malheureux Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam. Dzisiaj przyszły pedałki PD - M520 razem z blokami. No i tak: przykręciłam bloki do butów, założyłam prawy but i nie wiem jak mam wpiąć but w pedał. Próbowałam i nic. Naprężenie tej sprężyny to tak około pół śrubki jest wkręcone. Możecie mi jakoś pomóc tak od strony praktycznej? Jak to się robi, wpina i wypina? Bo nigdy z tym styczności nie miałam i nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Blok wkładasz przodem i mocno naciskasz na pedał ... wskoczy tył. Na początek (na nauke) regulacje daj na minimum . Wypinanie ... piętą okrecasz blok na zewnątrz Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Na pedale powinna być strzałka i ustaw tak aby było najsłabiej ( tą śrubą regulujesz wpięcie/wypięcie buta) Potem czubek bloku wkładasz w pedał i pchasz do przodu i potem naciskach - następuje charakterystyczny klik i but wpięty Aby wypiąć but przekręć nogą w lewo/prawo w zależności którą nogę chcesz wypiąć. Jeśli nie wiesz co i jak mogę zrobić ci zdjęcia W instrukcji też powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No właśnie instrukcję mam, ale praktycznie nic z niej nie rozumiem, bo jest oczywiście nie po polsku. A jak to jest na najsłabiej? Śrubka wkręcona czy wykręcona na max? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 U mnie w M540 jest tak że jest śrubka na imbusa 4mm i obok minus i plus - kręcisz w stronę minusa masz najlżej ,kręcąc na plusa masz mocniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Mam nadzieję, że poniższe Ci pomoże 1. Mocowanie bloków do butów krok po kroku: http://www.youtube.com/watch?v=-oEde0t00-c 2. Wpinanie/wypinanie http://www.youtube.com/watch?v=ZmwHqcFlOI4&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No dobra, udało mi się wpiąć i wypiąć. A teraz jeszcze z tą regulacją, tak jak kolega pisał - w M520 tak samo się reguluje - w stronę minusa się zmniejsza siłę i na odwrót? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 tak w stronę minusa zmniejszasz napięcie sprężyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 pamiętaj tylko, że w każdym pedale masz 2 sprężyny -> ustaw sobie taką samą siłę wypięcia na obu sprężynach w każdym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Zawsze pamiętaj, że jesteś spięta z rowerem. Musisz się nauczyć odruchu wypinania w każdej sytuacji. Będzie to trudne na początku ale później bez tego się już człowiek nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bop3 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No cóż po polsku też nie ma ale na załączonych obrazkach wszystko widać, miłego używania http://www.youtube.com/watch?v=wcSF-7oJ1Ac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dziękuję wszystkim za pomoc Teraz już wszystko wiem Myślę, że z tym nauczeniem się nie będzie takiego problemu, bo wcześniej jeździłam w noskach i też byłam w pewien sposób może mniej stabilnie połączona z rowerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 koledzy a jak sie wyciąga zaślepke z podeszwy, mam takie buty http://allegro.pl/show_item.php?item=2337624663&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 troche leciwy model i pod wkładką jest mocowanie na bloki i są otwory ale nie potrafie z podeszwy wyciągnąć zaślepek, jest na to jakis patent. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 śrubokrętem płaskim się podważa i powinno pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 podważam ale to nic nie daje wbijam sie w gume i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.