SheFFo Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Witam, mam zamiar kupić sobie Kross level A2. W sklepie z ramą 19'' kosztuje on 1900 zł. I tu do was pytanie jak jeżdzi się tym rowerem, jak spisuje sie na długich dystansach i czy jest warty swojej ceny, dodam, że ma hamulce tarczowe hydrauliczne
rkopec16 Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 taki kross kosztuje około 1500zł, nie warto przepłacać. rower dobry, warto go kupić.
rastatajm Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Rower jest bardzo popularny i dobry, poszukaj opinii na forum, z pewnością znajdziesz. A2 na discach to model z zeszłego roku, więc cena powinna być niższa, zerknij tutaj - Kross 2011 Level A2 Disc - Rowery Kross - Sklep rowerowy Mudserwis
Fishak Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 A więc tak mam Krossa a2 xc z 2009 . Rowerek był wart swojej ceny bo dałem za niego bodajże 1300zł . Kupiłem go właśnie na mudserwisie , dogadanie się z panami jest na dobrym poziomie , pogadaj o cenie jak coś . W swoim co do tej pory wymieniłem to felgę , sztyce <była za krótka >, napęd , a dokładnie korbe na deore m590, moja shimano zjechała się po 6.5tyś , następnie łańcuch na xt, kaseta lx , i manetka nowa alivio 9rz, na tej konfiguracji złego słowa powiedzieć nie mogę . Następnie mam hamulce tektro auriga compy w swoim ale zmieniam jeszcze w tym tyg na deore m596 z 2012 podobno dobre, zobaczymy czy wyhamują przyzwoicie za autobusem . Nie odbiegając siodło w swoim mam niewygodne ale się przyzwyczaiłem , jeździłem na tym co jest w 2011 i jest okey . XCM łapie szybciej luzy niż XTR wiem z doświadczenia bo znajomy ma Xcm'a <być może to różnica wagi między nami 10kg > ale jeżeli sprzedawca by się zgodził np za dopłatą 50zł zmienić to pokombinuj coś , może akurat spuszczą .
Dimek Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Odswiezajac ten temat, co by nowego nie zakladac, przytocze moje przemyslenia i zapytam o kilka istotnych dla mnie rzeczy. Tak wiec od poczatku: ostatnio postanowilem kupic sobie rowerek, wrocic w sumie do ulubionego sportu sprzed lat, ale nieistotne. Przypomnialo mi sie ze udzielalem sie na tu na forum i ku mojemu zdziwieniu konto dalej na chodzie.. hehe no dobra wchodzac w temat.. zaczalem poszukiwania sprzetu w dosc niewygorowanej cenie do 1000 pln, ale podczas przegladania forum stwierdzilem ze lepiej byloby dorzucic te 300-400 zl by miec sprzecik lepszej klasy (niz np. UNIBIKE Evo?). Zauwazylem duzo pozytywnych wypowiedzi na temat owego Krossa Level A2 i dochodzac do pytan: zastanawiam sie nad tym czy kupowac model z 2011, ktory znalazlem za 1300 zl -> http://rowerysektor.pl/level-vbrake-p-348.html?osCsid=7c4e2a6c34e2dbad77204587f2b6300e (moze on byc chyba mniej dostepny w sklepach?) czy zakupic swiezynke z tego rocznika jak widze za 1500zl? Jaka jest roznica miedzy tymi modelami? I ogolnie zapytam czy w tym przedziale znajdzie sie jeszcze jakas dobra opcja? Lecz wydaje mi sie ze A2 jest calkiem kuszaca opcja do pokonywania kilometrow Co do czego jestem pewien to to, ze nie chce hamulcow tarczowych, ale to chyba nie jest zbyt istotne. Co sadzicie, moze jakies przemyslenia uzytkownikow? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.