Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

durnykot: valki w Ridley'u...a Cannondale wprowadzil na 2014 tarcze do Synapse - jest to ich bardziej "zrelaksowana" szosowka na ktorej osiaga sie wyprostowana, komfortowa pozycje, ale nadal jest to szosa z tarczami  :sick: Bleee czy co?

Rulez: kombinacja? Takie "hardkorowe" hardtejle sa juz od ladnych paru lat machane, taki bardziej lobuziacki typ roweru mi zawsze pasowal, a wielka rzesza brytoli lubuje sie wlasnie w takowym rozwiazaniu...On-One na przyklad poszedl o krok dalej i ich 456 "udzwigna" bez problemu nawet 160mm! Faktem jest ze wiecej niz 140mm w hardziaku sobie nie wyobrazam ;) ale tez i nie probowalem jak sie to-to je, i z czym...

Pacior calkiem zacnie sie prezenci w tej zolcieni, no i jak to jest ze sa oni w stanie zbudowac za polowe kafelka ramke na 853 pod rozne haki, ze zwezana(czy tez poszerzana;) sterowka a taki tam Fugio od Genesis'a na tych samych rurkach kosztuje o polowe wiecej a Pipedream potrafi zejsc nawet ponizej £400?

Przepraszam za brak polskiej klawki, bedzie z powrotem w sobote (;

POZDRo-:ver

• Mod Team

Eeeee tam... 140mm w sztwniaku to przyszcz i w zasadzie JuKejski standard.

Sam miałem Inbred'a, jeszcze model 2006 lub 2007 z pierwszą Revelką 130mm...

Bez problemacji...

A co do kaski... Pace zawsze kazał sobie za "wszywkę" płacić ekstra :)

Szacunek...

I.

• Mod Team

Jako ciekawostkę tylko zapodaję, bo dla mnie to jakaś poracha jest oglądać tego typu wynalazki na górskich ścieżkach. :sick:  Zniesmaczył mnie po prostu ten rower. :yucky:  E-bajki niech se zostaną w mieście.

Lejdis & Dżentelmens, będę pisał po polsku ;)

W pełni Bujany Lappierre'd Na Prund
http://www.bikerumor.com/2013/08/08/new-27-5-lapierre-electric-mtb-bike-models-the-overvolt/
Screen-Shot-2013-08-07-at-3.52.30-PM.png

Wersja Ze Sztywnym Ogonem
Screen-Shot-2013-08-07-at-3.10.55-PM.png

• Mod Team

Żadnych e-bajków! nie bąźmy jak pewna "znana i poczytna" gazeta z Krakowa co to najpierw powiedziała, że NIGDY, potem, że MOŻE NA MIASTO, a teraz robi testy W TERENIE. PORAŻKA!

DurnyKocie - a ja nie wierzę w V-ki - umrą bezpowrotnie (może nie licząc najtańszego segmentu przez jeszcze kilka lat) wyparte przez tarczówki. I tu pytanie: czy to ewolucja czy pęd za kasą.

Sam jestem sporym przeciwnikiem pseudo-ewolucji o podłożu materialnym i coś co nie ma 5-7 lat na rynku omijam szerokim łukiem lub podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Ale - tak szczerze - czy przejście z 26 na 27,5 jest Złem prosto z Piekła Rodem? No powiedzcie - czy coś się stanie że 26 zniknie z rynku? Ja tam widzę raczej światełko w tunelu (choć to pesymiści wiedzą co to za "tunel" hehe) i traktuje to jako naturalną ewolucję, i to tą w dobrym kierunku. A, że "wszyscy" za tym poszli? Może czują pismo nosem i wiedzą, że kto się nie pospieszy w przyszłym roku straci. To nie chęć zysku, to nie chęć do strat ich goni (a że mamy wyścig szczurów i pęd bydła to inna sprawa).
Nie narzekał bym, że 27,5 się rozplenia jak zaraza, tak jak nie narzekamy teraz, że tarczówki praktycznie zawładnęły rynkiem (mam na myśli rowery średniej i wyższej półki)

Pace niezły (choć jakoś nie zachwyca na tej focie), cena jak u Mistrza R a przynajmniej nie trzeba biegać za poprawkami i malować po 3 razy :) 

W temacie stali i Mistrzów - Wąsaty Thom daje 100 zielonych zniżki na swoją średnią kiszkę, po wypełnieniu Specjalnego Formularza.
... tylko serwera mu zapchajcie :)

