Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

No, ja jeszcze dzisiaj wyczytałem, że Yeti będzie do upgrejdowanego do 29" modelu ARC w rozmiarze XS i S dawać średnie kółko (ale, że co w  większych rozmiarach już nie będzie można zamówić???)

Więcej: http://www.bikerumor.com/2013/04/20/yeti-launches-sb-95c-and-arc-carbon-bigger-wheels-lighten-up/

A tak na marginesie, to już widzę te trzaskające i podziurawione bidony użytkowników SB95C i wracanie z tracku o suchej gębie :D

Yeti-SB95c-Sea-Otter041913_0685.jpg

Rocky Ridge 650b!!! Swego czasu na tyle fajna maszyna że posiadałem dwa modele(nie naraz oczywiście;)) Ale tenże model z połamana podsiodłówką nie urzekł mnie ani troszku! A jestem na 90% pewien że do starej ramy dałoby radę upchać Pośrednią Kichę, ja kiedyś z nudów wrzuciłem kółko 700x40 z terenowym bieżnikiem i pacało idealnie...

POZDRo-:ver

• Mod Team

Yyyyy.....

Chociaż tak- ale to taka moja prywatna premiera- jakżem zobaczył, to żem zachciał.

1361973057Caminade-one4all-web-7.jpgstalowa stal, zawiecha coś jakby virtual, sto piździesiąt skoku.. coby nie mówić- podoba mnie się ( dostępność - wiosna 2013). Produkcja- Francyja

Stronka

http://caminade.eu/one4all/?l=en

Filmik

http://www.pinkbike.com/news/Damien-Oton-Tests-the-Caminade-One-For-All.html

• Mod Team

W sekcji 26" to generalnie jest lipa, wszyscy nagle stwierdzili,że 27,5 to jest to,czego motłoch oczekuje. Ciekawe,że jeszcze rok temu 27,5 był traktowany jako dziwoląg. A my, durna ciemnota, łykamy ten "nowy rozmiar" jak żaba muł. 

Anarchy, podziękował...

• Mod Team

Kłaniam,

Kontynuując oftopowanie...

Caminade obserwuje od jakiegoś pół roku, moze 9 miesięcy kiedy to jakieś wstepne wieści widziałem na radarze lub rumorach - niepamietam.

Dla mnie najciekawszym jest fakt że to już niepierwsza marka która faworyzuje zawieszenie z pod znaku Suntour.

Jak dla mnie przekawz jest czysty aż do boolu...

Szacunek...

I.

Witam. Co sądzicie o Mbike Renegade Ultimate 27,5? Lumpy podprowadziły mi dotychczasowy rower na 26 calach i szukam czegoś nowego do max. 6000 PLN. Zastanawiam się nad większym kołem. W 3-mieście jest lipa ze znalezieniem czegoś sensownego. W sklepach praktycznie komunijna popelina. Przymierzałem rowery na kołach 29 cali ale przy mojej długości wewnętrznej nogi 82 cm. i wzroście 180 cm. rowery te są bardzo nie poręczne a ich ramy wadzą o klejnoty. Dlatego zastanawiam się nad 27,5 cala.

Zdaje się że niestety już nie produkowany, ale na tyle ciekawy, że wrzucę

Haro Beasley

haro-beasley-1x9-2010-mountain-bike.jpg

Produkowany w wersjach 3x9, 1x9 i 1x1

Można sobie nawet kupić

http://www.ebay.co.uk/itm/Haro-Beasley-650B-Mountainbike-1x9spd-Shimano-XT-Brand-New-Free-UK-delivery-/271112623887?pt=UK_Bikes_GL&var=&hash=item3f1f92570f

• Mod Team

Bylo?

Pivot Firebird 27,5

Oczywiście :P  Post 317...

Ciekawostka że jeszcze nikt nie wygmerał Haibike'ów...

Haibike Q FS SL 27,5

Q%20FS%20SL%2027_5%20schwarz.jpg

Haibike Q FS RC 27,5

Haibike_QF_275.JPG

Wygląda że to ta sama rama ale z trochu innymi klamotami poprzykrecanymi do niej.

150mm z przodu, kij wie ile z tyłu, tylna oś Syntace X12, główka ramy 69st, podsiodłówka 74st, tylni widelec 445mm - prawie jak 29er - 4-ro zawias na Horście...

Dla uczulonych na zawias jest też sztywniak, także w dwóch specyfikacjach.

Haibike Big Curve SL 27,5

haibike-cc-big-curve-sl-275-2013.jpg

Haibike Big Curve RC 27,5

foto2_3759.jpg

Główka ramy 70st, podsiodłówka 74st, tylni widelec 425mm, suport BB92, tylna oś Syntace X12.

Szacunek...

I.

• Mod Team

Ciekawostka że jeszcze nikt nie wygmerał Haibike'ów...

