Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Pewnie zaraz Rulez napisze,że to i tak z katalogu Kinesis i zero własnej innowacji i że nic nowego....

Przeraża mnie filigranowość elementu przekazującego ruch na tłumik- strasznie wiotko wygląda. Coś mi się widzi,ze zawiecha trochę zbyt progresywna im wyszła ( krótki tłumik z dużą komorą).

durnykot

Pewnie zaraz Rulez napisze,że to i tak z katalogu Kinesis i zero własnej innowacji i że nic nowego....

Przeraża mnie filigranowość elementu przekazującego ruch na tłumik- strasznie wiotko wygląda. Coś mi się widzi,ze zawiecha trochę zbyt progresywna im wyszła ( krótki tłumik z dużą komorą).

Tak właśnie  twierdzę, gotowiec z katalogu, zero inwencji, Kellys Tyke z 2013 tylko z większymi kółkami :teehee: natomiast plusem tego roweru jest to, że Krossowi rośnie konkurencja ?, niestety nie, sądząc po geometrii z katalogu ten rower ma schrzanioną długość + podsiodłówka 76,5* ... wynalazek jak cholera :bye2:, ktoś bardzo się postarał żeby spieprzyć ten rower ... 

Za to sam Kellys obniżył loty i Tyke 2014 650b to jednozawias :yucky:

Coś mi się widzi,ze zawiecha trochę zbyt progresywna im wyszła ( krótki tłumik z dużą komorą).

165x38, jak w 99% fulli ze skokiem 100/100 :) Progresja to dość pożądana cecha przy tak małym skoku. Jedyne wyjątki to jednozawiasy bez dodatkowych łączników w stylu SC Superlight.

Jestem duży i nie chcę fulla 29era. Mam szytwniaka na dużym kole i on mi wystarcza do ścigania i treningów, ale do zabawy i w góry wolałbym coś bardziej skocznego i zwrotnego. Moim zdaniem popełnili błąd, tym bardziej że koszty wprowadzenia kolejnego rozmiaru ramy są chyba zerowe. Myślę, że wysokie osoby nie powinny być na siłę przywiązane do 29erów.

Na stronie Canyona pojawiły się już średnie kiszki:

Nerve https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/series/nerve-al.html

Spectral https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/series/spectral-al.html

Martwi mnie brak rozmiaru XL.

Ale bieda. L jest dla mnie minimalnie za mały a XL 29 ma przekrok w kosmosie. Identyczna sytuacja z Nerve (650B) i Nerve 29.

No i oczywiście Canyon decyduje za klienta, że ten ma jeździć na dużym kole, jeśli jest wysoki.

Ta firma dla mnie znika jako producent MTB. A szkoda.

http://rowerowy.com/sklep/rowery/enduro_allmountain/prod/elcamino_1

Nie znalazłem w szukajce. 

Hmm wersja 3 vs 1 -> korba, suport, ogólnie napęd na +. Opłaca się dopłacać te 9 stówek?

Coś słyszeliście w ogóle o tych rowerach? Ktoś dosiada? Czy lepiej szukać używki full 26"?

Kurcze - duży dylemat przed sezonem 2014...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...