vacq Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Dzięki wszystkim za wypad, mimo, że znów nie udało nam się zrealizować założonego planu czyli pocisnąć trasą maratonu, to i tak było fajnie! Chociaż ilość zrobionych km ma dla mnie drugorzędne znaczenie, podzielę się moim dystansem - 79,83km. Franio, pomyliłeś się o 2km w obliczeniach A z tą spinką to nie wiem. Gdzieś Ci musiał łańcuch krzywo wejść przy przerzucaniu, bo usłyszałem mielenie, coś jak kkkkhhhrhrhhhrrrrhhrh i się rozleciał biedaczek Widzisz, czasem opłaca się wozić plecak i parę części zapasowych BTW zdjęcia Twojego Krossa, jakość tragiczna: http://hostuje.net/f...231b9a627beaf39 I jedyne zdjęcie jakie zrobiłem, panorama z Belni:
seebcioo Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Vacq byłbym wdzięczny za panoramę wstawioną w pełnym rozmiarze na jakiś serwer czy coś
vacq Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 seebcioo, kliknij na obrazek, otworzy się w pełnym rozmiarze i w prawym dolnym rogu masz Save As. A na marginesie, w SPD też da się, pierwszy, nie najlepszy, przykład jaki mi się nawinął:
seebcioo Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 nikt nie mówi, że się nie da w końcu mistrzowie DH/FR jeżdżą w spd - jest to tylko kwestia "podejścia" i umiejętności
Mod Team Franio Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 vacq, takie zjazdy bułka z masłem. Jednak rynny w Nowinach to zupełnie inna bajka.
vacq Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Planuje w któryś weekend września zrobić konkret imprezę i wybrać się po raz kolejny w trasę po Łysogórach i najpewniej Paśmie Jeleniowskim. W przypadku drugiej opcji będzie do zrobienia ~120km, z czego początkowe 60 po asfalcie jako dojazd, powrót górami do Kielc. W grę najprawdopodobniej wchodzi jakaś niedziela, bądź sobota, zależnie czy ktoś będzie jeszcze chętny. Byleby tylko była pogoda, bez deszczu. Minus taki, że ze względu na dystans i teren, trza by wyjechać ok 6 z Kielc... Ktoś się łapie? Teren w 100% do przejechania więc SPD też dadzą radę
seebcioo Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 nie starsz bo nie dasz rady ;P - spd ja się już pisuje, tylko najbliższa sob może być bądź za 4 tyg. - tydzień po MK - wtedy niedź więc ustalamy termin i kręcimy sebcio już łańcuch zmienił więc myślę bez niespodzianek ;D
dery Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Wszystko się da w SPD tylko masz marudnych kompanów Ja chętnie tylko w tą sobotę może już będzie trasa na maraton w ck to można by objechać a za tydzień mk w sobote i maraton w niedziele
seraph Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Dokładnie, dokładnie. Tym razem to i ja się załapię, tzn postaram się jeśli mnie przyjmiecie. Ale w tą sobotę to nie dam rady bo mam już trochę planów i do tego przerzutka mi "eksplodowała" i trzeba wymienić, a nie wiem jak się wyrobię...
seebcioo Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 zapraszamy, zapraszamy - ta i następna sobota odpada większości tym bardziej, że ta chyba będzie deszczowa
seraph Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 No tak, bo masa krytyczna, a i przed finałem ŚLR lepiej się nie "katować".
vacq Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 @seraph może uda Ci się naprawić przerzutkę i jakos zmodyfikowac plany? tu zakręcić, tam przesunąć... W tą sobotę (15.09) pogoda ma być całkiem wporzo, a pasuje mnie, Deremu i Sebciowi. Na pewno odpada: 22.09 - Masa Krytyczna 23.09 - maraton
Mod Team Franio Napisano 12 Września 2012 Mod Team Napisano 12 Września 2012 Może ja też się dołączę :-)
arturs Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 kurcze, start i meta ŚLR spod mojej działki w Kielcach a trasą przynajmniej w połowie jeżdżę co 2-3 dni.. tylko termin taki sobie bo 22 chrześniak żony się żeni i mogę być nie teges..
dery Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Jak coś to ja jestem chętny na objazd tej trasy maratonu w sobotę. arturs --> jaki tam jest teren, dużo piachu?
