Mod Team anarchy Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ..i to jest to o czym pisałem poruszając ten poboczny wątek... tak przy okazji pojęcie "ęduro" też mnie cieszy, ile osób tyle pojęć, co lepsze, są tacy ędurowcy co innym ędurowcom mówią, że nie są ędurowi Osobiście najbliższa mi idea jaką przytoczyło kiedyś bB - enduro - wytrzymały sprzęt do pokonywania jedno lub wielodniowych etapówek w ciężkim terenie, w górę, w dół a nawet w bok Co do bronsona - te 13,5kg ...jak na ęduro o 1kg za dużo (?) no ale może to "zwykły ścieżkowiec" hehe co "pojęcia" robią z ludźmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nowa Kona (?) http://www.bikerumor.com/2013/04/03/spotted-possible-all-new-prototype-650b-kona-enduro-machine/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Kona od czasów starego Stinkiego kombinuje i kombinuje z zawieszeniem Jednozawias jak za starych dobrych czasów Kony, ale gdzie niedawno wychwalane pod niebiosa abrakadabry? Wyjątkowo bardzo nisko puszczona rura górna -szczególnie dobrze to widać w odniesieniu do tylnego koła. Po co - co by podsiodłówka dobrze pękała czy nie starczyło do mocowania dampera? A te zawiasiki gorne bardzo fajne ale ja zaraz ponaciągał bym kondony z dętki na nie bo słabo to widzę. I na koniec końców popatrzcie na "to" i na ten rower wcześniejszy w seledynie-design ma małe znaczenie (hehe) ale to wygląda jaak by pierwszego projektował Starck a "konę" (jesli to naprawde kona) Pan Henio w garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Merida była? Tu trochu więcej http://www.chopmtb.com/2013/02/13/merida-jump-on-the-650b-bandwagon-with-new-prototype-one-forty-all-mountain-bike/ Tak,wiem.... Merida to dla plebsu itedd itepe... ale wygląda niezgorzej- choć miejsca na błoto przy tylnym wahaczu trochę mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No i w końcu coś lepszego od jednozawiasu! Ale przerzutki przedniej to ja już tam nie widzę A i to wcięcie -prawe pióro zaraz przed osłoną a dojściem do osi (ostanie zdjęcie) - kiedyś w podobnym miejscu Spece "lubiały pękać" a, że firmy mają się ku sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Durateca jeszcze chyba nie było : http://www.duratec.cz/cs/842-torain-27-5/designer/ Rower można zamówić we własnej specyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 wcześniejszy w seledynie To nie seledyn, tylko w/g producenta Tennis Yellow - czyli tenisowa żółć Dobrze, że nie wątróbkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 .. no i dobrze, że Tenis a nie P... bo to raczej pasowałoby by pod "czerwień" a nie żółć hehe przeglądam ten temat i przeglądam (zainspirowałeś mnie adamos) i ...no nie możliwe!?! "TEGO" jeszcze tu nie było? pozostałe zdjęcia pokazujące genialną kolorystykę (Dirty Explosif?) Kona Explosif 650b Frame i coś od producenta: KONAWORLD (i gdybym nie miał Sarny wiem na co warto było by zachorować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 "TEGO" jeszcze tu nie było? Było, było - post nr #142, str.8, co nie zmienia faktu, że ta rama jest fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ciekawe jak Meridzie wyszedł ten nowy system zawieszenia. Chętnie poczytałbym jakieś testy/opinie. Meridę pewnie będzie się dało kupić za cenę karbonowej ramy Bronsona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Durateca jeszcze chyba nie było : Torain 27,5" - Designer - Duratec Rower można zamówić we własnej specyfikacji. Jak nie było, jak było Coś daleko szukacie. Torain 27,5" - Designer - Duratec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 racja adamos Tak to jest jak nie wrzuca się nazwy, modelu, markę odmienia-tego to nawet wybitna wyszukiwarka FR nie odnajdzie Ale ciekawe, że przeszedł bez większego echa - dla mnie explosif to coś takiego jak dragon jamisa czy sławetny i legendarny (bo o nowej wersji plastikowej nie wspominam) author sector Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Foes był? Się mi nie podoba-kolejna wariacja jednego zawiasu. Zauważyłem sporą ekspansję Cane Creeka- DBAir coraz częściej widywany jako OEM. Ciekawym ,jak w praktyce wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Całe 2 strony temu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Koledzy spokojnie z tymi "wrzutkami", bo się bałagan zaczyna robić. Ostanie 4 (Merida, Duratec, Kona i Foes) już