Rulez Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Trochę mi to kombinacją śmierdzi, taka tama pod 140 mm ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 A moim zdaniem bardzo fajnie toto się prezentuje. I cena jak za frejma z tych rurek, też jakaś taka bardziej "pokojowa" Piszą, że pre-produkcja, ale mam nadzieję, że nie będą już tam wiele zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 durnykot: valki w Ridley'u...a Cannondale wprowadzil na 2014 tarcze do Synapse - jest to ich bardziej "zrelaksowana" szosowka na ktorej osiaga sie wyprostowana, komfortowa pozycje, ale nadal jest to szosa z tarczami Bleee czy co? Rulez: kombinacja? Takie "hardkorowe" hardtejle sa juz od ladnych paru lat machane, taki bardziej lobuziacki typ roweru mi zawsze pasowal, a wielka rzesza brytoli lubuje sie wlasnie w takowym rozwiazaniu...On-One na przyklad poszedl o krok dalej i ich 456 "udzwigna" bez problemu nawet 160mm! Faktem jest ze wiecej niz 140mm w hardziaku sobie nie wyobrazam ale tez i nie probowalem jak sie to-to je, i z czym... Pacior calkiem zacnie sie prezenci w tej zolcieni, no i jak to jest ze sa oni w stanie zbudowac za polowe kafelka ramke na 853 pod rozne haki, ze zwezana(czy tez poszerzana;) sterowka a taki tam Fugio od Genesis'a na tych samych rurkach kosztuje o polowe wiecej a Pipedream potrafi zejsc nawet ponizej £400? Przepraszam za brak polskiej klawki, bedzie z powrotem w sobote (; POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Eeeee tam... 140mm w sztwniaku to przyszcz i w zasadzie JuKejski standard. Sam miałem Inbred'a, jeszcze model 2006 lub 2007 z pierwszą Revelką 130mm... Bez problemacji... A co do kaski... Pace zawsze kazał sobie za "wszywkę" płacić ekstra Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Jako ciekawostkę tylko zapodaję, bo dla mnie to jakaś poracha jest oglądać tego typu wynalazki na górskich ścieżkach. Zniesmaczył mnie po prostu ten rower. E-bajki niech se zostaną w mieście.Lejdis & Dżentelmens, będę pisał po polsku W pełni Bujany Lappierre'd Na Prundhttp://www.bikerumor.com/2013/08/08/new-27-5-lapierre-electric-mtb-bike-models-the-overvolt/Wersja Ze Sztywnym Ogonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 To właściwie normalne, skoro ludzi niedługo będą mieli głowy o średnicy 1m i nogi o długości 20 cm, to jak jeździć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Adamos, zohydziłeś mi dzień...dzięki... Czy ja mogę prosić o nie wrzucanie ebajków? W ogóle? W żadnej postaci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Żadnych e-bajków! nie bąźmy jak pewna "znana i poczytna" gazeta z Krakowa co to najpierw powiedziała, że NIGDY, potem, że MOŻE NA MIASTO, a teraz robi testy W TERENIE. PORAŻKA!DurnyKocie - a ja nie wierzę w V-ki - umrą bezpowrotnie (może nie licząc najtańszego segmentu przez jeszcze kilka lat) wyparte przez tarczówki. I tu pytanie: czy to ewolucja czy pęd za kasą.Sam jestem sporym przeciwnikiem pseudo-ewolucji o podłożu materialnym i coś co nie ma 5-7 lat na rynku omijam szerokim łukiem lub podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Ale - tak szczerze - czy przejście z 26 na 27,5 jest Złem prosto z Piekła Rodem? No powiedzcie - czy coś się stanie że 26 zniknie z rynku? Ja tam widzę raczej światełko w tunelu (choć to pesymiści wiedzą co to za "tunel" hehe) i traktuje to jako naturalną ewolucję, i to tą w dobrym kierunku. A, że "wszyscy" za tym poszli? Może czują pismo nosem i wiedzą, że kto się nie pospieszy w przyszłym roku straci. To nie chęć zysku, to nie chęć do strat ich goni (a że mamy wyścig szczurów i pęd bydła to inna sprawa).Nie narzekał bym, że 27,5 się rozplenia jak zaraza, tak jak nie narzekamy teraz, że tarczówki praktycznie zawładnęły rynkiem (mam na myśli rowery średniej i wyższej półki)Pace niezły (choć jakoś nie zachwyca na tej focie), cena jak u Mistrza R a przynajmniej nie trzeba biegać za poprawkami i malować po 3 razy W temacie stali i Mistrzów - Wąsaty Thom daje 100 zielonych zniżki na swoją średnią kiszkę, po wypełnieniu Specjalnego Formularza.... tylko serwera mu zapchajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 LOL!Miało być śmiesznie z tymi Lapierrdami, a wyszło tak, że wszyscy połknęli kwaśną cytrynę. Przysięgam się na wszystkie świętości, że już więcej nie wrzucę żadnego e-bajka! PS. Ja też uważam, że rewolucja w stronę dyskaczy i średniej kiszki to słuszna droga (choć oczywiście nie jedyna - przecież mamy wolny kraj i każdy może zgłosić swoje liberum veto), tylko jeszcze życzyłbym sobie, żeby ta przemiana aż tak mocno nie biła po kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 AdamosZ tymi e-bikami to tak jak bym Ci do stołu w dobrej knajpce przysadził spocona babę z wąsem Jak znalazł do chłodnego chardonnay Ceny znormalnieją ale za chwilę, gorzej bo