Skocz do zawartości

[V-brake] uchwyt na widełkach

Gresiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Urwał mi się uchwyt na widełkach do mocowania hamulca, taka tulejka nagwintowana w środku. Czy można takie cos dokupić i dospawać, albo wkręcić? Chcę uniknąć zakupu nowych widełek.

Może jakieś inne sugestie jak rozwiązać problem. Oczywiście tulejki nie mam, na allegro szukałem i widocznie nie ma wystawionych ofert.

Pozdrawiam.

Nawet jeżeli uda ci się kupić detal, trzeba go jeszcze poprawnie zamocować (wspawać). Trzeba pamiętać, że to nie może być zrobione od tak, bo te detale poddawane są dość wymiernemu obciążeniu. Nie wiem jaki widelec masz, ale ja bym chyba jednak wolał kupić nowy.

Jezeli urwała się sama tulejka bez tego gniazda z takimi 3 dziurkami obok to idzie kolega do sklepu i kupuje najzwyklejsze piwoty. pozostałość wykręca kluczykiem bodajże 8 lub 9 i tu uprzedzam ze moze to isc z potem czoła nieraz przyda sie jakas przedłużka na kluczyk :)

Dziękuje Panowie za odpowiedź, wiem już jak nazywa się ta część i że wogóle można ja kupić. Miałem juz po złomach popytać czy z jakichś starych nie wyciągnąć. :) Dla zobrazowania problemu dodam zdjęcie widełek.

045e74a0e1b495bfm.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...