Mod Team IvanMTB Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kłaniam, Przyznam szczerze że na razie Interbike nieco rozczarowywuje. Myślałem że producenty (jak to sie u mnie mawia) rozsypią więcej fasolki a tu same powtórki z eurobajka... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Żeby prawnicy Rocky Mountian nie wzywali prawników SC Fakt. Na MTBR już mają polewkę, że ten producent jednorazowych kubeczków i talerzyków powinien pozywać zarówno RM, jak i SC, bo był pierwszy. No ale tak to jest, jak się praw do znaków towarowych nie sprawdza. Interbike nieco rozczarowywuje. Ogólnie, to lipa jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
likabu Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Tak narzekacie na ceny 27.5", a tutaj kross całą kolekcję wypuścił za rozsądną cenę. Level R kusi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 A niedługo RM pozwie Speca za zawias : http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/epic/sworks-epic-29-wc Nie z bardzo przypomina to Horsta ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ..ale nadal nie jest nad linią - oś główna przegubu i os koła - a o tym mówi patent RM, jeżeli to w ogóle opatentowali.Dla mnie ciekawym jest motyw Speca i Scotta, długo Scotty walczyły o swoje zawieszenie w USA, podobnoż majątki poszły na adwokatów, ostatecznie odeszli od 4 zawiasu. I jak się to ma doi faktu że patent na Horsta wygasł? Giant mnie się bardziej podobał - najpierw NRSem próbowali udawać, że wcale im nie "o to chodziło", a potem MAESTRO - że mała beleczka nie kręci się w lewo tylko w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Pisząc o pozwie miałem na myśli ewolucję zawiasu u Speca ... , czy te 5 mm poniżej osi powoduje jakąś znaczną różnicę w pracy względem umieszczenia w osi ? chyba nie za bardzo do czego temu zawiasu teraz bliżej ? i jak to się ma do kół 27,5" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (ma znaczenie - ale odbiegamy od tematu, a Horst to fakt - w każdym z modeli nawet w tym samym roku w innym miejscu u Speca, ale to tylko potwierdza pierwsze zdanie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Powyższa dywagacja potwierdza tylko moje poprzednie spostrzeżenie. Wieje nudą na Interbajku... Nic co nie było w Friedrichshafen nie zostało "objawione" w Vegas... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nadal wieje nudą z InterBajku:Foundry 27.5 Tomahawk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Powyższa dywagacja potwierdza tylko moje poprzednie spostrzeżenie. Wieje nudą na Interbajku... Nic co nie było w Friedrichshafen nie zostało "objawione" w Vegas... Szacunek... I. Czyli USA wychodzą na wiochę właściwie w 650b nic szokującego już się nie zdarzy, no chyba, że pokażą kółko 27,5" z wielką kichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kaniam, Ale w sumie to naprawdę ciekawe. Przed Euro i podcza poprostu zatrzęsienie, huk i padaczka. A z Vegas jakieś ochłapki... Czyżby podskórnie dokonywał sie Nowy Porzadek i Podział Rowerowego Świata? Tłusta i Wielkokichowa Ameryka oraz Endurowa i Średniokiszkowa Europa? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ..może wielka USA nie potrafi się otrząsnąć po rewolucji 650b i tyle...patrzą na te swoje wielkie koła i myślą " co jest k.. nie tak z naszym kółkiem że nie zalało Europy doszczętnie...A z drugiej strony - jak ja bym chciał nie musieć czytać tych postów i nowości w gazetach z nowinkami, testów w bB co rok o 2,37% sztywniejszych suportów, 47,23% lżejszcyh pianek na kierownicy i o modulacji dzwonka z pierdylionem muzyczek.W zeszłym roku zgłupiałem do reszty jaki rok mamy, wokół 2012 ale wszędzie rowery i sprzęt na 2013. W tym jako tako sie odnajduję. Nie czytam, nie szukam. Jestem taaki spokojny i szczęśliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Co do zalewania kółkiem, a Azji wcale nie przyjęło się 29", a tam niestety jest większa ilość konsumenckiej populacji, teraz dopiero wchodzi tam kółko 27,5" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Bo na 29ery to Azjaci trochę za krótcy są. Ale np. fatbike robi w Japonii furorę i to już od jakiegoś czasu. Nie czytam, nie szukam. Jestem taaki spokojny i szczęśliwy Czas umierać... (sorry anarchy, nie mogłem sobie odmówić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 no cóż........skąd mogłeś wiedzieć jak bardzo nie trafiłeś DZIŚ z tym żartem Adamos.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No więc może wspólna konkluzja, że 29er nie dla każdego (o czym od dawna piszę ) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2013 skąd mogłeś wiedzieć jak bardzo nie trafiłeś DZIŚ z tym żartem Adamos Sorry Anarchy, ale nie mogłem wiedzieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Kłaniam, Cośtam, cośtam na siłę znalazłem... Black Market Roam 27.5 Wynalazek... 6 opcji haków tylnego koła pozwalajacych przesunąć je w zakresie 12mm i na dodatek nie ruszyć wysokości suportu więcej niż 2.5mm. Konwertowalny pomiedzy 26-27.5-29 incz. Z 6.5 calowym damperem 130mm skoku z 8 calowym 165mm. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 To chyba dla Adama Słodowego, albo dla takich świrów jak my, szkoda, że najprostszy jednozawias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jako, że zastanawiam się nad fullem, i ciągnie mnie w kierunku większego koła, a 29 jest na mnie zdecydowanie za duże, ostatnio natknąłem się na czeskie wyroby, które na pierwszy rzut oka chyba plasują się w kategoriach jakość/cena XF917 za 49999 Koron czeskich -> http://www.superiorbikes.eu/pl/kolekcja--2014/mtb-full-suspension/mtb-race-fs/557-xf-917.html XF947 za 59999 Koron czeskich -> http://www.superiorbikes.eu/pl/kolekcja--2014/mtb-full-suspension/mtb-race-fs/555-xf-947.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2013 wygląd zacny, a w geo nawet nie patrzę bo to jednozawias, a ja na takie prycham Przelicznik nadal podobny, że ten ful z dołu w Pl wychodziłby koło 6000zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 dużo drożej, ten dolny jakieś 9900 .. nie pyli się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 No więc może wspólna konkluzja, że 29er nie dla każdego (o czym od dawna piszę ) ... A ja potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 dużo drożej, ten dolny jakieś 9900 .. nie pyli się. A można dostać coś na średnim kole w podobnej opcji taniej niż te Superiory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Większość nowych kolekcji jeszcze nie została przedstawiona oficjalnie, więc radzę czekać . Na pewno będą Kellysy i Romety oraz wiele innych... np Anthem : http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/anthem.27.5.1/17693/74010/#specifications I przy Anthemie zawieszenia Superior wypada blado Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.