• Mod Team

LOL!
Miało być śmiesznie z tymi Lapierrdami, a wyszło tak, że wszyscy połknęli kwaśną cytrynę. ;) Przysięgam się na wszystkie świętości, że już więcej nie wrzucę żadnego e-bajka! :no:

PS. Ja też uważam, że rewolucja w stronę dyskaczy i średniej kiszki to słuszna droga (choć oczywiście nie jedyna - przecież mamy wolny kraj i każdy może zgłosić swoje liberum veto), tylko jeszcze życzyłbym sobie, żeby ta przemiana aż tak mocno nie biła po kieszeni. :)

• Mod Team

Adamos
Z tymi e-bikami to tak jak bym Ci do stołu w dobrej knajpce przysadził spocona babę z wąsem :) Jak znalazł do chłodnego chardonnay :)

Ceny znormalnieją ale za chwilę, gorzej bo jak będzie człowiek chciał sprzedać 26" to straci podwójnie, raz że alledrogo, a dwa że mała kiszka

• Mod Team

to tak jak bym Ci do stołu w dobrej knajpce przysadził spocona babę z wąsem :) Jak znalazł do chłodnego chardonnay :)

Nie dziękuję anarchy, ale chłodne, białe winko w ten upał bardzo chętnie :)

Ceny niech normalnieją jak najszybciej, bo ja chciałbym się przesiąść już w przyszłym sezonie. Taka moja życzeniowa postawa.

• Mod Team

...a ja bym żonkę przesadził na 650b w 2014 (czyli jakaś zima w piwnicy mnie czeka?)
i Stumpa zamienił na 650 (ale to może poczekac do 2015)
Na Północy już przyjemne chłody, rano 18C było -jest czym oddychać

A w temacie ram/rowerów pod 650b, tego (wg wyszukiwarki) jeszcze u nas nie było
Ęlęgatsza wersja byczego karku w sosie winegret: LOOK 650b

post-1632-0-27452200-1336375264.jpg

ps: i gdyby nie inne foto od przodu z foxem (i prześwitem między oponą a koroną) nie wpadłbym na to że to zgrabna adaptacja 26" :)

• Mod Team

Rulez punkta masz za ostatnie zdanie ;), choć wg mnie to nie qurewki jest spec a "cały rynek" który zapodaje nam takie np poszerzenia sterówek - praktycznie NIC nie dające (co nie raz wykazały badania sztywności bocznej) itd itd
Co do samego amora - ja bym się nie bał, sam ma teraz 120-150 rvla i mieszam skokiem aż miło

ps: załóżmy stricte polski temat : "Na co dziś rowerowego narzekałem" hahahaa

• Mod Team

Spec się mocno i twardo deklaruje, że 650b to pomyłka
I ja jestem bardzo, bardzo ciekaw kiedy napiszą, że w końcu wrócili do swojego pomysłu sprzed lat (bo podobno oni już DAWNO TEMU testowali to koło ale wyszło im, że za blisko to 29" się ma) i kiedy zapomną o tym co dziś głoszą. Zresztą jak sami dyplomatycznie stwierdzili "bacznie przypatrujemy się rynkowi" :)

• Mod Team

Czyli w przyszłym roku się określą. Zresztą co to zmieni? Spec i tak stwierdzi,że ich opóźnione wejście w 650be jest efektem długotrwałych badań wielkiego zespołu amerykańskich naukowców, co przyniosło nam ( czyli klientom) najlepsze rozwiązania na świecie.

W temacie

Foundry Cycles

Foundry-Tomahawk-275-prototype-2-600x400

oczywiście z bajkrumora.

W sumie nic ciekawego- ot , kolejny sztywniak.

• Mod Team

Dokładnie, już zapewne w okresie zimowym zobaczymy jakiś prototyp 650b od Speca - tak jak to było z ichnim fatbikem i później marketingowy bełkot, że przetestowane specjalnie dla nas w najtrudniejszych warunkach.

PS. uprasza się o niepisanie o wieku i ile tam jeszcze komu zostało do końca kariery, bo wieje emeryturą i lamusem. ;)

Miłego łikendowego kręcenia dla wszystkich. :)

Tapnięte z Tapatalk'a

• Mod Team

<<<tak zupełnie na boku: czasem bełkot a czasem doprawdy coś trzeba sporo potestować (i odłożyć na jesień/wiosnę roku następnego) żeby choć trochę mieć pewności, że to co się wprowadza jest bliskie temu czego chcieli projektanci  >>>  ze znanych przykładów choćby Thomson i jego kierownice czy sztycka-chowajka

Adamos -żal poślady ściska, że my pierwsi odczujemy rozkosz życia na ZUSowej emeryturze? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...