Taką szczerą nienawiścią darzę tą markę, że nawet gdybym wiedział, że istnieją (a trafiłem już kiedyś któryś z modeli w bike katalog) to bym ich tutaj nie wrzucił :P

A Haro z widelcem w tej postaci, aż się prosi o przeróbkę na 97,5" :)

BqEW0.jpg

• Mod Team

(wracając na moment do haro - poszła rama z widłem w USA na ebayu ...za 222$ ech...
za 465 "zalegają" SOMY
tak w ogóle warto popatrzeć na ebay usa - jak tam wygląda sprawa "nowości" 650b - u nas tak było z 29"...z 2-3 lata temu hehe)

A Haro z widelcem w tej postaci, aż się prosi o przeróbkę na 97,5

jakie tam 97,5? :) :)  97er! albo  9B (brzmi nieźle) ... no może dla całkowitego zamylenia 765 (od czego to?)

• Mod Team

Taką szczerą nienawiścią darzę tą markę, że nawet gdybym wiedział, że istnieją (a trafiłem już kiedyś któryś z modeli w bike katalog) to bym ich tutaj nie wrzucił :P

Tak mi sorry :P

No to musi byc niezła trauma, bo ja hejter Cuba i Szpeca jednak nie dostaję wysypki pisząc o tym co popełnili...

Szacunek...

I.

• Mod Team

97er! albo 9B (brzmi nieźle)

97er nawet po anglicku to nie brzmi, za długie i nie precyzyjnie jest, to juz wolę 9B ;)

ceny w USA zawsze były ciekawe, tylko te wszystkie zabiegi z cłem, podatkami, ryzykiem ewentualnego odsyłania zakupu...trochę za dużo płotków do przeskoczenia...

No to musi byc niezła trauma

jedna całkowicie połamana rama + ukruszona dolna dwójka + dreszcz obrzydzenia :yucky: 

• Mod Team

no Ivan, jeśli Ty nienawidzisz miłością bratnią Szpeca bo Ci padł kiedyś tam na zawodach ich multiklacz...
.. to ja np powinienem co najmniej podrzucić bombę chłopakom od schwalbe i miśków, a taką Kaplicę Mistrza R podpalić! wrota za wczasu solidnie kneblując hehe  :devil:

• Mod Team

no Ivan, jeśli Ty nienawidzisz miłością bratnią Szpeca bo Ci padł kiedyś tam na zawodach ich multiklacz...

Owypraszam sobie, ja wyścigi? Nie ten adres kolego :P

Mój hejt Szpeca jest czystym, nieskażonym doswiadczeniami własnymi przekonaniem że to banda sukinkotów, złodzieji, podbieraczy produkujacych fajańsiarskie, rozpadające się sprzety bez krzty innowacyjności i jeszcze na dodatek za chore pieniądze.

Cube to inna sprawa. Osobiście, plecowo i łopatkowo. Nigdy wiecej :yucky:

Współczuję adamos...

A swoja droga to musisz mieć Niewyczerpane Zasoby Cierpliwości anarchy. Te wszystkie przejscia i perypetie z R...

Szacunek...

I.

• Mod Team

czekaj czekaj a kto pisał, że mu multi padł na trophy w Beskidach (lub jakimś podobnym trophy)? lat temu pewnie z 5 albo i więcej? (oj gdzie ja mam tego linka w mojej czarnej teczce) :) :) samem był zdziwiony tym co czytałem
a za pierogami kto się uganiał na Kaszebach?

co do cierpliwości - "współpraca" z polskimi urzędnikami, inwestorami, a czasem nawet tarcie się o radnych to jedno, 3 łobuzów w domu to drugie, szefostwo to trzecie, no i co poniektóre "osobowości" na FR (akustyk? hehe) ... jest gdzie się uczyć :) :) (choć to nie to co małżonka - ta walczy ZUS, US ,KRUS i inne takowe)
Ach... Sarna znów na stole Wiadomo u Kogo 

of!top?
sory :)

• Mod Team

Uuuu jak widzę lata lecą kolego... Pamięć już nie ta... Sprawdź no swoje zapisy i wróć do mnie :P  2007 Karpatka i owszem , ale to Graboskiemu pista Reborn zaczeła sie fixować. Ja wtedy jeździłem na Hope i gwizdałem na wszystkich.

... a na Kaszuby to ja jadę sie nawtykac a nie ścigać :P

Kompetytywnie w całym swoim zyciu zrobiłem 1 (słownie: JEDEN) wyscig XC i do dzis strasznie sie tego wstydze :icon_redface:

Szacunek...

I.

.......

Mój hejt Szpeca jest czystym, nieskażonym doswiadczeniami własnymi przekonaniem że to banda sukinkotów, złodzieji, podbieraczy produkujacych fajańsiarskie, rozpadające się sprzety bez krzty innowacyjności i jeszcze na dodatek za chore pieniądze.

......

No tak, chyba większość ludzi ma jakąś fobię ;)

• Mod Team

to banda sukinkotów, złodzieji, podbieraczy produkujacych fajańsiarskie, rozpadające się sprzety bez krzty innowacyjności i jeszcze na dodatek za chore pieniądze

Wow! :002:

I wracając do tematu. Jako, że mieliśmy wysyp nowych modeli i zapomnieliśmy trochę o przeróbkach, to proszę - taka oto sprytna konwersja na tytanowej ramie Acor:

310999_10151396096978155_1099246636_n.jp

430439_10151396107873155_1034315054_n.jp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...