lenczuk9090 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Przypadkiem wpadłem w posiadanie ramy Merida Kalahari 530, jest to zwykła tania rama. Mam możliwość dokupienia okazyjnie praktycznie wszystkich części z wyjątkiem napędu(będę musiał organizować nowy). I tu moje pytanie. Czy jest jakiś sposób, żeby do ramy bez haka założyć przerzutkę klasy conajmniej Shmiano Alivio? Oto zdjęcie ramy z przypadkowego ogłoszenia http://bedzin.olx.pl/dwa-rowery-merida-kalahari-530-tanio-polecam-iid-37429011
Obes Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Ta rama ma hak, jest częścią ramy i nie jest wymienny, ale przerzutkę założyć można.
lenczuk9090 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Ta rama ma hak, jest częścią ramy i nie jest wymienny, ale przerzutkę założyć można. Dzięki za informację. Rozumiem, że jak napisałeś "można założyć" to zanczy to, że powinna działać jak należy, bez względy na to czy hak jest wymienny, czy nie?
GregP Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Dzięki za informację. Rozumiem, że jak napisałeś "można założyć" to zanczy to, że powinna działać jak należy, bez względy na to czy hak jest wymienny, czy nie? Przerzutka będzie działać jak należy, bez względu na to, czy hak jest wymienny, czy stały. Hak wymienny daje natomiast taką korzyść, że jak zostanie on w jakiś sposób uszkodzony (np. wyrwany, czy złamany), to zamiast wymieniać całą ramę, idziesz do sklepu, kupujesz hak pasujący do tej ramy (zwykle hak pasuje do ramy danego producenta) kupujesz nowy hak, montujesz w ramie w miejsce uszkodzonego, montujesz na nim przerzutkę i dalej jeździsz na swojej ulubionej ramce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.