kapelarz Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam, stoję przed poważnym dylematem i decyzją dotycząca pierwszej dłuższej podroży kondycje nabieram i jestem dobrze zmotywowany. Rower jaki posiadam to Unibike Flash 2012, celem startu będą Kujawy , okolice Włocławka i teraz pytanie w która stronę jechać ? może Mazury , Kaszuby , gdzieś na południe ? czas jaki chce przeznaczyć to 4-5 dni , prędkość turystyczna i cel wyprawy to zwiedzanie i sprawdzenie samego siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam, stoję przed poważnym dylematem i decyzją dotycząca pierwszej dłuższej podroży kondycje nabieram i jestem dobrze zmotywowany. Rower jaki posiadam to Unibike Flash 2012, celem startu będą Kujawy , okolice Włocławka i teraz pytanie w która stronę jechać ? może Mazury , Kaszuby , gdzieś na południe ? czas jaki chce przeznaczyć to 4-5 dni , prędkość turystyczna i cel wyprawy to zwiedzanie i sprawdzenie samego siebie Prawie wszędzie jest ładnie i co zwiedzać Jeżeli chcesz jechać bezpośrednio rowerem do celu to polecam Bory Tucholskie, będę się tam wybierał na zwiedzanie:) Jeżeli bierzesz pod uwagę dojazd pociągiem to Jeziora Mazurskie. Jakbyś chciał łątwą i gotową trasę to na bikestats zajrzyj do mojego profilu (był to mój pierwszy większy wypad) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Hej, Proponuje wyprawe wzdluz doliny Wisly do Gdanska, ze zwiedzaniem zamkow krzyzackich po drodze. Dzien 1: Wloclawek-Ciechocinek-Torun-Przysiek-Skludzewo-Ostromecko - 100km Dzien 2: Ostromecko-Chelmno-Grudziadz - 80 km Dzien 3: Grudziadz- Nowe - prom przez Wisle do Kwidzyna - Kwidzyn - 60 km Dzien 4: Kwidzyn-prom przez Wisle do Gniewa - Gniew - Tczew - 70 km Dzien 5: Tczew-Gdansk 45 km (po drodze szlak Mnemonitow - 20 km piekna droga rowerowa) - powrot do domu pociagiem z Gdanska. Na allegro mozna kupic mape "Dolina dolnej Wisly" - obejmuje teren od Grudziadza do Gdanska - okol 8 PLN. W Empiku "Szlaki rowerowe i piesze Bydgoszcz i okolice" - obejmuje teren od Ciechocinka do Grudziadza - okolo 8PLN. Noclegi namiot albo motele - koszt okolo 80-90 PLN za pokoj dwuosobowy. Plusy tej trasy: - trasa dosc plaska - idealna na pierwsze "przetarcie" - malejace etapy - wraz z wzrostem zmeczenia krotsze odcinki do przejechania w kolejnych dniach - jazda asfaltami ale bocznymi drogami a bardzo malym ruchu - ciekawe zamki, starowki (Torun, Chelm, Grudziadz, Kwidzyn, Gniew), piekne widoki - caly czas jedziesz okolo 5-10 km od najblizszej stacji kolejowej - jezeli poczujesz ze nie dajesz rady, odpukac jakas kontuzja czy defekt - rower po pache i do pociagu i do domu - elastycznosc tej trasy - wieksze miejscowosci oddalone sa od siebie o 20-40 km - zla pogoda, zmeczenie, drobny defekt - skracasz etap i bez problemu znajdujesz nocleg lub sklep rowerowy Pozdrorower, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapelarz Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Dzięki wielkie za sugestie bardzo ładnie rozpisana trasa i bardzo motywująca ! rozpisze sobie to i przeanalizuje dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No problem, Zrobilismy ta trase z lepsza polowa (czesc od Ostromecka) w czasie tegorocznej Majowki. Trase Wloclawek-Bydgoszcz przejechalem w zeszlym roku takze tez mam w miare swiezo w pamieci.Jak bys mial jakies watpliwosci czy szczegolowe pytania dotyczace trasy, noclegow itp. pisz na priv'a. Pozdro, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.