Marix Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam Mam fundusze na buty SPD, na razie tylko na buty bo toi tak duzy wydatek i tak sie zastanawiam czy kupujac takie uniwersalne buty tego typu: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/590 bez problemu by sie w nich jeździło na normalnych pedałach doc zasu zakupu pedałow spd? i czy kazde pedaly spd beda do tego pasowac? a moze lepiej kupic najtansze buty spd z tanimi epdalami i za te 200 mialbym juz komplet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Jeździć się będzie dało ale czy nie lepiej kupić buty (albo pedały) i poczekać jak się uzbiera kasa i kupić pedały i dopiero to zamontować. Ja tak zrobiłem, kupiłem Time'y, a za miesiąc buty i wyszło lepiej niż jakbym naraz kupił. Najlepsze jest to że mam je od grudnia i jeszcze nie jeździłem bo nie mam ochraniaczy, a maja wprost świetną wentylację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 TUTAJ masz trochę taniej te buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Jak już chcesz kupować na raty, to lepiej najpierw pedały z nakładkami, a poźniej buty. Zastanów się nad kupowaniem tzw uniwersalnych butów. Troche o tym ostatnio w tematch było to poszukaj. Ja kupiem uniwersalne i wiem, ze do chodzienia czy jeżdzenia bez bloków się za bardzo nie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 No w sumie moge ale tak głupio miec buty i w nich nie jeździć 180 już lepiej musze ich pooszukac gdzies w bb. nie wchodzi w gre kupowanie butów w necie. uniwersalne mowicie do bani? no to moze kupie najtansze buty spd jakie znajde do tego pedalki i sie zamknie w 220-240? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 nie wchodzi w gre kupowanie butów w necie. Dlaczego? Przecież możesz przymierzyć w sklepie zwykłym a potem zamówić przez internet. Do chodzenia nawet uniwersalne buty nie będą się zbytnio nadawać, ale jest to plus kiedy trzeba podchodzić z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Do chodzenia nawet uniwersalne buty nie będą się zbytnio nadawać, ale jest to plus kiedy trzeba podchodzić z rowerem. Kiedy trzeba podchodzic to najlepiej sprawdzaja sie buty z kolcami. "Zwykle" spd o wygladzie cywilnym i normalnej podeszwie to bardziej turystyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Dokładnie, zgadzam się z Xsystoffem. Jeżeli mieszkasz w górach i dużo jeździsz po szlakach to ja bym się zastanowił nad bardziej sportowymi butami i trochę poczekał z zakupem chyba że więcej po szosie śmigasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 smigam 80% po szosie 20% w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Najlepsze jest to że mam je od grudnia i jeszcze nie jeździłem bo nie mam ochraniaczy, a maja wprost świetną wentylację. Ja swoje SH M-121 mam od stycznia chyba i jush w nich zrobiłem 300km... 2 pary skarpet i jazdaaa.... chodź pare razy palcy nie czułem, bo wentylacje mają świetną.... nauka jazdy w spd w zime wcale nie jest taka straszna... ja od razy jeździłem po lodzie i grubej warstwie śniegu... nie było problemów... a co do tematu, to ja bym radził Ci poczekać i kupić dobre buty i pedały.... polecam SH-m121.... za troche ponad 200zł masz świetne buty, z bardzo sztywną podeszwą i wentylacją... w takich turystycznych zapewne będziesz miał mokre stopy, po jeździe w upalne dni po szosie... ja swoje kupiłem u Arnika za 228 zł, a teraz są jeszcze tańsze bo kosztują 213zł.... w sumie nie jest to duża różnica w cenie w porównaniu do modelu, który podałeś, a komfort jazdy się na pewno poprawi znacznie.... pozatym zawsze możesz się potargować z Arnikiem... sklep sprawdzony więc nie masz się czego bać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 TUTAJ masz jeszcze taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.