Gresiek Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam, Urwał mi się uchwyt na widełkach do mocowania hamulca, taka tulejka nagwintowana w środku. Czy można takie cos dokupić i dospawać, albo wkręcić? Chcę uniknąć zakupu nowych widełek. Może jakieś inne sugestie jak rozwiązać problem. Oczywiście tulejki nie mam, na allegro szukałem i widocznie nie ma wystawionych ofert. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Pewnie ze sie da kupić tylko pojecia nie mam jaki to widelec ... http://www.cyklotur.com/pl-PL/search/piwoty/log/1 musisz wykrecić ten dobry i zmierzyć jaki gwint itd i pytać po sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Nawet jeżeli uda ci się kupić detal, trzeba go jeszcze poprawnie zamocować (wspawać). Trzeba pamiętać, że to nie może być zrobione od tak, bo te detale poddawane są dość wymiernemu obciążeniu. Nie wiem jaki widelec masz, ale ja bym chyba jednak wolał kupić nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ale jak dobrze rozumiem koledze chodzi jedynie o piwoty a nie brak gniazda na nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jezeli urwała się sama tulejka bez tego gniazda z takimi 3 dziurkami obok to idzie kolega do sklepu i kupuje najzwyklejsze piwoty. pozostałość wykręca kluczykiem bodajże 8 lub 9 i tu uprzedzam ze moze to isc z potem czoła nieraz przyda sie jakas przedłużka na kluczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 jesli nie masz wykrecanych to mozesz skrecic sruba od tylu ale nie za dluga bo Ci sie nie wkreci to wlasciwa trzymajaca v-ki, mi raz sie w jkiams makrokeszu ułamała rower jezdzi do dzis i chyba tak to naprawilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gresiek Napisano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dziękuje Panowie za odpowiedź, wiem już jak nazywa się ta część i że wogóle można ja kupić. Miałem juz po złomach popytać czy z jakichś starych nie wyciągnąć. Dla zobrazowania problemu dodam zdjęcie widełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Kup nowy widelec :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.