zajcmar Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Witam. Pytanie do Wrocławian. Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem biletu na Euro na mecz we Wrocławiu. Ponieważ jestem z poza miasta wymyśliłem sobie że pojadę wspaniała koleją Polską do głównego a dalej poturlam się na dwóch kółkach. Nie orientuje się ktoś czy w okolicach stadionu są jakieś parkingi rowerowe i czy w tamtym kierunku prowadzi jakaś scieżka albo mniej uczęszczana trasa, czy też trzeba przeciskać się głównymi ulicami. Dzięki za każdą pomoc.
AndrzejAA Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Hah, trzeba było poczekać z pytaniem do jutra, bo chcę zrobić niewielką fotorelację przygotowania infrastruktury ścieżek rowerowych na Euro 2012 we Wrocławiu. Z dworca wydostać się rowerem będziesz musiał głównymi ulicami, ale patrząc na *nieaktualny* plan, to wystarczy dostać się na Podwale i można pięknie pod sam stadion dojechać.
Olgierd Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Nie orientuje się ktoś czy w okolicach stadionu są jakieś parkingi rowerowe i czy w tamtym kierunku prowadzi jakaś scieżka Jasne, jeśli skończą remont Głównego, to tylko przebić się do pl. Jana Pawła II, a stamtąd Legnicką-Lotniczą. Nic przyjemnego, ale można dojechać Do do pozostawienia roweru, to od ul. Lotniczej jest kilkanaście stojaków, od biedy zmieści się 50 rowerów (poniżej zdjęcie jakie zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu). Od Królewieckiej nie wiem, bo tam cały czas jest plac budowy w sumie
zajcmar Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Za zaangażowanie i błyskawiczną reakcje stawiam po wirtualnym piwku . Czekam na obiecaną fotorelację.
MixingHead Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Komunikacja miejska powinna byc w tych dniach darmowa. A przynajmniej ta na stadion i z. A przystanek jest pod samym dworcem.
AndrzejAA Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Nie jest źle ;d Co prawda aby jechać po ścieżkach rowerowych, a nie chodniku czy ulicy, należy co jakiś czas zmieniać stronę ulicy, ale od Podwala do stadionu dojechać można Rowerem z Dworca PKP Wrocław Główny na Stadion: mapa oraz opis na FB lub opis na grafice. Na Stare Miasto po meczu we Wrocławiu: mapa oraz opis na FB lub opis na grafice.
Olgierd Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Rowerem z Dworca PKP Wrocław Główny na Stadion: mapa E, Kołłątaja? Lepiej Swobodną do Świdnickiej i dopiero wówczas via park koło budowanego nam z przytupem Forum Muzyki. (Ja to bym pewnie nawet wolał Bogusławskiego do Zielińskiego a później boczkami, ale do tego chyba faktycznie trzeba miasto nieco lepiej znać.) A na drugiej mapce pominąłeś fakt, że po Rynku rowerami nie można, a jednak zygzaczek na dobre 40 metrów poczyniłeś ;-)
zajcmar Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 Na rowerową brać zawsze można liczyć. Dzięki serdeczne. Smaruję więc łańcuch, wuwuzele na ramę i na Euro .
AndrzejAA Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Jak nie można, skoro jest znak zakazu wjazdu z tabliczką o wykluczeniu rowerów? Możesz to jakoś potwierdzić? W sumie nie znalazłem chwili, by zaplanować trasę. Pojechałem do Wrocławia wyłącznie z mapą i niewielką wiedzą jak dostać się do stadionu ;d Ponieważ wiedziałem, że na Podwalu jest jakaś droga dla rowerów, to próbowałem do niej dotrzeć możliwie najkrótszą trasą, a że nie chciało mi się wjeżdżać na zakorkowane skrzyżowanie Suchej z Borowską, to skręciłem w prawo i pojechałem za tłumem.
Olgierd Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Jak nie można, skoro jest znak zakazu wjazdu z tabliczką o wykluczeniu rowerów? Możesz to jakoś potwierdzić? Mogę: raz, dwa, trzy ;-) Śmiech jest do dziś. Chociaż fakt, że straszaki miejskie przestały się już tak ciskać (ale lat temu parę zdarzało mi się być zaczepianym przez patrole, mimo -- albo pewnie lepiej: dlatego -- że jechałem b. powoli). Zaś co do znaków to wygląda to tak:
AndrzejAA Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Ach, czyli to był znak dla Placu Solnego. Przepraszam za zamieszanie, nie zwróciłem uwagi na znaki przy samym Rynku. Czyli miałem szczęście, gdy po nim jeździłem ;d
Mod Team michuuu Napisano 17 Maja 2012 Mod Team Napisano 17 Maja 2012 W Poznaniu w dni meczowe zamknięta jest strefa również dla rowerów!!!!A ścieżki dojazdowe do stadionu mamy jak autostrady. http://epoznan.pl/news-news-31746-EURO_2012_mieszkancy_dostana_& Może we Wrocławiu miasto ma lepsze układy z UEFA. Jak dla mnie strzał w kolano.
MixingHead Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Po rynku niby nie mozna, ale pod bankiem jest stacja roweru miejskiego. Paranoja ?
paweloko Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Rowerem z Dworca PKP Wrocław Główny na Stadion: mapa oraz opis na FB lub opis na grafice. Na Stare Miasto po meczu we Wrocławiu: mapa oraz opis na FB lub opis na grafice. Ile jest kilometrów tej zaznaczonej trasy z dworca na stadion ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.