Skocz do zawartości

XC WARSAW TEAM - zapraszamy

roku

Rekomendowane odpowiedzi

hej jeśli ktoś ma ochotę pozwiedzac okolice Warszawy i nietylko na dwóch kółkach zapraszamy

grupka koedukacyjna i bardzo miła - staramy sie jezdzić co weekend w różne zakątki ;) bo nie ma to jak dwa kółka

w ten weekend zamierzamy jechać do Mariańskie Porzecze jest to mała wioska z niezwykłym kościólkiem jeśli ktoś jest chętny niech da znaka a podam wiecej info

pozdrawiamy

Ostatnie doświadczenia pchnęły mnie w kierunku spokojnej jazdy. Jaki skład przewidujecie na weekend, grupa o mocno zróżnicowanej kondycji czy zbiór 'wycinaków' ? Tylko bez niepotrzebnej skromności plz :)

jesteśmy na FB ale tam info daje tym co juz ich zobaczymy bo nie chcemy mieć 200 osób widmo czy cos w tym stylu co tylko ogladaja a nie jeżdzą - kto przyjedzie to wtedy dajemy namiary na stronkę ;)

grupa koedukacyjna wiekowo ok 20-35 ale wiek nie jest wazny wazne są chęci

co do kondycji ;) to powiem szczerze - przyjezdzają różne osoby, na poczatku też cieżko powiedzieć jaką kto ma kondycję nikogo nie zostawiamy na trasie i czekamy na każdego. Robimy od 30 -120km zależy jaka trasa no i własnie kto przyjedzie km liczymy na grupę. Prędkość - statystycznie wychodzi ok17 km/h ;) ale szczerze fajniej jak przyjadą osoby które jezdza powyzej 20km/h wtedy więcej da się zobaczyć a wycieczka nie ma charakteru masy krytycznej ;)

w połowie drogi robimy jakis przystanek na jedzonko itp ;)

hmm no to chyba tyle - Mariańskie Porzecze jest to wioska za Otwockiem - myśle ze mozna podjechać pociągiem a potem wracac do Warszawy na rowerze.

jak ktos jest chętny to podam namiary na mnie

pozdr

Marcin

A jak tam z terenem, jeździcie ostro? Mam Unibika Zethosa (cross) z wysokimi i dość szerokimi oponami (Smart Sam 28x1,75), ogólnie brałem na nim udział w maratonie ale nie wiem jaki teren wy sobie upodobaliście. Kondycyjnie powinienem dać radę bez problemu, a sprzętowo?

Pozdrawiam

rowerowo tez bo tez mam Unibika ;) teren rózny od szos po leśne dukty, piaski itp zalezy co sie trafi ;)

zbiórka o 10:20 przy stacji śródmiescie

http://img806.imageshack.us/img806/5571/spotkaniecopy.jpg pociąg mamy o 10.50 lepiej się niei spóżnić bo pociąg nie zaczeka ;) pojedziemy nim do Pilawy i stamtąd do Porzecza Mariańskiego, potem albo do Warszawy albo do Garwolina na pociąg albo jeszcze cóś to do ustalenia.

• 2 tygodnie później...

hej

w sobotę jedziemy "Szlakiem Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich" - szlak o długości 74 km przechodzący przez Parka Krajobrazowy Wzniesien Łódzkich

pociąg o 7.54 z Warszawy centralnej do Łodzi w sobotę - jazda jakies 2h pociągiem

więcej info na prv jesli ktoś jest chętny - zapraszamy

hej

w sobotę jedziemy "Szlakiem Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich" - szlak o długości 74 km przechodzący przez Parka Krajobrazowy Wzniesien Łódzkich

pociąg o 7.54 z Warszawy centralnej do Łodzi w sobotę - jazda jakies 2h pociągiem

więcej info na prv jesli ktoś jest chętny - zapraszamy

wycieczka przełozona ze wzgledu na zła pogode - odbedzie sie w przyszły weekend

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czołem Rowerzyści!

Oto nasz plan wyprawy na Podlasie. Spotykamy się w hali głównej Dworca Centralnego o godzinie 6.45. O godzinie 7:20 odjeżdżamy do Sokółki.

Warszawa Centralna 07:20 -> 10:59 Sokółka (D) 48 zł + bilet na rower

Na miejscu będziemy o godz 11tej i tu zaczynamy naszą wycieczkę:

1 dzień: 13.07.2012

Sokółka -> Krynki -> Kruszyniany -> Jez Siemianowickie (80 km, drogami)

nocleg w namiotach możliwy w okolicach Cisówki, Rybaki, Bachury, Bondary, Łuka, Nowa Łuka lub tuż nad brzegiem jeziora na dziko

2 dzień: 14.07.2012

Jez. Siemianowcikie -> Hajnówka -> Białowieża (60 km, drogi + puszcza)

nocleg na kempingu w Białowieży, na kempingu bo to puszcza

3 dzień:15.07.2012

Białowieża -> Czeremcha (50 km, przez puszczę, możlwa jazda drogą)

Odjeżdzamy pociągiem z Czeremchy.

Czeremcha 16:57 -> 18:31 Siedlce (KM)

Siedlce 18:45 -> 19:45 Warszawa Centralna (KM)

29 zł, nie trzeba biletu na rower

UWAGA!!!

Dla osób, które nie mogą jechać w piątek istnieje możliwość dołączenia do nas w sobotę. Spotkamy się razem w Hajnówce.

Warszawa Centralna 07:30 -> 08:42 Siedlce (TLK)

Siedlce 08:55 -> 11:03 Hajnówka (Reg)

44,50 zł + bilet na rower

UWAGA !!! UWAGA !!!

Spotkanie organizacyjne we wtorek 10 lipca w Zielonej Gęsi przy Polach Mokotowskich o godz. 20.30.

Zapraszamy :)

UWAGA !!! UWAGA !!! UWAGA !!!

Osoby, które mają namioty, albo mogą od kogoś pożyczyć, niech dadzą znać.

Jeżeli będzie brakowało namiotów lub pogoda nie dopisze, będziemy nocować w domkach.

Tel kontaktowy: 794 915 897

Email: xcwarsawteam@vp.pl

A oto mapka wycieczki: http://maps.google.c...2C4%2C5&t=m&z=9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...