje co prawda niecałe 2 lata i w zeszłym roku mieli w ofercie chyba tylko dwa modele, ale z tego co widzę to jest coraz ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.