vacq Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 @mariusz73 sprawdź PW, opisałem Nie pojechałem nigdzie, dopadła mnie niestety angina. Seebcioo, mówiłem Ci, że w sobotę wrócę do domu dopiero ok północy, spróbuję się zgadać z kumplem i dam Ci znać jak tylko coś ustalimy. Ale byłem tak zmęczony, że poszedłem od razu spać, z kumplem zgadałem się w niedzielę rano i napisałem Ci esa. Póki co jestem uziemiony, ale 10-11 listopad mam wolne więc jak będzie pogoda, to może wtedy ruszymy gdzieś dupy?
seebcioo Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 ja tylko żartowałem ja 10-11 odpadam ;/
vacq Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 wiadomo wolne mam jeszcze 5-7, ale nie wiem czy zdążę wyzdrowieć. Jak będę myslał nad jakąś przejażdżką, oczywiście dam znać.
vacq Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 Ze specjalna dedykacją dla Derego, jego "ulubiona" górka:
Mod Team Franio Napisano 22 Listopada 2012 Mod Team Napisano 22 Listopada 2012 No stary, szacun! Bardzo mi się podoba. Moim zdaniem jak najbardziej osiągnąłeś zamierzony cel. Czekam na więcej takich filmów. Naprawdę dobra robota!
seebcioo Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 ja jeszcze pochwalę się za Vacka, że to jego pierwsza produkcja i jak dla mnie w większości super - obróbką można porównać do profesjonalnych edycji
vacq Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 no fajnie, że się podoba, cieszy mnie to. Jednak do celu jeszcze bardzo daleko
dery Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 hehe dzieki za ddykacje Bardzo fajny filmik przyjemnie się to ogląda, zbieraj na rower bo się marnujesz na tej meridzie
Peterp079 Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Noo takie samo moje wrażenie się nasunęło w trakcie oglądania filmiku. Chyba już dawno powinieneś zasuwać na FS o większym skoku niż 100mm
Punkxtr Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 vacq, super filmik z genialnych okolic. Pierwszy raz trafiłem tam w lipcu tego roku i większość szlaku przebutowałem. Zjechałem może 5%. Dlatego olbrzymi szacun za umiejętności jazdy na HT. Za to tam gdzie Ty wprowadzasz, ja wjeżdżam ;-)
vacq Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 Się wie! Na fulla zbieram, ale to jeszcze trochę potrwa, bo celuję w coś porządnego Merida trochę ogranicza, ale... jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma! Zaiste, szlak zacny, po zimie możemy objechać jaką większą grupą. Punkxtr, gratuluję łydy (i techniki wspinania), ja muszę jeszcze potrenować
Punkxtr Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Jeśli będę w okolicy, to na pewno odwiedzę te rejony. Ostatnio jechałem z Chęcin żółtym szlakiem przez Miedziankę i trasa jak na Jurze :-)
vacq Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Jeśli będę w okolicy, to na pewno odwiedzę te rejony. Ostatnio jechałem z Chęcin żółtym szlakiem przez Miedziankę i trasa jak na Jurze :-) A jaskinię pod Miedzianką zwiedziłeś? Jeśli nie i nie masz klaustrofobii to polecam Trza tylko uważać na nietoperze, dziury po wyrobiskach no i żeby się nie zgubić hehe. Plany mam jak coś, mogę podesłać...
seebcioo Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 no pacz, a mi nie łaska powiedzieć, że jest jakaś jaskinia ;PP
Punkxtr Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Szkoda by mi było rower na zewnątrz zostawiać, a z góry był taki widok, że nie chciało się schodzić :-) Plany, jeśli możesz, mógłbyś mi podesłać na punkxtr@gmail.com. Ciekawy temat. Z góry dziękuję.
dery Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 no pacz, a mi nie łaska powiedzieć, że jest jakaś jaskinia ;PP za młody jesteś
vacq Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Szkoda by mi było rower na zewnątrz zostawiać, spokojnie można zaparkować wewnątrz za młody jesteś heh, dokładnie, śmiertelne wypadki już tam miały miejsce...
Punkxtr Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Dobry filmik, spodziewałem się czegoś mniej "pompatycznego" ;-) Wypas, trzeba to będzie kiedyś odwiedzić, ale z przewodnikiem chyba :-)
Peterp079 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 A Stokówkę to Wy odwiedziliście jak już mowa o tamtych okolicach? Tutaj parę fotek stamtąd: http://www.fotosik.pl/u/peterp079/album/1363222
seebcioo Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 dobra jaskinia trzeba koniecznie iść Peterp ta górka też ciekawa
vacq Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 oo, przejeżdżałem obok Stokówki tyle razy a tam tak fajnie jest dzięki za miejscówkę!
Mod Team Franio Napisano 16 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 16 Grudnia 2012 Plany mam jak coś, mogę podesłać... vacq, to ja też bym rzucił okiem franus999@gmail.com Peterp079, super miejsce. I pomyśleć, że mamy takie coś na wyciągnięcie ręki.. Panowie, bliżej wiosny proponuję jakiś wspólny wypad w tamte rejony
Punkxtr Napisano 16 Grudnia 2012 Napisano 16 Grudnia 2012 To wrzucę jeszcze mój ostatni filmik z Gór Świętokrzyskich ;-) G�ry Świętokrzyskie 2012 on Vimeo Jesień na szlaku
vacq Napisano 16 Grudnia 2012 Napisano 16 Grudnia 2012 Pomyślałem sobie, że jednak plany Zofii nie są Wam potrzebne. Same plany raczej niewiele mówią, póki się nie zbada jaskini a potem porówna z mapką. Ciężko coś na sucho z mapki wyciągnąć. Za to jaka frajda i extra dreszczyk emocji, jak się wejdzie do środka i nie wiadomo czego się spodziewać Także zrozumcie mnie, bo chcę lepiej dla każdego żądnego eksploracji Tylko uwaga, bo są dwa bardziej niebezpieczne miejsca. Pierwsze (jeśli atakuje się wejście od zachodu) to podparty belkami (mocno już spróchniałymi) strop, z kamieniami, które mogą się osunąć i dość wąski otwór, przez który trzeba się przecisnąć. Otwór również obudowany jest drewnianymi wzmocnieniami, radzę ich nie naruszyć. Drugie to dziura (1:44 na filmiku), która ma 30m głębokości, a koło której trzeba przejść po jej krawędzi, która to krawędź jest praktycznie na szerokość stopy. Jeśli nam się noga pośliźnie, to... Ale na dole podobno woda więc jakieś szanse na przeżycie może są buehehe Jest kilka rozgałęzień i bocznych korytarzy. Zgubić się raczej nie da, za to przyjemność płynąca z badania ich niesamowita. Dodatkowo ciasnota i klaustrofobia potęguje uczucie strachu. Jest fajnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.