zdanekk Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam, reanimuję mój stary rower ale do wymiany został jeszcze przedni amortyzator. Co najlepiej wybrać do 250-300zł ? Sr Suntour XCM-HLO v3 bądź SR SUNTOUR XCM V3-18C ? Wyboru za dużego nie ma do sterów 1" (v-brake, koło 26") , ale coś muszę wybrać. Trasy to 60% asfalt a reszta trasy leśne, szuter, małe zjazdy, skakanie odpada. Moja waga 78kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Szału nie ma ... Nic lepszego nowego nie dostaniesz ... Sa jeszcze produkty RST z rego co pamiętam drozsze od SR i nic lepszego nie oferują Słyszałem że stare (nie wiem jak dawno) modele XCR były pod 1 cal ale z dostepnością to jak z białymi krukami ... Ja nigdy nie widzialem. W tym dziale masz podklejony temat ze sposobem zamontowania amorka 1 1/8 do sterow 1 cal ... Ale w tym budżecie nie wiem czy to ma sens. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanekk Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Słyszałem że stare (nie wiem jak dawno) modele XCR były pod 1 cal ale z dostepnością to jak z białymi krukami ... Ja nigdy nie widzialem. W tym dziale masz podklejony temat ze sposobem zamontowania amorka 1 1/8 do sterow 1 cal ... Ale w tym budżecie nie wiem czy to ma sens. Spróbuje poszukać tych xcr, czytałem także z zamontowaniem 1 1/8. A czytałem, że SR bije na łeb RST, które wogóle nie pracują. A znalazłem taką ramę z amorkiem na allegro, tylko dziwi mnie to że ona już bardzo długooo stoi na allegro. Na początku gościu chciał coś koło 500zł. http://allegro.pl/ra...2338473777.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 ... tylko dziwi mnie to że ona już bardzo długooo stoi na allegro. Bo to gigant 22 cale ... aby na tej ramie uprawiać XC to musiałbyś mieć chyba z 2 m wzrostu pomijam fakt że marka ramy jest mi osobiście nieznana. Mocowanie 1i1/8 cala na ramie 1 cal ... niby się da ale to takie "reanimowanie trupa" ... rama 1 cal hi-end`em nie jest od 15 jak nie więcej lat ... tylko sentyment lub inne tajemnicze wzgledy mogą usprawiedliwiać takie działanie ... Jak chcesz amorek 1 i 1/8 to odloż te 300 zeta do swinki dozbieraj kolejne kilka setek i na nowy sezon spraw sobie nowy set z normalną ramą alu i normalnym amorekiem powietrznym. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanekk Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 No i tak zrobię, ale amor jakiś na ten sezon muszę kupić Szybkie pytanie, szybka odpowiedź: który? http://allegro.pl/nowy-amortyzator-sr-suntour-m2025-1-cal-promocja-i2327773528.html http://allegro.pl/lekki-amor-26-rst-capa-t-wielofunkcyjny-1-bialy-i2322735836.html http://allegro.pl/amortyzator-suntour-xcm-1cal-gwint-100-promocja-i2342675331.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytlas Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A obecnie masz sztywny widelec ? Jeżeli tak zostaw go sobie. Mnie osobiście było by szkoda pieniędzy, na coś co "trochę się ugina". Jeżeli masz sztywny widelec lub twój obecny nadaje się do jazdy, przelataj tak ten sezon i na następny kup sobie ramę+amorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaX Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Z tych 3 to XCM Z tym trochę się ugina to nie przesadzaj bo nie wszyscy jeżdżą na maratony. Większości wystarcza zwykły XCM i są zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanekk Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Z tych 3 to XCM Z tym trochę się ugina to nie przesadzaj bo nie wszyscy jeżdżą na maratony. Większości wystarcza zwykły XCM i są zadowoleni. O to mi chodziło A mam w cenie tej XCM do kupienia ramę + amor. Ale to zostawiam waszej ocenie. http://allegro.pl/rama-mtb-kross-aluminiowa-tanio-i2334769868.html Amor na drugiej aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaX Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Rama trochę zdezelowana, może i pęknięta w którymś miejscu. Dodatkowo trzeba było by ją odnowić + przełożyć graty ze starego roweru ( o ile pasują ). Kiedyś miałem taki dylemat jak ty. Kupiłem do starej ramy 1" spinnera grind os1 i 2 sezony jeździłem bez problemu. Uzbierałem w ten sposób kasę i kupiłem nowy rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanekk Napisano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kupiłem do starej ramy 1" spinnera grind os1 i 2 sezony jeździłem bez problemu. Uzbierałem w ten sposób kasę i kupiłem nowy rower. Biorę XCM'a, dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.