Rulez Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Po pierwsze w tym temacie nie doradzamy, a po drugie ten post wyraźnie śmierdzi spamem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemas79 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 dzięki za poradę,żaden spam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 A po trzecie nie mogłeś być mniej pomocny nie podając żadnych dodatkowych info jak np. styl jazdy, teren, wymagania, przedział cenowy... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 No dobrze ,skoro nasz krajowy rodzynek został wywołany do tablicy,to nie wypada go nie przedstawić.Zdaje się był wklejany w zeszłym roku jego"zwiastun",a tak wygląda po zejściu z "taśmy" aD 2013; RENEGADE ULTIMATE 27,5 I jak się Wam widzi?Bo jak na moje krzywe oko jest nawet gicio. Zajeduże focie,geo. i specyfikacja na stronie producenta. przemas79 co do SHOTTAS'a jeśli to 29-er,to pytaj o niego w odpowiednim dziale,bo tutaj o 27,5-rach są dysputy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Tak si widzi jak poprzednio, co za dużo to nie zdrowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemas79 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 w roku robię około 8-9 tyś km,jakieś 10-12 maratonów mazovia i 5-6 poland bike,na co dzień jeżdźę po ścieżkach do pracy,a trzy razy w tygodniu las po jakieś 50-60km.pozdrawiam-przemas79. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 przemas79: po pierwsze: zwróć uwagę jak inni piszą posty - z reguły nie znajdziesz "udziwnień" typu różne wielkości liter, cały tekst pisany pogrubioną czcionką... Po drugie z Twojego opisu wynika że masz spore doświadczenie w jeździe, musisz przeznaczać na ten sport wiele czasu...więc zastanawia mnie czemu zadajesz tutaj takie pytania jak wyżej? Nie dziwię się Rulez'owi że Cię o spamowanie posądza. W moim mniemaniu powinieneś posiadać pewne spostrzeżenia, wyciągać wnioski śledząc poczynania swoje tudzież współzawodników, nie mówiąc już nawet o wymianie poglądów przed/po/w trakcie jakiejkolwiek z wymienionych przez Ciebie imprez. Zastanawiasz się nad rozmiarem kół, a nawet nie podałeś nam swojego wzrostu! Poczytałeś coś wogóle na ten temat czy rzuciłeś się na Forum sądząć że inni odrobią za Ciebie zadanie domowe? Uwierz mi że jest tu wiele osób chętnych pomóc, ale nikt chyba nie będzie tolerować podejścia typu: "cześć, jestem Czesiu który rower jest lepszy?". Następnym razem napisz jak najwięcej się da żeby można było ocenić Twoją sytuację, pokaż że wiesz co nieco na ten temat i staraj się nie mieszać tematów. O wiele lepiej Twoje pytanie typu 27.5" czy 29er wyglądało by np. w dziale 650b - po co to komu? Koniec wywodu POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemas79 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Moje doświadczenia mam ,ale z koła 26cali,ja swoje przemyślenia mam i kieruję się bliżej27,5 niż 29.Myślałem że jeżeli tu piszecie to mi pomożecie?Dzięki za pomoc i sorki za kłopot jaki wam sprawiłem,ale się zarumieniłem jak mnie posadziliście o spamowanie-pisząc tekst nigdy mi nie przyszło do głowy ze mogę o to byc posądzony.Wracając do tematu jestem zdecydowany w 95% na 27,5 i w grę wchodzi mbike ultimate 27,5(tylko nie pasuje mi ten amor,napisałem i zgodzili mi się w cenie zmienić na rebę,muszę tylko czekać do końca marca). Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam,przemas79. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Przemas, jeśli będziesz miał jakieś pytania odnośnie rozmiaru kół załóż stosowny temat w stosownym dziale. W tym temacie nie doradzamy i nie przekonujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ciekawy projekt, kryjący się pod tajemnicza nazwą P-18, z jeszcze dla mnie bardziej tajemniczej stajni Tomazzini. Odwiedzałem ich stronę Tomazzini | Bike Parts i wyglądają mi tylko na dystrybutora rowerów Drossigera, Rotwilda i Van Nicholasa. Hmm, a może to tylko taki custom-reklamówka zrobiony na ich życzenie? Ktoś coś wie więcej o marce Tomazzini? BTW. te ramy to chyba w tym samym miejscu robione co te dla włoskiego PRO3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ja nie wiem nic, ale z racji zastosowanego Piniona 1 (chyba najciekawszy element tego roweru) zastanawiał bym się czy któraś z powyższych firm nie wypuściła projektu współpracującego właśnie z Pinionem. Choc "politycznie" poprawniej by było dla nas wszystkich gdyby jakiś duży i globalny zrobił ramiaka/model pod skrzynkę biegów. No i musi powstac P2 pod dajmy na to 9-10 biegów, żeby cały koncept nie zszedł na półkę z rohloffem czy nicolai. A tak przy okazji zastanawiam się co można było jeszcze dac w tym rowerze żeby był "jeszcze bardziej inny", mamy pasek napędowy, skrzynkę biegów, Answera z przodu i 650 koła zabrakło "chowanej" sztycy Thomsona i "baranka" do kolekcji, no i kół w układzie np 