Skocz do zawartości
  • 0

Trzeszczenie w okolicach pedał (szosówka)

Gość Matiasz

Pytanie

Gość Matiasz

Witam.

Ostatnio wyciągnąłem swoją szosówkę. Ma ona już parę ładnych lat. Jadąc słyszę trzeszczenie w okolicy suportu.

Szczególnie kiedy naciskam mocniej na pedała to mocniej trzeszczy. Rozkręcałem kilkakrotnie czyściłem i smarowałem. Łożyska jak i kulki są w dobrym stanie.Miski są również w nie nagannym stanie. Czytałem na różnych rodzaju forum rowerowych ,że trzeszczenie może być winą suportu. Więc wymieniłem suport na taki sam(miałem jeden w zapasie) nie ma na nich żadnych uszkodzeń. Złożyłem wszystko do kupy wsiadłem i znów to samo.

Co może być przyczyną ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Matiasz

Czyściłem dokładnie płukałem w ropie szorowałem szczoteczką i to wszystko z marnym skutkiem ,ale spróbuję jeszcze raz.

Gość Matiasz

Korby są w porządku więc to nie to.

Czy przyczyną może być brak osłony. U mnie jest ona plastikowa i niestety pęknięta.

O tą część mi chodzi (to nie mój suport)

korbax.png

Na zdjęciu jest pokazany suport, twierdzisz, że on jest pęknięty?! Jeśli tak, to nie trzeba było kombinować tylko od razu zmienić. Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, ale tak czy siak wszystkie pęknięcia w tamtej okolicy są niepożądane i mogą powodować trzaski.

Powodzenia

Gość Matiasz

Na zdjęciu jest pokazany suport, twierdzisz, że on jest pęknięty?! Jeśli tak, to nie trzeba było kombinować tylko od razu zmienić. Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, ale tak czy siak wszystkie pęknięcia w tamtej okolicy są niepożądane i mogą powodować trzaski.

Powodzenia

Tak to było to dzięki wielkie.

Co prawda nie wymieniałem całej tej osłonki(kawałek mały się ułamał od strony łożyska) tylko dokleiłem ten fragment i mocniej skręciłem i wszystko gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...