Skocz do zawartości

[buty] Przejsc na spd

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam fundusze na buty SPD, na razie tylko na buty bo toi tak duzy wydatek

i tak sie zastanawiam czy kupujac takie uniwersalne buty tego typu:

http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/590

bez problemu by sie w nich jeździło na normalnych pedałach doc zasu zakupu pedałow spd?

i czy kazde pedaly spd beda do tego pasowac?

a moze lepiej kupic najtansze buty spd z tanimi epdalami i za te 200 mialbym juz komplet?

Jeździć się będzie dało ale czy nie lepiej kupić buty (albo pedały) i poczekać jak się uzbiera kasa i kupić pedały i dopiero to zamontować. Ja tak zrobiłem, kupiłem Time'y, a za miesiąc buty i wyszło lepiej niż jakbym naraz kupił. Najlepsze jest to że mam je od grudnia i jeszcze nie jeździłem bo nie mam ochraniaczy, a maja wprost świetną wentylację.

Jak już chcesz kupować na raty, to lepiej najpierw pedały z nakładkami, a poźniej buty. Zastanów się nad kupowaniem tzw uniwersalnych butów. Troche o tym ostatnio w tematch było to poszukaj. Ja kupiem uniwersalne i wiem, ze do chodzienia czy jeżdzenia bez bloków się za bardzo nie nadają.

No w sumie moge ale tak głupio miec buty i w nich nie jeździć ;)

180 już lepiej musze ich pooszukac gdzies w bb.

nie wchodzi w gre kupowanie butów w necie.

uniwersalne mowicie do bani?

no to moze kupie najtansze buty spd jakie znajde do tego pedalki i sie zamknie w 220-240?

Do chodzenia nawet uniwersalne buty nie będą się zbytnio nadawać, ale jest to plus kiedy trzeba podchodzić z rowerem.

Kiedy trzeba podchodzic to najlepiej sprawdzaja sie buty z kolcami. "Zwykle" spd o wygladzie cywilnym i normalnej podeszwie to bardziej turystyka.

Najlepsze jest to że mam je od grudnia i jeszcze nie jeździłem bo nie mam ochraniaczy, a maja wprost świetną wentylację.

Ja swoje SH M-121 mam od stycznia chyba i jush w nich zrobiłem 300km... 2 pary skarpet i jazdaaa.... chodź pare razy palcy nie czułem, bo wentylacje mają świetną.... nauka jazdy w spd w zime wcale nie jest taka straszna... ja od razy jeździłem po lodzie i grubej warstwie śniegu... nie było problemów...

a co do tematu, to ja bym radził Ci poczekać i kupić dobre buty i pedały.... polecam SH-m121.... za troche ponad 200zł masz świetne buty, z bardzo sztywną podeszwą i wentylacją... w takich turystycznych zapewne będziesz miał mokre stopy, po jeździe w upalne dni po szosie... ja swoje kupiłem u Arnika za 228 zł, a teraz są jeszcze tańsze bo kosztują 213zł.... w sumie nie jest to duża różnica w cenie w porównaniu do modelu, który podałeś, a komfort jazdy się na pewno poprawi znacznie.... pozatym zawsze możesz się potargować z Arnikiem... sklep sprawdzony więc nie masz się czego bać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...