arturs Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 lasu nie znam dokładnie bo przejeźdżam przez bukówkę na telegraf i stadion, a działkę z której startuję mam dokładnie na wprost stadionu - jakieś 100m od startu.. więc tak - pierwszy około kilometr to droga gruntowa ale twarda - chyba ze popada wcześniej to będzie trochę błota ale ogólnie to ze startu można śmiało ciąć bez obaw - zakopać się nie zakopiesz na pewno.. taśm raczej po bokach nie będzie więc osobiście trzymałbym się prawej strony - tzn. droga się rozdwaja - po lewej w dołku, metr przerwy i o pół metra wyżej - tak jakieś 300-400m - zdecydowanie mniej kamieni i lepszy wjazd po prawej.. po około 800m po prawej w głębi będzie widać taki pałacyk/zameczek jakby (kiczowate basztowe wieże - Cyganie toto postawili i stoi) - przed tym jest olbrzymia długa na kilkanaście/kilkadziesiąt metrów kałuża (teraz wyschnięta) - obowiązkowo jechać na maksa (praktycznie na granicy traw) po lewej stronie bo w środku sporo szkieł, resztek jakiś rupieci itp. doskonała okazja na przebicie koła.. ten kilometr pod górkę ale lekko - potem zakręt w prawo i w dół jakieś 200m - tam mocno nacisnąć na pedały w dół bo zaraz podjazd i spokojnie go na wysokim przełożeniu (3/7) idzie zrobić - jak sucho będzie to spoko, jak nie to błoto ale małe.. z tej górki zjazd utwardzoną drogą (kamienie/żwir) - tam można zaszaleć - średnio tam mam 40km/h ale że na najbliższym skrzyżowaniu w lewo to się nie rozpędzać za mocno ale można nadgonić parę sekund (prosto, dziur nie ma) - potem długa prosta po drodze polnej ale takiej przejezdnej dla samochodów - 2 koleiny - w prawej więcej piachu, potem w prawo lekko w dół i potem pod górkę też drogą polną ale tam trzymać się środka - i z górki zaraz za zakrętem na maksa cisnąć trzymając się środka bo potem piach będzie w koleinach i jak się nie przeleci to zwolni się trochę..dalej już drogą między domami - jedna to żwirowa twarda druga raczej też .. Potem wjazd w stronę mójczy - tu nie podam dokładnie bo dawno nie byłem ale kojarzę polną drogę w miarę płaską ale już z piachem większym niż na Wietrzni.. Co do lasu to nie powiem ale piachu pewnie będzie trochę bo zarówno w mójczy gdzie byłem ostatnio jak i w Sukowie po drugiej stronie lasu zbiorniki wodne to zalane kopalnie piasku więc pomiędzy pewnie też trochę będzie.. więc lasu nie opiszę.. powrót częściowo się pokrywa co już opisałem, potem dojeżdżamy prawie do centrum GeoEdukacji (Polecam po wyścigu się wybrać - ciekawa sprawa), lecimy do góry takim niemiłym podjazdem (niemiły bo człek zmęczony wraca tamtędy ale też kamienie i pod górkę, córka zawsze pcha tam rower), potem droga gruntowa ale twarda nad brzegiem urwiska skalnego (raczej poziomo i w dół - w połowie mniej więcej jeden zjazd gdzie można też pocisnąć).. i potem pod górkę nad jeziorko "glinianka" i z górki do mety.. jedno mnie zastanawia tylko - tam gdzie jest trasa narysowana jest ogrodzona działka - kiedyś było przejście a teraz parę lat zamknięte.. ciekawe czy organizatorzy dogadali się z właścicielem bo inaczej będzie zonk.. Generalnie - na tych polnych odcinkach spokojnie można kogoś wyprzedzić, miejsca jest sporo.. aha - dla zmotoryzowanych - przyjedźcie sporo wcześniej bo blisko jest targ miejski i w niedzielę problem z miejscem do parkowania będzie, i nie pchajcie się na ul. Prostą w okolice startu - jest tam mały parking ale pewnie będzie zajęty.. polecam albo przy ul. Boh. Warszawy pod małym tesco stanąć, albo na pasie "w dół" jak będzie miejsce.. po drugiej stronie ul. Tarnowskiej odpuście sobie szukanie bo miejsc raczej nie będzie (ogólnie mało a w niedzielę rano też zajęte).. Chętnie bym trasę przejechał w sobotę ale wczoraj skrzywiłem sobie zębatkę w przedniej przerzutce i chyba nie zdążę wymienić a bez "jedynki" to na podjazdach w lesie może być różnie..
vacq Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 To jak panowie, decydujecie się na objazd trasy w tą sobotę? Czy może jednak, w ramach treningu, zaproponowana przeze mnie trasa alternatywna ?
seebcioo Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 kurcze vacq wyjechałeś ;p, ja bym jednak wolał w późniejszym terminie takie katowanie zafundować sprzętowi a pojutrze z miłą chęcią na ów Żeromszczyznę Cię zapraszam
dery Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 Ja niestety jutro nie dam rady, ewentualnie jak komuś pasuję to jestem chętny w tygodniu na przykład wtorek czy środa
axium0121 Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Wie ktos czy sa jeszcze oznaczenia trasy z maratonu? Chcialbym za tydzien przejechac sie z kumplami ale nie wiem czy sie nie zgubimy:D
Mod Team Franio Napisano 30 Września 2012 Mod Team Napisano 30 Września 2012 Minął tydzień, więc powinni już posprzątać trasę. Będziecie na Targach Bike Expo w Kielcach? W jaki dzień przyjeżdżacie?
arturs Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Wczoraj przez wietrznie i kawałek lasu jechałem i było dużo oznaczeń po maratonie
Mod Team Franio Napisano 30 Września 2012 Mod Team Napisano 30 Września 2012 Może do tej pory oblewają Finał ŚLR, a o sprzątaniu trasy jednak zapomnieli...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.