Skocz do zawartości

[Koła i Opony 650b] dostępność części, marek i modeli

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Continental zaprezentował na Sea Otter kilka modeli swoich kapci do Pośredniej Kichy:

DSC03815-640x426.jpg

W ofercie Mountain King, Race King, X King oraz Rubber Queen(trzech króli i tylko jedna dama?:D) dostępne w 2.4" i 2.2" oprócz rejs kinga - 2.0" i 2.2". Trzy wersje do wyboru: tubeless, Black Chilli albo drutówka...

POZDRo-:ver

• Mod Team

ja tymczasem wygrzebałem kolejną obręcz poniżej 100zł,

11kg :woot:  muszę przyznać, że słuszną wagę ma ta obręcz :D, a tak na poważnie - niezły strzał :thumbsup:

Enve zajawkuje swoje wunglowe obręcze do DH.

A to nie to samo co post #157? Ceny naprawdę z kosmosu :teehee:

• Mod Team

...przy wadze 11kg (hahahaha) to jak za darmo!
..choc poniżej jakaś dezinformacja - 525gramów - to drugie to na pewno jest pomyłka.. 525? bez sensu :) :)

W sumie mamy jak na razie 2 grupy - obręcze drogie bardzo i nawet że lekkie i obręcze tanio tanie i ciężkie kloce
Jedynym wyjątkiem do tej pory jest Bor 388 (rozsądna waga i cena) i dostępne do zeszłego roku EQ27 - 470 gramów za około 100-120zł.
Ja się pytam gdzie mavic? Brak obręczy francuskiej marki we francuskim rozmiarze to policzek, i to wymierzony samemu sobie (tak wiem,całe  koła są).

• Mod Team

A to nie to samo co post #157? Ceny naprawdę z kosmosu :teehee:

Hmmm.... Chyba nie... Tamte to AM a te DH... Ciekawostka, że obręcze AM są szersze wewnętrznie niż DH :icon_mrgreen:

Jedynym wyjątkiem do tej pory jest Bor 388 (rozsądna waga i cena) i dostępne do zeszłego roku EQ27 - 470 gramów za około 100-120zł.

Ejno... A pomieniane już wcześniej SSC Sentinel? 40 funia, 390g, 21mm wewnętrznie...

Szacunek...

I.

• Mod Team

Kenda już w końcu maja uroczy nas Turnbull Canyon, czyli pomniejszoną wersją z 29" :)

Kenda-Turnbull-Canyon-650B-mountain-bike

źródło:

http://www.bikerumor.com/2013/04/24/soc13-kenda-adds-650b-mountain-bike-tires-revisions-to-road-cyclocross-treads/

PS. Kolega anarchy, zażartował sobie gdzieś tutaj, pisząc: "co to jest 26?", ale to wszystko już takiego rozpędu nabrało, że rowery z małym kołem często-gęsto stoją przecenione o 20% (łącznie z topowymi modelami) i chyba jakoś średnio schodzą z półek...

• Mod Team

Raftepes jak na razie chyba cisza, ale... napisz na prywatny do TwojaStara (bywa tutaj) - On ma Wiedzę Potężną i Rozległą szczególnie w temacie rzeczy "nieistniejących w świadomości ludu". Może się okazac, że wynajdzie Ci produkowane od np lat 30 opony typu randonnee.

• Mod Team

u mnie nic się nie wyświetla pod tym linkiem, ale już lookam w katalogy:
masz na myśli HS 159 i Marathona? bo te dwie swoim ertro i rozmiarówką (tylko dlaczego jest np 650x42b?) są mi jakoś najbardziej wiarygodne.
TwojaStara napisał fajny artykuł u siebie "rozjaśniający" sytuację:
http://bikesick.com/26-%E2%89%A0-26/

od tego czasu niczego już nie jestem pewien :)

u mnie nic się nie wyświetla pod tym linkiem, ale już lookam w katalogy:

masz na myśli HS 159 i Marathona? bo te dwie swoim ertro i rozmiarówką (tylko dlaczego jest np 650x42b?) są mi jakoś najbardziej wiarygodne.

TwojaStara napisał fajny artykuł u siebie "rozjaśniający" sytuację:

http://bikesick.com/26-%E2%89%A0-26/

od tego czasu niczego już nie jestem pewien :)

Teraz straciłem pewność, co szukam :) Muszę przespać temat :)

Po prostu trzeba szukać opon kierując się oznaczeniem ISO 584mm a nie 27,5" bo te miejskie/szosowe opony często są oznaczone jako 26 x 1 1/2".

Ale tak czy siak u nas poza wyżej wspomnianymi schwalbe i jakimiś chińskimi no-name'ami raczej nic tego typu sie nie znajdzie.

Po prostu trzeba szukać opon kierując się oznaczeniem ISO 584mm a nie 27,5" bo te miejskie/szosowe opony często są oznaczone jako 26 x 1 1/2".

Ale tak czy siak u nas poza wyżej wspomnianymi schwalbe i jakimiś chińskimi no-name'ami raczej nic tego typu sie nie znajdzie.

Ale za rok ma uderzyć w Ziemię meteoryt 650b i się wszystko zmieni w kwestii dostępności części :) Przynajmniej bikeboard tak uważa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...