RzemieN Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dane techniczne: Rozmiar 26" x 2.35 30TPI Wersja z drutem Cena: 45zl/szt Jezdze na niej od kilku dni i wywarla na mnie w miare pozytywne wrazenie. W błocie, sniegu i miekkim piachu spisuje sie dobrze (nie mam z czym porownac), jednak na asfalcie pojawiaja sie straszliwe szumy jednak nie przeklada sie to na opory toczenia :-) Ogromnym minusem sa scianki boczne opony (doslownie jak z papieru) dzisiaj przy bannym zalapalem snejka Ogolnie za ta cene moge ja polecic ale zalecam napompowac ja do granic mozliwosci :glare: Ocena w skali 1-10 to 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ale wg mnie opór jaki one stawiają jest za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Tu nie ma co porownywac z oponami do streetu czy do opon miejskich ta opona jest przeznaczona w teren wiec nie ma co narzekac na opory w miescie choc ja ich nie odczuwam az tak bolesnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Opony z takimi klockami stawiają duze opory - wiadomo (chyba nikt nie zrobil opony z klockami 2 cm i oporami np. 20W) Kumpel ma Schwabe Space i opory tez są spore, ale przy takiej przyczepnosci to maly minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Używałem jakiś czas wersji 2.1. Opory są zdecydowanie spore, ale akceptowalne, jeśli zależy nam na sprawowaniu w terenie, a nie ściganiu. OK opona do niezobowiązującej jazdy w trudnym terenie. Buczą na asfalcie miodzio Bardzo dobrze przejeżdża się na nich przez głębki piach (luźny). B. dobra przyczepność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Mam te opony i przyznam , że "ciężko" się toczy , ale jest też przyczepna dość... Minusem tej opony jest szybko ścierający się bieżnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Witam, Opony kupione razem z rowerem. Plusy: dobra trakcja w terenie, szczególnie na suchym. Również w piachu. Minusy: głośne na asfalcie, mimo dużych klocków z boku opony kiepskie przy trawersowaniu, łatwo obsuwają się, fatalna trakcja w błocie, bardzo podatne na przebicie, nie tylko boki ale i bieżnik, szybko się ścierają. Ogólnie: nie polecam. Mam, bo mam, ale jak przyjdzie ich kres, zmienię na inne. Pozdrawiam, Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Mam je seryjne w moim GT- szum jaki wydają na asfalcie przy 40 km/h skutecznie płoszy pieszych z drogi, poza tym utrzymanie tych 40 jest naprawdę trudne, na asfalcie opony warczą, opory toczenia są bardzo duże, a przyspieszanie trwa wieczność. W terenie- jest inaczej- przejechałem 2,5k km i nie przypominam sobie, żebym wpadł w jakiś poważniejszy poślizg! No może raz... Idealne na piach, żwir na błotku też jeździłem zakręty, hamowanie bez problemu. Gdyby nie ta waga byłyby idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felipe Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Osobiście nigdy nie jeździłem na tych oponkach ale chcę tylko powiedzieć że są one bardzo popularne w USA. Bardzo wiele rowerków na tamtym rynku mają właśnie seryjnie założone Nevegale jako opony trail tudzież all mountain. W miesięczniku MBaction który można u nas kupić w Empiku chyba w każdym numerze pieją nad zaletami tych opon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Na maratony i do XC są nieprzydatne z powodu masy i oporów toczenia ale do DH, FR i szeroko pojętego all mountain nadają się jak najbardziej. Wystarczy spojrzeć na opinie na forach downhillowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi