Mod Team durnykot Napisano 19 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Rowery używane w Enduro World Series. Zaciekawiły mnie dwie rzeczy: - coraz większa dominacja 27,5 w stosunku do "reszty świata" - coraz częściej widziane produkty Suntoura - można oczywiście mówić o marketingu itepe i tede,niemniej jednak sprawa wygląda dosyć ciekawie. http://www.pinkbike.com/news/Bikes-of-the-Enduro-World-Series.html Podobają mnie się: - GT Athertona - Peatowy Bronson - Strive Barnesa Z ciekawostek- Commencal Meta 27,5, info o jeżdżącym prototypie Canyona 27,5 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Genesis zaprezentuje w przyszłym roku High Latitude 650b(tutaj się niechcąco wygadali), niestety żadnych detali jeszcze nie znam. Można gdybać że będzie stalowy, na leniwych kątach...i tyle na ten temat jak na razie Czekam z niecierpliwością na jakies szczegóły! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Genesis zaprezentuje w przyszłym roku High Latitude 650b(tutaj się niechcąco wygadali), niestety żadnych detali jeszcze nie znam. Hehe...o "wilku mowa" można by rzec - bo właśnie dzisiaj z kolegą anarchy dyskutowaliśmy kwestię tego, kiedy właśnie Genesis i Charge pokażą swoje stalowe dedykacje pod 650b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 hahaha.....my tu sobie salonowo prawimy o sześcset pięcdziesiątce a tymczasem.. lud się zbroi!Ot taki przykład (zdziczałem jak to zobaczyłem) z.. allegro!http://allegro.pl/torpado-lightrace-t68-kolo-650b-27-5-nowosc-i3239688597.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ot taki przykład (zdziczałem jak to zobaczyłem) z.. allegro! http://allegro.pl/to...3239688597.html Dzwonili do mnie z NASA...Podobno rower wyje***y w kosmos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 ....ale sami pomyślcie ile 29" czekało na tanie wersje....czy to nie kolejna poszlaka by sądzić że 650b szybciej rozpleni się po świecie niż sami przypuszczamy....(NASA zna ten model bo na nim mieli wypuścić Toma Cruise'a w Kosmos ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Tajlandczycy to po prostu coraz lepsi biznesmeni, uczą się szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 4Ever Winner 652 - Czesi się zbroją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Zbroili się również porzed II wojną, a następnie fortyfikacje i czołgi oddali Niemcom bez jednego wystrzału Co do roweru - brzydki gotowiec z tajwańskiego katalogu Tajlandczycy to po prostu coraz lepsi biznesmeni, uczą się szybko To jest włoska firma, a rama z Chin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 25 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 o jest włoska firma, a rama z Chin Jeszcze lepiej...Włosi idą na rekord brzydoty w tym standardzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Włosi idą na rekord brzydoty w tym standardzie... Są lepsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Socjologu, jeden z tych "pięknych" Torped jest w powyższym linku do allegro -czyli z ziemi włoskiej do polskiej a z drugiej powtórzę - nie cały pełny rok na globalnym rynku i już mamy rowery marketowe w tym rozmiarze-przypomnijcie sobie 29" - to trwało latami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Socjologu, jeden z tych "pięknych" Torped jest w powyższym linku do allegro Wiem, ale chciałem pokazać, że inne wypusty tej firmy są jeszcze brzydsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 no i przyznac trzeba, że Ci się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 a z drugiej powtórzę - nie cały pełny rok na globalnym rynku i już mamy rowery marketowe w tym rozmiarze-przypomnijcie sobie 29" - to trwało latami! Bez dyskusji, lawina ruszyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 27 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Dżajant dla ludu Wersja babska wersja dla niekobiet http://www.bikerumor.com/2013/05/27/giant-quietly-releases-2014-mens-and-womens-650b-models/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Na e-bayu pojawiły się ciekawe ramki. Firma bliżej mi nieznana: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=&_osacat=22679&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=alero&_sacat=22679&_from=R40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Na e-bayu pojawiły się ciekawe ramki. Firma bliżej mi nieznana: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=&_osacat=22679&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=alero&_sacat=22679&_from=R40 Z noty autopromocyjnej wynika, że to klasyczny tajwański kombajn, co to rower i części pod własnym brandem wymyśla i sprzedaje, ale 'eksportem' myśli i wykonawstwa nie pogardzi. W Polsce fan klubu jeszcze nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Cena kosmiczna i nawet geometrii nie podają, a tam gdzie podają to okrojona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portege Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witajcie. Mam prośbę.Posiadam Cannondale Scalpel 26" z 2011 roku.Na zagranicznym forum natknąłem się na temat jak goście wrzucali do swoich Cannonów koła 650B.Również Zachwalali właściwości trakcyjne.Zdjęcia przedstawiają ów zmiany.Trochę ciasno ale jestem bardzo zainteresowany.Co o tym myślicie? Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 ..to pierwsze zdjęcie załączone w sumie powinno Ci wystarczyć za odpowiedź..wg wielu będzie to za ciasno, bardzo ciasno..inny powie, że w sumie jak nie jeździsz po błocie, a i może zakupisz 27,5 rara np) co jest oponą mierniejszą zdaje mnie się od pacentiego to gra gitara - tylko oklej folia ten łącznikja dodam swoje tradycyjnie retoryczne pytanie "a jak tam suport Panie"I w sumie wychodzi na to, że sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Czy warto przechodzić na 650? TAK.Czy warto przerabiać Skalpela pod 650b? Ja nie wiem Może LordKazafazon się odezwie bo przecież multiplikował cannona do średniej kichy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 ...a faktycznie apgrejdowałem swego Cannona z poziomu małokiszkowego do 650b - jednakże Scalpel to bardziej wyżyłowana ramka niż mięsisty Prophet a więc i zapasu miałem nieco więcej. Prześwit pomiędzy oponą a mostkiem na rurkach podsiodłowych faktycznie marny, ale prosze co się działo u mnie między oponą a przednią przerzutką: Opony nie udało mi się podrzeć, przerzutka też pozostała w niezmienionym kształcie...nie katowałem jednak sprzętu w jakimś wybitnie błotnistym terenie więc do końca się nie znam Trakcja uległa poprawie, czuć było że rower inaczej się prowadzi, moim zdaniem jeśli ktoś nie przejmuje się lekką zmiana geo i ma zbędne grosze na "obadanie nowego" to jak najbardziej warto wyprobować Średniej Kiszki! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portege Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Podjąłem decyzję.Na podstawie opinii użytkowników Scalpela,którzy dokonali modyfikacji i mojej wielkiej chęci zaryzykowania i wypróbowania średniej kiszki zdecydowałem się na zmianę z 26" na 27,5".Dzięki Anarchy za radę oklejania łącznika:)Takie banalne ale całkiem możliwe żebym na to nie wpadł Kazafaza Świetna modyfikacja.Idę o zakład,że teraz bardziej Jesteś zadowolony niż przed zmianami:) Z całego projektu zdam fotorekecję, a nóż widelec się komuś przyda:) P.S.Anarchy dożywotnia gwarancja na ramę, więc jakby co... Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 no to czekamy... (ale to już w drugim wątku pisz)"dożywotnia" gwarancja raz, że w Pl nie wierzę w tzw dożywotnią ,dwa - zobacz co ta masz o modyfikacji.. ale ciiiii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 ... tymbardziej że Kazafazon pojeżdził na Properze tylko momencik i kupił 29era Jak dla mnie taka konwersja z przestrzenia na kartkę papieru to jakaś pomyłka jest... Ale to tylko moja osobista opinia Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.