Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Ja napisałem, że wrzucam te wynalazki tylko jako ciekawostkę i że z góry przepraszam co bardziej wrażliwych. :) A poza tym, jak mi się dobrze zdawa nie był to taki pierwszy moto-rower w tym wątku. :P

Tak więc Mości Panowie pełen luz - motorek w d**ę i w góry - co kto lubi. :D

• Mod Team

Ano, już się zaczynają wróżenia z fusów jak widać, choć rynek nawet nie zdążył się wypełnić dobrem ze średniej półki.
Ale zawsze w takich momentach przypominam sobie sławetną wypowiedź niejakiego Garego Ryby w której twierdził, że "...niebawem wielkość koła ulegnie zmianie - pomniejszy się (!), bo małe koło to zwinny rower i lekki element amortyzujący (czyli efektywniejsza amortyzacja)..."
 czasach gdy co niektóre rowery FR i DH miały 24" z tyłu (np BigHit?) jako tako to brzmiało. Tylko, że ten sam Pan Ryba kilka lat później wystrugał swojego pierwszego Supercalibra 29 :)

Czekajcie czekajcie... czyli, że co? Że na FR zostanie TYLKO dział 650b? hahaha

zoom-bike-picture-8a62975a2e40e111a6b03f

Na  stronie Meridy można obejrzeć całą kolekcję na 2014.

W kategorii 650B są 4 fulle o skoku 145 na zadzie i 150 lub 150-120 z przodu. Zawieszenie z wirtualnym punktem obrotu. Ciekawe czy będą w Polsce. Ciekawe czy im to zawieszenie wyszło.

W kategorii HT cała gama rowerów 650B. Za to 26" HT jak na lekarstwo - tylko dwa karboniaki.

W kategorii fulli do XC - tylko koła 29" i 120mm na przodzie.

Seria o skoku 120mm została na małych kołach i ze starym systemem zawieszenia. Tu coś powinni zmienić, bo mało atrakcyjnie to wygląda.

• Mod Team

High Latitude LT 650b, £1499.99, Reynolds 631, Reba 120mm

Ładny kurde! Oj kusi Gienek, kusi...:)

No to jeszcze jak przy stalówkach od Herbaciarzy jesteśmy, to tutaj można trochę poczytać pierwszych o jazdach testowych na zajafkowanym już w tym temacie Pace RC127

Nie wiem czy było (skleroza), jeśli tak to trudno, Droessiger

Chyba już byli. :)

• Mod Team

Kłaniam,

No to Interbajkowy worek czas otworzyć...

Ellsworth atakuje tak w węglu jak i amelinum:

Ellsworth Epiphany Carbon XC

p4pb10098629.jpg

150/140 główka ramy 69.5st, tył 12x142, wariacja na temat Horsta czyli ICT, dostępny w rozmiarach S do L. Amelinowy Epiphany Enduro rozpeiszcza rozmiarami XS do XL

Ellsworth Absolute Truth

p4pb10098627.jpg

120mm na ICT, obniżona gł,ówka ramy ze sterami Zero Stack, maszynka dedykowana XC i Endurance Race. Amelinowy, tańszy brat to Truth. Oba dostepne w 5 rozmiarach XS do XL.

Wiecej detali na Pinku

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...