79er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 zastanawiał bym się czy któraś z powyższych firm nie wypuściła projektu współpracującego właśnie z Pinionem No...kilka rowerowych manufaktur pod Piniona już ramolce robi, ale żadna z powyższych (?) http://pinion.eu/discover-pinion/bicycle-frame-manufacturers/ zabrakło "chowanej" sztycy Thomsona moim zdaniem by pasowała A jak już jesteśmy na Płw. Iberyjskim to gdyby ktoś rozważał zakup startowego niskobudżetowca, to odpowiednim może okazać się hiszpański Quer, który ma w swojej gamie kilka modeli, zaczynając od aluminiowego alivio na karbonowym deore kończąc. http://www.bicicletasquer.com/bici.php?id=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Kolejny kastomowy tytan. Tym razem z Tennessee. Trochę taki dziwny wygląd, bo rama robiona dla żony właściciela na 161 cm wzrostu, która źle czuła się na 29" Cysco Cycles 650B Więcej na: http://www.bikerumor.com/2013/03/18/cysco-cycles-adds-650b-options-tests-on-spouses/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 RENEGADE ULTIMATE 27,5 I jak się Wam widzi?Bo jak na moje krzywe oko jest nawet gicio. Na fotce ma amor 120 mm - na szybko wkładali do fotek? Tylne widły 435 mm - dla mnie porażka przy 27,5. Powinno być 425-430. Poza tym ujdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Kłaniam, Frakcja kastomowa, nic nie robiac sobie z limitów znowu sie rozchulała, więc trzeba troszku towarzystwo przytemperować Na Taipei Cycle Show Indonezyjski Polygon zaprezentował dwa węglowe prototypy z zawieszeniem typu Koszmar Serwisanta Polygon Orrin Pełny wungiel od przodka do zadka, 160mm skoku na zawiasie, tylny widelec 428mm, główka ramy 66st, waga 2.4kg, wewnętrzne prowadzenie kabli, PM, ISCG05, 12x142. Polygon Karro lub Karoo - dwie pisowanie w jednym arcie Ten sam tylni trójkąt co Orrin, 140mm na zawiasie, główka ramy pod kątem 67st. PM, ISCG05, 12x142, wewnętrzne prowadzenie kabli. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dzięki Kolego, a teraz muszę posprzątać po pawiu co wylądował na klawce... ...to ja może nudniej i ostrożniej, na stalowo i "jukejowo": Nawet sam Charge jeszcze nie ochrzcił tego rumaka, a ponoć najlepsze w tymże ma być malowanie - jeśli cokolwiek jak Juicer Hi którego (prawie) codziennie oglądam to będzie kameleonowo czy jakoś w ten deseń Srednio widać na zdjęciach, ale tenże Sokowir Wysoki mieni się na szaro lub fioletowawo zależnie od kąta paczania... POZDRo-:ver p.s.: franken - Orrin chyba nie do końca pozszywany skoro plastra z zada mu nie ściągnęlli A coby zbyt sztywno nie było to zapraszam do stołu Foes'a ze swoim, jakże oryginalnie nazwanym, F275: A jak ktoś myśli że kolorek nie-ten-tego to proszę bardzo: POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Klaniam, Ta zmieniajaca sie farbka to tzw-ny flip-flop, lub TVR i jest kolorem flagowym Jaguara. Osobiscie widzialem dwie wersje, bardziej szaro-fioletowa jak na Charge'u i bardziej zielono-fioletowa w salonie Mercian'a w Derbyi kilka razy na ulicy na Jagach. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Tyle, że ten sprzęt to nic nadzwyczajnego, jednozawias z nieco udziwnionym łącznikiem dampera, za patenty nie muszą płacić więc powinien być tani jak barszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ktoś, już chyba kiedyś wrzucał tutaj hardtailową ramę Lynskey. Teraz do rodziny dołączył jeszcze tytanowy FS w rozmiarach od S do XL. Lynskey twierdzi, że zastosował w swoim rowerze największe i najtrwalsze łożyska wahacza w branży. Więcej: 2013 Pro650 FS-140 Complete with Shimano XT (Upgrade to XTR) - Lynskey Performance | Titanium Bicycles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ten wahacz wygląda pieruńsko solidnie, jak i z reszta cały rower. Przyszły user bedzie miał z tej maszyny ogromny pożytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ...ciekawy patent z łożyskami w ramie: shimanowskie press-fit BB90, a więc można sobie łatwo zapas skombinować! Kiedyś podobały mi się Helix'y, ale już mi przeszło A i tak póki co nie mam się co martwić bo cena skutecznie pozwala zapomnieć o takiej maszynie... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Mnie się w lynskejach pieruńsko dolna rura podoba.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ciekawe jak się sprawdzą te łożyska pracując tylko pewnym kątem obrotu, nie zostały do tego zaprojektowane ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Pewnie tak jak każde inne kulkowe.... po pewnym czasie szlag je trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nie każde, istnieją takie które są zaprojektowane do pracy w pewnym zakresie kątowym. Stosuje się je na przykład w klapach samolotów. Któryś, nie mogę sobie przypomnieć który, producent ram nawet się chwalił takimi od F16. Może Santa albo Intense... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.