Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Skoro ta rama i filmik promocyjny pojawiły się około kwietnia-maja ubiegłego roku, to raczej wątpliwe, żeby AGang wprowadził ją do seryjnej produkcji. Chociaż z tym Patriotem też bujają się nie wiadomo już jak długo. IMHO ta wygięta w czeski hokej ;) górna rura wygląda co najmniej beznadziejnie. :yucky:

• Mod Team

Durnykocie - dziękuję za ramiaka. Ale aż tak wielkich Cohones nie mam co by górną rurę giąć w dół :)
Adamos - o przerzutkach montowanych na haka wiem (sam mam ramę z takowym rozwiązaniem i to sprzed całych 5 lat, zresztą Rulez chyba też ma podobne ustrojstwo :) )
Zmyliło mnie - jak dobrze zauważył Rulez - wysokość na suportem, i jeszcze jedna rzecz - że jest tak mocno wysunięta w tył. A to nie hak jest cofnięty a.. rura podsiodłowa z przodu :)

• Mod Team

anarchy, wiem, wiem...ja tylko po prostu nie widzę innej opcji, jak hak na zmieniarkę w okolicach tego miejsca - bo jak zadałeś pytanie i zobaczyłem ten dynks tak wysoko, to sam zacząłem mieć pewne wątpliwości...A to, że grafikowi, czy projektantowi mogła się ręka na myszce omsknąć za bardzo (mógł być przecież po jakimś "grubszym" weekendzie albo innym, traumatycznym przeżyciu) to już jest inna historia. :)

Marin również atakuje pełną gamą modeli na 2014 rok. Nie będę przepisywał danych, bo można sobie wszystko wyczytać na bikeradar. :P
Dla formalności i przejrzystości - tylko nazwy i po fotce każdego z modeli:

Marin Attack Trail
1375478065538-1faj55lomeapq-670-70.jpg
Marin Mount Vision
1375478065537-tlsekp5p8pqu-670-70.jpg
Marin Team CXR Pro
1375480822840-1lxddgbw2y1el-670-70.jpg

Marin Rocky Ridge
1375697912580-o6gf1hybjtax-670-70.jpg

Marin Indian Fire Trail
1375701009409-1mffog2aehrsn-670-70.jpg

• Mod Team

Kłaniam,

Rozumiem że te Mariny - które były już przy okazji Morskiej Wydry - to takie przypomnienie i zaprezentowanie całegfo reńdża?

Tomek odpadywuje. 6 stopni zamiast 9-ciu a 12 to za wiela :P

No i niemal klocek za kierę :huh: ?

Szacunek...

I.

• Mod Team

Rozumiem że te Mariny - które były już przy okazji Morskiej Wydry - to takie przypomnienie i zaprezentowanie całegfo reńdża?

A to one wszystkie, te Mariny były pokazane na Sea Otter? :blink: Chyba za dużo tego wszystkiego było i po prostu zapomniałem, ale można też uznać to jako przypomnienie i zareprezntowanie całej palety. :P

kiedy któryś z nas się nią pochwali....?

Ja się pochwalę, jak na koniec tygodnia będzie duże pranie w domu robione i wytrząsanie drobniaków pochowanych po kieszeniach. ;)

• Mod Team

To chyba nie do końca tak. W końcu Figiel ma 15st giecia. Ale ma także 20mm offsetu do przodu w celu zanegowania skrócenia mostka.

Dlatego nieco sie boję iż 12 stopni moze byc nieco za wiela.

No a testowanie idei na tak masakrycznie drogim klamocie to jakoś niebardzo mi się widzi :)

Szacunek...

I.

• Mod Team

Powiedzcie mi bez obrazy co Was jara w tym "czerwonym klamocie" widzianym to moim okiem?

Pozwólcie mnie przeciętnemu Pixonowi nabijającemu kilometry w lesie i na szosie dostrzec piękno w tym rowerze. Co wy w nim widzicie czego ja nie widzę, a powinienem dostrzec żeby mieć inne pojęcie oglądając kolejny taki "majstersztyk" Co w nim jest, ze wszyscy bez wyjątku mają miękkie nogi i uśmiechy na twarzy.

