PabloSki Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Cześć, Stoję przed wymianą hamulców. Obecnie posiadam Hayes Stroker Ryde i chce je zamienić na coś lepszego. Cena jaką chcę wydać oscyluje wokół 500 zł za komplet bez tarczy. W tej cenie znalazłem Shimano SLX BR-M665 oraz Avid Elixir R. Moje pytanie kieruje do osób które miały do czynienia z tymi modelami i są mi w stanie pomóc w wyborze lub poradzić może jeszcze inny komplet. Siła hamowania w obecnych hayes nie odpowiada mi, strasznie dzwonią, testowałem w nich wiele różnych okładzin ale żadne nie poprawiały siły hamowania. Jeżdżę dużo po górach co wiąże się z długimi i czasami stromymi zjazdami. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 myślę, że przed założeniem tematu powinieneś skorzystać z wyszukiwarki i poczytać o elixirach R . Z pewnością dowiedziałbyś się, że są to awaryjne hamulce. Bardzo dobrą opinią cieszą się SLX BR-M666. Niestety ich cena jest ponad Twój budżet. Ale to nic straconego - są także deore 596 - bardzo podobne do SLX, lecz nieco cięższe i dostępne jedynie z klockami organicznymi. Będąc na Twoim miejscu dozbierałbym do SLX 666 w wersji FC03, czyli z klockami metalicznymi wyposażonymi w radiatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 NIe pozostaje mi nic tylko zgodzić się z Andrew Nie tylko z powodu że ma zakładników, ale ze swoich Elixirów 5 nie jestem zadowolony Jakbym mógł sobie pozwolić żeby 2 razy na sezon odsyłać je na serwis może utrzymały by swoją świetność z czasów jak dostałem je prosto z fabryki, teraz muszę użyć 2 palców na przodzie żeby w ogóle się zatrzymać SLXy zbierają świetne opinie i sam się nad nimi zastanawiałem. W mojej skromnej opinii: warto dozbierać. Edit: Ale co prawda to prawda: Nigdy nie zagotowałem hampla. Nigdy. Inna rzecz że używam ich tylko jak ktoś przede mną jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Nie wiem czy już wybrałeś hampelki , ale może weź sobie596 i weź drugie klocki np kool stopy, czy co tam sobie wybierzesz, koszt na bikestacji za wszystko z przesyłką wyjdzie z 550 zł z dobrymi klockami , a dodatkowo organiczne możesz sprzedać : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.