Skocz do zawartości

[słuchawki] jakie polecacie w zamian za Sony MDR-EX85LP ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

miałem słuchawki Sony MDR-EX85LP (w końcu jedna przestała grać - kabel)

lubiłem je za dobre tłumienie dźwięków z zew., dobre siedzenie w uszach i do tego dobry miły bas (ani nie za duży, a ni nie za mały).

Czy coś jest innego wartego spróbowania na rynku za podobną cenę (tak do 200pln)

Napisano

Ja też mam zamiar kupić właśnie słuchawki, głównie na rower, ale mam nieco bardziej ogarniczony budżet (ok 70zł), i właściwie chyba będę kupować ep630 (dosyć stare, ale mi chyba wystarczą, nie jestem melomanem).

Napisano

Ja też mam zamiar kupić właśnie słuchawki, głównie na rower, ale mam nieco bardziej ogarniczony budżet (ok 70zł), i właściwie chyba będę kupować ep630 (dosyć stare, ale mi chyba wystarczą, nie jestem melomanem).

Nie chcę jakoś wam wciskać, ale EP-630 mogą dosłownie buty czyścić tym AKG z mojego linku powyżej.

Także nie jestem melomanem, jednakże uwielbiam słuchać muzyki zarówno biegając jak i jeżdżąc. Długo szukałem odpowiednich dla siebie sluchawek. Przerabiałem już AKG K311, K315, Creative EP-630 aż do AKG K319. Z tej czwórki najbardziej przypadły mi do gustu K315, świetny dźwięk, czysty oraz wyraźny z delikatnym basikiem. EP-630 pod względem tych słuchawek to dosłownie PORAŻKA. Szumy, paskudnie brzmiąca perkusja, przytlumiony, pusty bas. Teraz przesiadłem się na AKG K319.. dosłownie bajka.

Napisano

Tylko porównaj sobie ceny, w komputroniku towaru nie ma, a wszędzie indziej trzeba dać ze 180zł, epki są za 60, a to jednak róznica jest. Po drugie pewnie przez mojego pecha i tak po miesiącu padnie prawa albo lewa, przez pewien czas jeździłem nawet na oryginalnych od sony ericssona (niby koszmar, ale jednak dało się słuchać), więc mysle ze i tak epki mi wystarczą.

Epki to syf na który szkoda kasy i czasu na kupowanie.

No faktycznie, zamawiając słuchawki przez internet stracę kuuuupę czasu, nie przesadzaj.

Napisano

NIe lubię słuchawek dousznych. od czasu zakupu tych

http://www.agito.pl/..._content=341540

Nie haczą sie z kaskiem. a grają naprawdę :woot: spoko

Mam też koss porta pro i imo te KSC grają lepiej. Nie mają takiego podbicia basu jak Porta Pro

Jeśli koniecznie mają być douszne to Koss KE29I

mam jeszcze te słuchaweczki http://allegro.pl/sl...2365652382.html

Grały spoko ale odwzorowanie basu :blink: nieszczególne

BTW odpuść sobie wszelkie słuchafony Creative - IMHO badziew nie warty nawet 1/4 tego co sobie życzą.

Napisano

To jakie słuchawki do 6 dyszek polecacie?

Co do creativów, jestem zupełnie głuchy na jakośc i nawet standardowe od sony ericssona dopóki isę nie rozwaliły były w porządku, wiec podejrzewam, że creativy i tak by mi wystarczyły, ale jeśli proponujecie coś innego to może jakieś pomysły?

Napisano

To jakie słuchawki do 6 dyszek polecacie?

Co do creativów, jestem zupełnie głuchy na jakośc i nawet standardowe od sony ericssona dopóki isę nie rozwaliły były w porządku, wiec podejrzewam, że creativy i tak by mi wystarczyły, ale jeśli proponujecie coś innego to może jakieś pomysły?

Ja polecam od siebie tak jak pisałem wyżej AKG. K319 szkoda ze już nie ma w tej cenie. Mimo wszystko polecam te: użytkowałem przez 3 lata w ciężkich potach, deszczach, słońcach, śniegach.

http://allegro.pl/akg-k315-czarne-sluchawki-douszne-polotwarte-etui-i2349614885.html

K315 to naprawdę bardzo dobre słuchawki, do tego genialnie wykonane, z dobrej jakości plastików itd. Bas konkretny, czysty. Tony wysokie elegancja. Jak chcesz wydać 60zł na słuchawki to polecam tylko i wyłącznie te. W zestawie materiałowe opakowanko, gumki, instrukcja itd.

Napisano

Czytałem recenzję k315 i boję się o jedno, czy np gdy będę ich używać na rowerze przy dosyć szybkiej jeździe to będę cokolwiek słyszeć? Tak naprawdę nie znam się zupełnie na słuchawkach, ale w moich poprzednich w niektórych momentach słyszałem w uszach zamiast muzyki tylko wiatr i szum powietrza...

P.S Słucham głównie rapu, więc chyba będę zmuszony do używania equalizera... (Żeby troszkę podbić sobie basy)

Napisano

NIe za bardzo rozumiem, na fulla znaczy na max głośności? Czyli na max głośności bez tych gumeczek nie da się na rowerze nic usłyszeć?

