bacakatowice Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Witam Chciałem zasięgnąć informacji od Was Mianowicie, poszukuję tańszej alternatywy dla oponki Schwalbe Rocket Ron w rozmiarze 26x2,1 (rower Unibike Expert 2011) Na oponę chciałbym przeznaczyć + - 60 zł (za sztukę) Moje trasy przeważnie to leśne ścieżki, co jakiś czas wypad w góry, oraz maratony u Golonki Zauważyłem, że Rocket Ron szybko traci bieżnik i dlatego chciałem poszukać tańszej oponki, co z tym idzie nie gorszej od RR Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
delmis Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=michelin+country+trail Mam taka oponkę na tyle i naprawdę daje rade
jurislawek Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Smart sam może, uniwersalna opona, lub kenda sbe.
CMIK Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Kendę sbe zwijaną mam na sprzedaż prawie nową, za 55+wysyłka, ogłoszenie jest w dziale "sprzedam". Martwią mnie tylko te góry. Ale jeśli RoRo w górach Ci wystarcza, to sbe też wystarczy. Poza tym to bardzo dobra opona zaskakująca przyczepnością (jak na typ bieżnika) w różnych warunkach.
edi7777 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 To może Racing Ralph? Są na allegro za 59zł+ przesyłka w rozmiarze 2.25
bacakatowice Napisano 16 Maja 2012 Autor Napisano 16 Maja 2012 ok, czyli mam kilka oponek będę się zastanawiał
Romero Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Może Schwalbe smart sam Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
kubek20 Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Jak dla mnie, jeśli śmigałeś na Rocket Ronach i szukasz czegoś podobnego to kupowanie Kendy SBE czy Racing Ralpha na takie maratony nie jest zbyt dobrym pomysłem . Znam trochę te opony i Rocket Ron jest od nich bardziej przyczepny
CMIK Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Ej, Kubek, biznes mi psujesz! A poza tym zgadza się, że roro jest bardziej przyczepny, jednak jeśli chodzi o góry- jest za delikatny.
kubek20 Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Ehh... Tylko, że kolega szuka alternatywy dla Rocket Rona. A Geax Saguaro którego poleciłem ma bardzo solidne ścianki boczne, dużo grubsze od kendy.
bacakatowice Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 Geax Saguro mówicie o tej ---> http://allegro.pl/geax-saguaro-opona-26-x-2-2-drut-mtb-xc-26-i2337617824.html a co powiecie na temat tych dwóch opon: http://allegro.pl/opony-continental-mountain-king-ii-26x2-4-84tpi-i2314898330.html http://allegro.pl/continental-race-king-26x2-2-drutowana-czarna-i2307950736.html
CMIK Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 No to opona ważąca prawie 800g (saguaro drut) nie jest alternatywą dla roro, zwlaszcza w kontekście maratonów i leśnych ścieżek. Nie ma specjalnie dużo opon do 60 zł, które są alternatywą dla roro, będą dobre w maratonach i w górach jednocześnie. Gdybym ja decydował, wziąłbym najpewniej coś kevlarowego, a limit cenowy sugeruje kendę (karma/SBE) lub np cst, które czasem pojawiają się na allegro. Jeśli drut, to pewnie conti RK, może coś z Michelina, np country dry lub inne country. A z psuciem biznesu to żartowałem oczywiście.
bacakatowice Napisano 26 Maja 2012 Autor Napisano 26 Maja 2012 Odświeżę troszkę temacik, ponieważ zapomniałem napisać o możliwej zamianie, a więc: tylny Rocket Ron out, bo jej bieżnik jest ...... nie będe kończył, przód wrzucę na tył, a na przód kupić właśnie jakąś alternatywę tak jak w temacie (tylko, że ten Rocket Ron z przodu, jak dam na tył również szybko straci bieżnik, więc nie wiem czy jest sens) pomóżcie, bo już tyle się naczytałem o oponach, że głowa pęka
ammisiek Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 Kolego Moutain Kinga sobie odpuść. To już opona raczej mocno w teren. Natomiast Race Kingi nie są trosze za słabe? Proponuje kompromis pomiędzy tymi dwoma czyli Conti X-King. Na allegro za 60 zł masz już z przesyłką (przynajmniej ja natrafiłem na taką okazje)
bacakatowice Napisano 27 Maja 2012 Autor Napisano 27 Maja 2012 Ten X-king widzę, ma podobny bieżnik do Rocket Rona, więc mi w zupełności by wystarczał pomyślę nad tą oponką Kolego Moutain Kinga sobie odpuść. To już opona raczej mocno w teren. Natomiast Race Kingi nie są trosze za słabe? Proponuje kompromis pomiędzy tymi dwoma czyli Conti X-King. Na allegro za 60 zł masz już z przesyłką (przynajmniej ja natrafiłem na taką okazje) a jak ze "żywotnością" tego X-kinga ?? szybko się ściera ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.