Skocz do zawartości

[Rowerem na Euro]

zajcmar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pytanie do Wrocławian. Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem biletu na Euro na mecz we Wrocławiu. Ponieważ jestem z poza miasta wymyśliłem sobie że pojadę wspaniała koleją Polską do głównego a dalej poturlam się na dwóch kółkach. Nie orientuje się ktoś czy w okolicach stadionu są jakieś parkingi rowerowe i czy w tamtym kierunku prowadzi jakaś scieżka albo mniej uczęszczana trasa, czy też trzeba przeciskać się głównymi ulicami. Dzięki za każdą pomoc.

Napisano

Hah, trzeba było poczekać z pytaniem do jutra, bo chcę zrobić niewielką fotorelację przygotowania infrastruktury ścieżek rowerowych na Euro 2012 we Wrocławiu. Z dworca wydostać się rowerem będziesz musiał głównymi ulicami, ale patrząc na *nieaktualny* plan, to wystarczy dostać się na Podwale i można pięknie pod sam stadion dojechać.

Napisano

Nie orientuje się ktoś czy w okolicach stadionu są jakieś parkingi rowerowe i czy w tamtym kierunku prowadzi jakaś scieżka

Jasne, jeśli skończą remont Głównego, to tylko przebić się do pl. Jana Pawła II, a stamtąd Legnicką-Lotniczą. Nic przyjemnego, ale można dojechać :)

Do do pozostawienia roweru, to od ul. Lotniczej jest kilkanaście stojaków, od biedy zmieści się 50 rowerów (poniżej zdjęcie jakie zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu).

Od Królewieckiej nie wiem, bo tam cały czas jest plac budowy w sumie :)

7204394162_fc3a4204c8_c.jpg

Napisano

Rowerem z Dworca PKP Wrocław Główny na Stadion: mapa

E, Kołłątaja? Lepiej Swobodną do Świdnickiej i dopiero wówczas via park koło budowanego nam z przytupem Forum Muzyki. (Ja to bym pewnie nawet wolał Bogusławskiego do Zielińskiego a później boczkami, ale do tego chyba faktycznie trzeba miasto nieco lepiej znać.)

A na drugiej mapce pominąłeś fakt, że po Rynku rowerami nie można, a jednak zygzaczek na dobre 40 metrów poczyniłeś ;-)

Napisano

Jak nie można, skoro jest znak zakazu wjazdu z tabliczką o wykluczeniu rowerów? Możesz to jakoś potwierdzić?

W sumie nie znalazłem chwili, by zaplanować trasę. Pojechałem do Wrocławia wyłącznie z mapą i niewielką wiedzą jak dostać się do stadionu ;d Ponieważ wiedziałem, że na Podwalu jest jakaś droga dla rowerów, to próbowałem do niej dotrzeć możliwie najkrótszą trasą, a że nie chciało mi się wjeżdżać na zakorkowane skrzyżowanie Suchej z Borowską, to skręciłem w prawo i pojechałem za tłumem.

Napisano

Jak nie można, skoro jest znak zakazu wjazdu z tabliczką o wykluczeniu rowerów? Możesz to jakoś potwierdzić?

Mogę: raz, dwa, trzy ;-)

Śmiech jest do dziś. Chociaż fakt, że straszaki miejskie przestały się już tak ciskać (ale lat temu parę zdarzało mi się być zaczepianym przez patrole, mimo -- albo pewnie lepiej: dlatego -- że jechałem b. powoli).

Zaś co do znaków to wygląda to tak:

tyg-rowerzysci-2.jpg

Napisano

Ach, czyli to był znak dla Placu Solnego. Przepraszam za zamieszanie, nie zwróciłem uwagi na znaki przy samym Rynku. Czyli miałem szczęście, gdy po nim jeździłem ;d

• 2 tygodnie później...
Napisano
Rowerem z Dworca PKP Wrocław Główny na Stadion: mapa oraz opis na FB lub opis na grafice. Na Stare Miasto po meczu we Wrocławiu: mapa oraz opis na FB lub opis na grafice.

Ile jest kilometrów tej zaznaczonej trasy z dworca na stadion ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...