Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Żeby prawnicy Rocky Mountian nie wzywali prawników SC

Fakt. Na MTBR już mają polewkę, że ten producent jednorazowych kubeczków i talerzyków powinien pozywać zarówno RM, jak i SC, bo był pierwszy. :D No ale tak to jest, jak się praw do znaków towarowych nie sprawdza.

Interbike nieco rozczarowywuje.

Ogólnie, to lipa jest... :down:

• Mod Team

..ale nadal nie jest nad linią - oś główna przegubu i os koła - a o tym mówi patent RM, jeżeli to w ogóle opatentowali.
Dla mnie ciekawym jest motyw Speca i Scotta, długo Scotty walczyły o swoje zawieszenie w USA, podobnoż majątki poszły na adwokatów, ostatecznie odeszli od 4 zawiasu. I jak się to ma doi faktu że patent na Horsta wygasł? :)
Giant mnie się bardziej podobał - najpierw NRSem próbowali udawać, że wcale im nie "o to chodziło", a potem MAESTRO - że mała beleczka nie kręci się w lewo tylko w prawo :)

Pisząc o pozwie miałem na myśli ewolucję zawiasu u Speca ... , czy te 5 mm poniżej osi powoduje jakąś znaczną różnicę w pracy względem umieszczenia w osi ? chyba nie za bardzo :whistling: do czego temu zawiasu teraz bliżej ? i jak to się ma do kół 27,5" ...

Powyższa dywagacja potwierdza tylko moje poprzednie spostrzeżenie.

Wieje nudą na Interbajku...

Nic co nie było w Friedrichshafen nie zostało "objawione" w Vegas...

Szacunek...

I.

Czyli USA wychodzą na wiochę :bye2: właściwie w 650b nic szokującego już się nie zdarzy, no chyba, że pokażą kółko 27,5" z wielką kichą :whistling:

• Mod Team

Kaniam,

Ale w sumie to naprawdę ciekawe. Przed Euro i podcza poprostu zatrzęsienie, huk i padaczka. A z Vegas jakieś ochłapki... Czyżby podskórnie dokonywał sie Nowy Porzadek i Podział Rowerowego Świata?

Tłusta i Wielkokichowa Ameryka oraz Endurowa i Średniokiszkowa Europa?

Szacunek...

I.

• Mod Team

..może wielka USA nie potrafi się otrząsnąć po rewolucji 650b i tyle...patrzą na te swoje wielkie koła i myślą " co jest k.. nie tak z naszym kółkiem że nie zalało Europy doszczętnie...
A z drugiej strony - jak ja bym chciał nie musieć czytać tych postów i nowości w gazetach z nowinkami, testów w bB co rok o 2,37% sztywniejszych suportów, 47,23% lżejszcyh pianek na kierownicy i o modulacji dzwonka z pierdylionem muzyczek.
W zeszłym roku zgłupiałem do reszty jaki rok mamy, wokół 2012 ale wszędzie rowery i sprzęt na 2013. W tym jako tako sie odnajduję. Nie czytam, nie szukam. Jestem taaki spokojny i szczęśliwy :)

• Mod Team

Kłaniam,

Cośtam, cośtam na siłę znalazłem...

Black Market Roam 27.5

p4pb10115914.jpg

BlackMarket_Roam.jpg

Wynalazek... 6 opcji haków tylnego koła pozwalajacych przesunąć je w zakresie 12mm i na dodatek nie ruszyć wysokości suportu więcej niż 2.5mm. Konwertowalny pomiedzy 26-27.5-29 incz. Z 6.5 calowym damperem 130mm skoku z 8 calowym 165mm.

Szacunek...

I.

Jako, że zastanawiam się nad fullem, i ciągnie mnie w kierunku większego koła, a 29 jest na mnie zdecydowanie za duże, ostatnio natknąłem się na czeskie wyroby, które na pierwszy rzut oka chyba plasują się w kategoriach jakość/cena :)

thumb_bike_557.jpg

XF917 za 49999 Koron czeskich -> http://www.superiorbikes.eu/pl/kolekcja--2014/mtb-full-suspension/mtb-race-fs/557-xf-917.html

thumb_bike_555.jpg

XF947 za 59999 Koron czeskich -> http://www.superiorbikes.eu/pl/kolekcja--2014/mtb-full-suspension/mtb-race-fs/555-xf-947.html

Większość nowych kolekcji jeszcze nie została przedstawiona oficjalnie, więc radzę czekać . Na pewno będą Kellysy i Romety oraz wiele innych... np Anthem :

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/anthem.27.5.1/17693/74010/#specifications

I przy Anthemie zawieszenia Superior wypada blado :bye2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...