wcześniej się pojawiły, ale zgadzam się z kolegą anarchy, że bez opisania marki i modelu to już się zupełnie pogubimy. Wyszukiwarka nam nie pokaże, a nie ma większego sensu się dublować. Dodatkowo zdjęcia wrzucamy i coraz trudniej przeglądać temat. Także krótki apel - jak ktoś coś wrzuca to koniecznie z opisem marki i modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No ale tego to chyba nie było, choć oryginalny artykuł nienajnowszy: BH Ultimate Więcej info Wygląda intrygująco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Gdyby jeszcze zamiast amortyzatora miał sztywne pióra (np niner) rzec by można - "kolarka terenowa" Zaiste intrygujące linie tej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Całe 2 strony temu :> f**ktycznie...... jak ktoś coś wrzuca to koniecznie z opisem marki i modelu. Popieram... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerboy Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć, Chłopaki powiedzcie mi czy jest sens do Gianta MCM team 17.5 cala pakować z przodu koło 27.5`` ? ( niestety tył nie wejdzie ) i widelec cr-mo /karbon sztywny ? Z tyłu oponka 2.2 . Czy pozostać przy 26 i zapakować oponki 2.2./2.25 ? Mierzyłem FOX RLT 80mm pod 26 ` i od osi do spodu korony jest 35.6cm,czy to wystarczy żeby weszło koło 27.5`` ? NIestety Magura Durin i Menja odpada 34.5cm. Te amorki miałem akurat pod ręką. Czy wszelkie Reby ( które roczniki ) np. podejdą pod koło 27.5`` ? Jeszcze jedno pytanko : Co by się wydarzyło i jak by się jeździło gdyby np. do takiego mcm -a założyć widelec od 29 er ? I wtedy koło 27.5 `` ? Czy to ma sens ? Głowka poszła by bardzo wysoko..chyba bezsensu pomysł. Co radzicie: Zrobić z mcm-a hybrydę na sztywnym przodzie( cr-mo/karbon) z kołem 27.5 ``? Zrobić z mcm-a hybrydę na ( którym 26``?) amortzyzatorze z kołem 27.5`` ? Zrobić/założyć ( po prostu ) jak najszersze laczki 2.2./2.25x26``sztywny widelec ( cr-mo/karbon) ? Zrobić /założyć (po prostu) jak najszersze laczki 2.2/2.25x26`` amortyzator ? Proszę o jakieś konstruktywne porady/opinie . Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Serwus pomysł dobry (mówi to zagorzały Róznokołowiec) ale czy nie sądzisz, że to nie wątek na takie pytania? przeklej to tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/121750-650b-pokaz-swojego-650b-i-napisz-o-nim-dwa-zdania/ gdzie przerodziło się to w temat "historia budowy roweru z wykorzystaniem minimum jednego koła 650b" ale, że tam zaraz zarzucą Ci, że to nie pelne 650b (na początku wątku są 2 rowery różnokołowe) spróbuj tutaj : http://www.forumrowerowe.org/topic/130279-rowery-nietypowe-tlusciochy-roznokolowce-29-i-cotambadz/page__st__20 tylko że tu znów panuje trynd tluściochów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerboy Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ok. rzuciłem temat tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/121750-650b-pokaz-swojego-650b-i-napisz-o-nim-dwa-zdania/ Może coś napiszecie, podpowiecie ;-) Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Kłaniam, GT I-Drive 650B Enduro Proto. Wypatrzony pod Dan'em Atherton'em podczas pierwszej rundy Gravity Enduru 2013 w Afan Forest. Danych natenczas bark... Materiał i filmiks via Bikerumor Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Wyszukiwarka mi pod tą nazwą nic w temacie nie wyrzuca i nie pamiętam, żeby się wcześniej pojawił, więc zapodawam wunglowego frycka Storck Rebel SevenJako ciekawostkę podam fakt, że producent w swojej ofercie ma ramę tylko w rozmiarze M (?) , więc jak komuś pasuje może stać się posiadaczem mało popularnej ramy http://www.storck-bicycle.de/en/web-anz-bikes.asp?ID=3030&ID2=33106&sub=3000&objekt=Mountain%20Bikes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Storck zawsze chwalił się wyjątkową sztywnością boczną swoich ram, tylko czy komuś kto nie jest "profi" jest to potrzebne ? co do rozmiaru - chyba najbardziej popularny, więc zbyt raczej pewny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Gunnar Ruffian SSPonoć daje radę w ramie pod 26", niestety więcej fotek nie posiadam...Ramy Gunnar'a:http://gunnarbikes.com/site/bikes/rock-hound/http://gunnarbikes.com/site/bikes/ruffian/dostępne także w Europie, ale tylko w jednym miejscu (UK, Southampton):http://rocknroadcycles.co.uk/products.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.