Generalnie przewinęło się przez ten temat sporo fajnych rowerów, jestem również mocno ciekawy ekspansji tego rozmiaru na polski rynek. Chociażby dlatego, że za rok zamarzyło mi się zmienić ramę. A może by tak przejść na 27,5". Jest teraz ciekawy test w bikeboardzie o odczuciach z jazdy 26", 650b, 29er sporej grupie osób na trasie w Kluszkowcach. Cholera byłem tam, ale byłem na tyle zajęty, że się nie zaczaiłem na ten test.

• Mod Team

.. bo jest stalowy, czerwony (najszybszy na Wsi), bo na 650b, bo u nas praktycznie nie spotykany, bo nie od "Szpeca" czyli anty globalny, bo ma regulowane haki, wysoką sterówkę (czyli coś dla tych co umieją bez amortyzacji), bo ma nacięcie z przodu a nie z tyłu :), bo taki skromny, wymuskany i błyszczący,a że przy okazji Thomkiem obwieszony....
ode mła osobiście dwa male minusy - za konstrukcję widła (kowadło) i za korbę XT (plastikiem pachnie)

I żeby nie było; rozczulamy się podobnie nad fulami marzeń jak i nad oderwańcami od rzeczywistości :)

ps: sam,osobiście rozczulam się w imieniu Małżonki, bo jej ten to by bardzo, bardzo podszedł, ja pozostanę przy Sarnie (co jest wygodne bo nie muszę już tak teatralnie wzdychać w swoim imieniu)

• Mod Team

Ja bym jeszcze, oprócz tego, co napisał kolega anarchy dorzucił jeszcze: za rurki (jak ktoś się trochę zna, to ta naklejka na ramie dużo powie), za wagę - 9kg (razem z pedałami, co z kategorii "klamot" bezdyskusyjnie go eliminuje, a trzeba pamiętać, że to jest stal), właśnie za użycie haków od Black Cat, no i oczywiście przede wszystkim, za to że został on ręcznie zbudowany od A-Z, tak jak jego właściciel sobie to zaplanował i zamarzył - co, jak podane jest w krótkim opisie, zajęło mu kilka lat.
Któż nie chciałby takiego roweru - całkowicie "pod siebie", pomijając kolegę anarchy i jego Sarnę, dzięki której do podobnych, customowych rowerów wzdychać już nie musi ;) ?

Pomogło trochę kolego Pixon?

• Mod Team

Co w nim jest, ze wszyscy bez wyjątku mają miękkie nogi i uśmiechy na twarzy.

Ja nie mam i muszę napisać,ze ten Czerwony to do mnie nie trafia nic a nic  w przeciwieństwie do innych stalowych stalówek. 

Co wy w nim widzicie czego ja nie widzę

Jak dorośniesz to zaczniesz widzieć , to czego teraz nie widzisz :)

no i oczywiście przede wszystkim, za to że został on ręcznie zbudowany od A-Z, tak jak jego właściciel sobie to zaplanował i zamarzył - co, jak podane jest w krótkim opisie, zajęło mu kilka lat.

Tu chyba "anarchy" bije go "na głowę" ...

• Mod Team

Lepiej? Szydercy.....

32321_10151132989243341_2074232805_n.jpgA

Tu ich flagowy wyrób Canner CC1 w wersji 27,5 - życzenie klienta ( na pierwszym planie, w kolorach biało-czarnych ,zebyście się znów nie martwili o percepcję swojego wzroku)

374451_10151548458633341_1662854400_n.jp

Canner na węglowy łącznik między podsiodłówką a widełkami coby lepiej wibracje rozpraszać.

• Mod Team

lepiej, połowicznie

.. a już pisałem "co oni tam wcisnęli?"
Za tylni trójkąt brawo, a cała reszta? No właśnie nie wiedziec czemu "jajów nie urywa", ot.. rama, korby, designerskie siodełeczko. O! ładnie linkę puścili od zmieniarki ( i to w obu egzemplarzach) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...