Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Merida Matts 60d

Krzysiek346limak

Pytanie

Napisano

Cześć, i ja w sumie wstępnie zakończyłem pracę nad sprzętem na ten sezon.

Jako, że nie mogłem znaleźć nic co by mnie zadowoliło w kwocie do 2400zł postanowiłem zrobić manewr taktyczny i tak:

Zakupiłem Meride Matts 60d za 1800zł nowy (model z rocznika 2010)

Osprzęt Shimano Deore XT tył/Deore przód, manetki Deore

Hamulce Tektro Auriga Comp 180mm/160mm

Rama 16"

Po czym bardzo szybko po zakupie wymieniłem amortyzator RST Gila TNL na SR Suntour Epicon RLD 100mm.

W ten sposób "złożyłem" sobie fajny rowerek w kwocie 2400zł :-)

W planach jeszcze na pewno wymiana chytów na jakieś wygodniejsze i z blokadą bo standardowe jeżdzą...

Wyglądem od standardu różni się tylko amorem.. (normalne fotki wsadzę później)

a222548842265adb.jpg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że udało mi się zrobić parę zdjęć to chciałbym się zaprezentować ;)

Poza standardem który jest wymieniony wyżej doszły jeszcze białe chwyty z opaskami zaciskowymi.

IMG_3785.JPG

IMG_3786_v1.JPG

IMG_3787_v1.JPG

IMG_3788_v1.JPG

IMG_3789_v1.JPG

IMG_3790_v1.JPG

Jak wam się podoba? :)

Napisano

ładny :P lubię patrzeć na białe wypucowane rowerki, choć sam nigdy bym się nie zdecydował na biały kolor z prostej przyczyny -bardzo widoczny brud. Choć nie powiem, biały kolor ładnie się prezentuje i nie tylko w rowerach ale też i w samochodach :)

Napisano

Mi tez sie biale rowerki podobaja... ale jak na zalaczonych zdjeciach widac ten brud az tak nie daje sie we znaki bo rower nie byl mulyty juz troche czasu. :-)

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano
  W dniu 2.06.2012 o 20:51, Froop napisał:

nigdy bym się nie zdecydował na biały kolor z prostej przyczyny -bardzo widoczny brud.

Biały to jest jeszcze nic w porównaniu do czarnego. Najgorszy kolor, bo wszystko widać - od pyłka po najmniejsze rysy.

Napisano

Hej,

Fajny rower, czy można wiedzieć gdzie go kupiłeś? Bardzo podoba mi się ta opcja z wymianą amo w tym modelu 2010, ale nie mogę go nigdzie znaleźć na necie.

Napisano

Odblask na kierownicy pierwsza klasa :P

Natomiast rower bardzo fajny, dobrze pomyślałeś z tym kupnem i wymianą amortyzatora.

Napisano
  W dniu 3.06.2012 o 17:46, Peter007 napisał:
Hej,

Fajny rower, czy można wiedzieć gdzie go kupiłeś? Bardzo podoba mi się ta opcja z wymianą amo w tym modelu 2010, ale nie mogę go nigdzie znaleźć na necie.

Znalazlem jeden z warszawy... ja tez bralem na allegro gdzies ze slaska... ale widac w sezonie podrozalo... :-/

http://allegro.pl/merida-matts-60-d-sklep-warszawa-wyprzedaz-i2375297953.html

Napisano

Przejechalem na nich dopiero 300km, i jak na razie sprawuja sie super... jezdze po lesie tak wiec tez lekko nie maja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.