Minor Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Drogie panie, drodzy panowie... W ramach ciekawostki, pozwolę sobie wrzucić link do artykułu o kobietach jeżdżących na rowerze. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2144328/How-cycling-reduce-womans-sexual-enjoyment-unless-raise-handlebars.html Dla nie władających językiem, krótko. Kobiety jeżdżące rowerem, w pozycji sportowej czyli pochylonej, doznają nacisku na narządy rozrodcze, co w efekcie powoduję trudności... w osiągnięciu satysfakcji seksualnej. Ja tam takie badania przyjmuję luźno:) No ale:P Panowie, w razie problemów z partnerką, wiecie co robić. Drogie Panie hmm rower odstawić? Nie wiem. Dobre pytanie dla M. Włoszczowskiej:P:P Czekam na odważnego reportera:) PS: Przypuszczalnie coś w tym jest, tak jak i w tym że dla facetów wiele godzin w siodle, też nie jest najlepszym pomysłem.
JeruTheDamaja Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Dobry temat. Zawsze się znajdą jacyś naukowcy, którzy nieźle namieszają. Jeździłem kilka ładnych lat i to wyczynowo. Jakoś mi to na potencję nie zaszkodziło Dwie córeczki. Kiedyś było głośno o tym, że jazda w wąskim siodełku mocno wpływa na potencję... Do tego spodenki z wkładką, które nagrzewają jądra. Czasami popalałem miętowe ćmiki, co było też powodem bezpłodności... Dosyć o mężczyznach, to przecież temat o kobietach Wydaje mi się, że nie ma różnicy, a naukowcy to też ludzie i chcą zarabiać. Nie ma to jak się gdzieś czyta, że grupa naukowców stwierdziła...
alkor Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Niezła metoda aby ewentualnie wytłumaczyć sobie niepowodzenia w łóżku:D
Piotrek111 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Rowery są i będą. Zarówno mężczyźni też mogą mieć taki "wypadek"
Abelja Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 http://www.se.pl/intymnie/super-eros/badania-dowodza-jazda-na-rowerze-niszczy-zycie-seksualne_251745.html Na coś takiego natrafiłam kiedyś. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale mogę jedynie podejrzewać, że w tego typu 'szmatławcach' raczej chodzi o wywołanie paniki. Na próżno w tym rzetelnych informacji szukać. Ktoś mnie kiedyś straszył, że przez trenewoanie gimnastyki artystycznej będą bezpłodna, lekarka stwierdziła, że to kupa bzdur .
dejtrejder Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Na coś takiego natrafiłam kiedyś. Ile w tym prawdy? Hehe, tak samo bliski prawdy jest komentarz pod tym "artykułem": "kto konia wali ten ma mięśnia jek ze stali" Więcej http://www.se.pl/int...lne_251745.html Na przyszłość zamiast czytania Super Expresu polecam więcej jazdy...na rowerze
kraszak Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Myślę ze to jest specjalnie wykierowane w pewne ośrodki przemysłu rowerowego. O sprawie z płodnością Mężczyzn było też nie raz opisywane na dennych portalach. Jeżeli byłaby to prawda nadal bym jeździł na rowerze. Lepsza taka pasja niż przepierdzieć życie przed telewizorem. Tak jak na przykład sprawa o : Coca - cola a ... bezpĹodnoĹÄ - Forum - Familie.pl Coś podobnego było jeszcze z telefonami komórkowymi bodajże jeśli dobrze pamiętam, że promieniowanie ma wpływ na płodność.
JeruTheDamaja Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Tak samo gumy Turbo, które niby wywoływały raka...
Minor Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Wiecie, w każdej plotce jest zawsze odrobina prawdy. Generalnie zawsze się mówi że sport to zdrowie... taaa szkoda, że nie dodają, iż jedynie amatorski. Jestem skłonny gdzieś w to uwierzyć, z przymrużeniem oka. Bo po prostu da się to w miarę logicznie wyjaśnić. Ale to powiedzmy nie tego typu forum:P Ale czy należy się bać? Btw. u mężczyzn to nie o bezpłodność się rozchodzi, a raczej impotencje. No ale panowie nikogo nigdy siodełko tam nie uwierało? Po dłuższej jeździe? Ja czasami się dziwnie wygnieciony czuję.
Lumperator Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 A jak się jeździ na bagażniku to dopiero są problemy. Czasem też widzę jak chłopak wiezie dziewczynę na kierownicy. Istnieje bowiem w takiej pozycji duża szansa na utratę zębów w młodym wieku.
Airsofter Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Żeby tylko przez to zęby się traciło Ja i bez wiezienia wyłamałem pół jedynki na rowerze(ahh te bezpańskie psy...) , natomiast drugie pół drugiej jedynki straciłem na strzelance- jedno pociągniecie za spust i pół zęba nie ma Ale co do tematu- znając życie może i można zaobserwowaś jakiś mały spadek satysfakcji ale tylko obserwując go codziennie. Przynajmniej według mnie nie ma czego się bać drogie panie
Piotrek111 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Było też że trzymanie laptopa na kolanach powoduje gotowanie się "jajeczek".
Mod Team Puklus Napisano 15 Maja 2012 Mod Team Napisano 15 Maja 2012 Jak sie ma złe siedzenie to od samego patrzenia można sie nabawić schorzeń
demek Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 yyyyyyyy przez dluzszy okres czasu z moja byla jezdzilismy na rowerach, sporo wiecej niz te 16km tygodniowo (tyle to w zasadzie dziennie) ja nie cierpialem na problemy z "pionem" a ona nie cierpiala na niemoznosc dojscia...
marekw Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Było też że trzymanie laptopa na kolanach powoduje gotowanie się "jajeczek". pod warunkiem, że się je ma między kolanami
soleo Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Chłopaki, widzę, że żadna dziewczyna nie wypowiadała się w tej sprawie, tak więc będę pierwsza. Przede wszystkim Daily Mail to taki Fakt, czy ktos bierze faktowe rewelacje na serio? Z doświadczenia mojego jako zapalonej amatorki wynika coś dokładnie odwrotnego. Satysfakcję w łózku mam dużą i często, za co dziękuję mojemu chłopakowi, również aktywnemu rowerzyście. Patrząc na sprawę od drugiej strony widzę, że mężczyznom przygotowanie kondycyjne na rowerze również sprzyja, tak więc trenujcie, chłopaki, wasze kobiety to docenią
alkor Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Nie, no rzeczywiście żadna. Od jakiegoś czasu 'Patrycja' i 'Joanna' to imiona męskie A kondycja w łóżku nie jest równoznaczna z przyjemnością.
Belinda Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Mój kolega dostał zlecenie od firmy farmaceutycznej na zrobienie badań. Wyniki testów najwyraźniej nie spodobały się zleceniodawcy - nie opublikowali ich, dali zlecenie komu innemu. Tyle o niektórych badaniach. Bo oczywiście bywa inaczej. Zdrowy chłopski rozum warto mieć- to piszę ja - kobita.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.