Krzysiek346limak Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Cześć, i ja w sumie wstępnie zakończyłem pracę nad sprzętem na ten sezon. Jako, że nie mogłem znaleźć nic co by mnie zadowoliło w kwocie do 2400zł postanowiłem zrobić manewr taktyczny i tak: Zakupiłem Meride Matts 60d za 1800zł nowy (model z rocznika 2010) Osprzęt Shimano Deore XT tył/Deore przód, manetki Deore Hamulce Tektro Auriga Comp 180mm/160mm Rama 16" Po czym bardzo szybko po zakupie wymieniłem amortyzator RST Gila TNL na SR Suntour Epicon RLD 100mm. W ten sposób "złożyłem" sobie fajny rowerek w kwocie 2400zł :-) W planach jeszcze na pewno wymiana chytów na jakieś wygodniejsze i z blokadą bo standardowe jeżdzą... Wyglądem od standardu różni się tylko amorem.. (normalne fotki wsadzę później) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r3b Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Jako, że udało mi się zrobić parę zdjęć to chciałbym się zaprezentować Poza standardem który jest wymieniony wyżej doszły jeszcze białe chwyty z opaskami zaciskowymi. Jak wam się podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Froop Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 ładny lubię patrzeć na białe wypucowane rowerki, choć sam nigdy bym się nie zdecydował na biały kolor z prostej przyczyny -bardzo widoczny brud. Choć nie powiem, biały kolor ładnie się prezentuje i nie tylko w rowerach ale też i w samochodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r3b Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Mi tez sie biale rowerki podobaja... ale jak na zalaczonych zdjeciach widac ten brud az tak nie daje sie we znaki bo rower nie byl mulyty juz troche czasu. :-) Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 nigdy bym się nie zdecydował na biały kolor z prostej przyczyny -bardzo widoczny brud. Biały to jest jeszcze nic w porównaniu do czarnego. Najgorszy kolor, bo wszystko widać - od pyłka po najmniejsze rysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter007 Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Hej, Fajny rower, czy można wiedzieć gdzie go kupiłeś? Bardzo podoba mi się ta opcja z wymianą amo w tym modelu 2010, ale nie mogę go nigdzie znaleźć na necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Odblask na kierownicy pierwsza klasa Natomiast rower bardzo fajny, dobrze pomyślałeś z tym kupnem i wymianą amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r3b Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Hej, Fajny rower, czy można wiedzieć gdzie go kupiłeś? Bardzo podoba mi się ta opcja z wymianą amo w tym modelu 2010, ale nie mogę go nigdzie znaleźć na necie. Znalazlem jeden z warszawy... ja tez bralem na allegro gdzies ze slaska... ale widac w sezonie podrozalo... :-/ http://allegro.pl/merida-matts-60-d-sklep-warszawa-wyprzedaz-i2375297953.html Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Bardzo dobrze się prezentuje, zmiana Amora to na pewno dobry krok, mam pytanie jak się sprawują te hamulce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r3b Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Przejechalem na nich dopiero 300km, i jak na razie sprawuja sie super... jezdze po lesie tak wiec tez lekko nie maja. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Krzysiek346limak
Cześć, i ja w sumie wstępnie zakończyłem pracę nad sprzętem na ten sezon.
Jako, że nie mogłem znaleźć nic co by mnie zadowoliło w kwocie do 2400zł postanowiłem zrobić manewr taktyczny i tak:
Zakupiłem Meride Matts 60d za 1800zł nowy (model z rocznika 2010)
Osprzęt Shimano Deore XT tył/Deore przód, manetki Deore
Hamulce Tektro Auriga Comp 180mm/160mm
Rama 16"
Po czym bardzo szybko po zakupie wymieniłem amortyzator RST Gila TNL na SR Suntour Epicon RLD 100mm.
W ten sposób "złożyłem" sobie fajny rowerek w kwocie 2400zł :-)
W planach jeszcze na pewno wymiana chytów na jakieś wygodniejsze i z blokadą bo standardowe jeżdzą...
Wyglądem od standardu różni się tylko amorem.. (normalne fotki wsadzę później)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.