Napisano

Przepraszam za dubla, ale nadal się waham, a na dniach mam zamiar kupować, czytalem trochę opinii o k315 i nie spodobał mi się ten kabelek, który jest nieco któtki, a ja na rowerze potrzebuję swobody i dosyć długiego kabelka, zresztą nie jestem, aż tak niski, a boję się o to, że nie będą zbyt dobrze trzymać się w uchu i o to, że będę słyszeć dzwięki z otoczenia. A na jakość i tak jestem głuchy więc wydaje mi się, że bardziej zależy mi na jakości wykonania i tego, żeby zaraz sie nie rozleciały niż na jakości dzwięku.

Napisano

Przepraszam za dubla, ale nadal się waham, a na dniach mam zamiar kupować, czytalem trochę opinii o k315 i nie spodobał mi się ten kabelek, który jest nieco któtki, a ja na rowerze potrzebuję swobody i dosyć długiego kabelka, zresztą nie jestem, aż tak niski, a boję się o to, że nie będą zbyt dobrze trzymać się w uchu i o to, że będę słyszeć dzwięki z otoczenia. A na jakość i tak jestem głuchy więc wydaje mi się, że bardziej zależy mi na jakości wykonania i tego, żeby zaraz sie nie rozleciały niż na jakości dzwięku.

W takim razie bierz EP630 - na pewno się nie rozlecą.. Powiem inaczej - z firm, spośród których zdecydowana większość modeli słuchawek nausznych/dousznych/dokanałowych jest dobrze brzmiąca, a zarazem solidna oraz warta kupna to m.in. :

Aerial7, AKG, Audio-Technica, Beyerdynamic, Cresyn, Denon, Koss, Monster, Sennheiser, Sony, Soundmagic.

Jeśli gdzieś w swojej okolicy, w jakimś sklepie lub na allegro zobaczysz słuchawki podanych wyżej producentów w kwocie którą dysponujesz i po prostu Ci przypadną do gustu ze względów np. wizualnych - po prostu je kup, będziesz zadowolony. Naprawdę nikt nie chce tutaj dla Ciebie źle, a wręcz przeciwnie - Creative nie bierz, bo to kompletny syf i naprawdę szczerze Ci je odradzam. Wykonanie oraz brzmienie to dosłowna tragedia. W ich cenie dostaniesz masę o wiele lepszych słuchawek.

Jak już coś wybierzesz, pochwal się tutaj i podziel odczuciami. Pozdrawiam ;)

Napisano

Troszke poszperalem poczytalem i nawet spodobaly mi sie Mee m2, co o nich myslicie?

Z epek juz zrezygnowalem. ;)

P.S a panasonic hje120? Znacznie tansze, ale podobno lepsze o epek.

/wytapatalkowane z x8.

Napisano

P.S a panasonic hje120? Znacznie tansze, ale podobno lepsze o epek.

Te są także znacznie tańsze, i "podobno" lepsze od Panasoniców hje120..

http://allegro.pl/le...2376747357.html

Na siłę unikasz pomocy widzę. Niepotrzebnie tak naprawdę podejmujesz temat, skoro chcesz kupić i tak po swojemu. Jeśli szukasz najtańszych słuchawek to bierz pierwsze lepsze, proste.

Napisano

O hje120 napisałem uprzednio czytając recenzję, więc nie rób sobie jaj z tymi za 5zł. ;)

Wystarczy przeczytac choćby temat na mp3store.

Ale chyba wezmę mee m2 ze względu na jakoś wykonania.

Napisano

O hje120 napisałem uprzednio czytając recenzję, więc nie rób sobie jaj z tymi za 5zł. ;)

Wystarczy przeczytac choćby temat na mp3store.

Ale chyba wezmę mee m2 ze względu na jakoś wykonania.

Nie robię sobie jaj, po prostu zachowuję się tak niepoważnie jak Ty w tym momencie - najpierw decyduję się przeznaczyć na słuchawki 70zł, a za chwilę 30zł. Linka do tych za 5zł podałem w razie czego gdybyś jeszcze się rozmyślił. Wracając do tematu nie sugeruj się wypowiedziami z forum mp3store na temat budżetowych słuchawek. Założę się, że ktoś po kupnie tych wynalazków za 5zł także mógłby napisać o nich w samych superlatywach. O jakości słuchawek decyduje niestety przede wszystkim cena oraz producent.

Co do Mee m2 - jeśli słuchasz przede wszystkim rapu to zły wybór.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Allegro żeby nie robić nowego tematu może te ? , co o nich sądzicie jak coś też bym sobie je wziął

Jeśli pod uwagę weźmiemy brzmienie oraz jakość dźwięku, AKG K316 są to dokładnie te same słuchawki co AKG K315, tyle że w wypadku kupna K316 dopłacasz +/- 30zł za bardziej sportowe mocowanie. Czy jest naprawdę przydatne przy jeździe na rowerze, bądź podczas uprawiania innych sportów - tego nie wiem. To już zależy tylko i wyłącznie od ucha oraz wygody użytkownika. Jeśli chodzi o stronę audio, na pewno będziesz zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...