Skocz do zawartości

[przerzutka przód]

Ada93m

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy pp Deore M591-10 która polecana jest do zebatek 42T będzie sie sprawdzać w 44T ? I jeszcze jedno, jeśli to jest już pod 10-ke to czy będzie wspólpracować z manetkami Deore pod 9-ke ?

Pozdr!!

• Mod Team
Napisano

Pod 44T będzie pasować. Na pewno ma węższy wodzik i łatwiej o obcierania łańcucha przy przekosie ale z tego co pamiętam to powinno działać, w specyfikacjach na stronie shimano masz wszystko.

Napisano

Nie ma opcjii zeby przerzutki 10 współpracowały z manetkami 9 , tyle o ile w 8 z manetką 9 dało się to przerobić teraz juz nie ma niestety takiej opcji, testowane na różne sposoby ; )

Napisano

z manetkami nie wszyscy chyba cie zrozumieli bo pomyśleli o tyle a ci chodzi o przód i tu nie ma problemów a nawet sram czy szosowe działają :)

Napisano

Dokładnie. Przednie przerzutki współpracują bez problemu. Sam mam XT z manetkami Sram-a. Zmiana z 9 na 10b też nic nie zmienia w tej materii.

• Mod Team
Napisano

Teraz jest ostro namieszane, stary dura-ace 10s nie działa z nowym 10s, 10s szosowe nie zawsze działa z 10s mtb i takie hity.. można się pogubić.

Nie mniej jednak zawsze warto mieć sprzęt homogeniczny, mixy często mają jakieś "ale".

• Mod Team
Napisano

Głownie chodzi o tył, przednie zwykle działają ok, używałem już szosowych przerzutek przednich 9s z klamkami 10s i było ok, to samo z gripshifatami x.0 9s, przedni dura-ace 7800 i 7900 10s też śmigał.

Jeśli chodzi o tylne to jedyny znany mi kłopot to szerokość wodzika. W tylnych 10 to generalnie nic nie jest kompatybilne z niczym teraz :)

Napisano

juz nie muscie sie kłucić/dyskutować . będzie przednia przerzutka dyna sys współpracowac ze starą deorką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...