jak będzie człowiek chciał sprzedać 26" to straci podwójnie, raz że alledrogo, a dwa że mała kiszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 to tak jak bym Ci do stołu w dobrej knajpce przysadził spocona babę z wąsem Jak znalazł do chłodnego chardonnay Nie dziękuję anarchy, ale chłodne, białe winko w ten upał bardzo chętnie Ceny niech normalnieją jak najszybciej, bo ja chciałbym się przesiąść już w przyszłym sezonie. Taka moja życzeniowa postawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 ...a ja bym żonkę przesadził na 650b w 2014 (czyli jakaś zima w piwnicy mnie czeka?)i Stumpa zamienił na 650 (ale to może poczekac do 2015)Na Północy już przyjemne chłody, rano 18C było -jest czym oddychać A w temacie ram/rowerów pod 650b, tego (wg wyszukiwarki) jeszcze u nas nie byłoĘlęgatsza wersja byczego karku w sosie winegret: LOOK 650bps: i gdyby nie inne foto od przodu z foxem (i prześwitem między oponą a koroną) nie wpadłbym na to że to zgrabna adaptacja 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Rewolucja w stronę średnie kiszki może i słuszna , jednak wiąże się np. z zanikiem w szybkim tempie nowych amorów z wyższej półki pod 26" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Rulez, a ile jeszcze pojeździsz na tej ramie co masz? Max 4-5 lat (powątpiewam, raczej 2-3). Przynajmniej nie będziesz zmieniał teraz amora i odłożysz pieniądz na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Po pierwsze to nie odłożę obecnie na nowy rower , po drugie starczył by mi pewnie do końca rowerowej aktywności w obecnym wydaniu, swoje lata już mam ... no ale nie o tym to dział . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 ....no ale działu o tym ile lat nam zostało na nowe średnie koło chyba nie ma... (ja najchętniej zmieniłbym haki w specu pod 650b, i jeśli tylko udało by się -będę spieszył z informacją) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zostaje ewentualny amor o mniejszym skoku z kołem 650b, tyle, że ze sterówką 1,1/8 pewnie nie dostanę - a powalony Spec nie był łaskaw w ramie z 2010 zaprojektować od razu główki taperowanej to faktycznie qurewska firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Rulez punkta masz za ostatnie zdanie , choć wg mnie to nie qurewki jest spec a "cały rynek" który zapodaje nam takie np poszerzenia sterówek - praktycznie NIC nie dające (co nie raz wykazały badania sztywności bocznej) itd itdCo do samego amora - ja bym się nie bał, sam ma teraz 120-150 rvla i mieszam skokiem aż miłops: załóżmy stricte polski temat : "Na co dziś rowerowego narzekałem" hahahaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Z drugiej strony, Stumpjumper FSR na 2014 będzie jeszcze w wersji 26" , nie śpieszno im do 650b .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Spec się mocno i twardo deklaruje, że 650b to pomyłkaI ja jestem bardzo, bardzo ciekaw kiedy napiszą, że w końcu wrócili do swojego pomysłu sprzed lat (bo podobno oni już DAWNO TEMU testowali to koło ale wyszło im, że za blisko to 29" się ma) i kiedy zapomną o tym co dziś głoszą. Zresztą jak sami dyplomatycznie stwierdzili "bacznie przypatrujemy się rynkowi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Czyli w przyszłym roku się określą. Zresztą co to zmieni? Spec i tak stwierdzi,że ich opóźnione wejście w 650be jest efektem długotrwałych badań wielkiego zespołu amerykańskich naukowców, co przyniosło nam ( czyli klientom) najlepsze rozwiązania na świecie. W temacie Foundry Cycles oczywiście z bajkrumora. W sumie nic ciekawego- ot , kolejny sztywniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dokładnie, już zapewne w okresie zimowym zobaczymy jakiś prototyp 650b od Speca - tak jak to było z ichnim fatbikem i później marketingowy bełkot, że przetestowane specjalnie dla nas w najtrudniejszych warunkach. PS. uprasza się o niepisanie o wieku i ile tam jeszcze komu zostało do końca kariery, bo wieje emeryturą i lamusem. Miłego łikendowego kręcenia dla wszystkich. Tapnięte z Tapatalk'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 <<<tak zupełnie na boku: czasem bełkot a czasem doprawdy coś trzeba sporo potestować (i odłożyć na jesień/wiosnę roku następnego) żeby choć trochę mieć pewności, że to co się wprowadza jest bliskie temu czego chcieli projektanci >>> ze znanych przykładów choćby Thomson i jego kierownice czy sztycka-chowajkaAdamos -żal poślady ściska, że my pierwsi odczujemy rozkosz życia na ZUSowej emeryturze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Co to- Forum OFE czy co? Pewnie macie 40 na spółkę i wielkie emeryty.... Rodzice wiedzą,co teraz robicie i gdzie jesteście? Pokój posprzątany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 hehehee masz Pan plusa ode mła za to Forum OFE hehehee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.