Skocz do zawartości

[rower] Kross level A2

SheFFo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić sobie Kross level A2. W sklepie z ramą 19'' kosztuje on 1900 zł. I tu do was pytanie jak jeżdzi się tym rowerem, jak spisuje sie na długich dystansach i czy jest warty swojej ceny, dodam, że ma hamulce tarczowe hydrauliczne :)

Napisano

A więc tak mam Krossa a2 xc z 2009 . Rowerek był wart swojej ceny bo dałem za niego bodajże 1300zł ;). Kupiłem go właśnie na mudserwisie , dogadanie się z panami jest na dobrym poziomie , pogadaj o cenie jak coś . W swoim co do tej pory wymieniłem to felgę , sztyce <była za krótka >, napęd , a dokładnie korbe na deore m590, moja shimano zjechała się po 6.5tyś , następnie łańcuch na xt, kaseta lx , i manetka nowa alivio 9rz, na tej konfiguracji złego słowa powiedzieć nie mogę :). Następnie mam hamulce tektro auriga compy w swoim ale zmieniam jeszcze w tym tyg na deore m596 z 2012 podobno dobre, zobaczymy czy wyhamują przyzwoicie za autobusem :D . Nie odbiegając siodło w swoim mam niewygodne ale się przyzwyczaiłem , jeździłem na tym co jest w 2011 i jest okey . XCM łapie szybciej luzy niż XTR wiem z doświadczenia bo znajomy ma Xcm'a <być może to różnica wagi między nami 10kg > ale jeżeli sprzedawca by się zgodził np za dopłatą 50zł zmienić to pokombinuj coś , może akurat spuszczą :).

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Odswiezajac ten temat, co by nowego nie zakladac, przytocze moje przemyslenia i zapytam o kilka istotnych dla mnie rzeczy.

Tak wiec od poczatku: ostatnio postanowilem kupic sobie rowerek, wrocic w sumie do ulubionego sportu sprzed lat, ale nieistotne. Przypomnialo mi sie ze udzielalem sie na tu na forum i ku mojemu zdziwieniu konto dalej na chodzie.. hehe no dobra wchodzac w temat..

zaczalem poszukiwania sprzetu w dosc niewygorowanej cenie do 1000 pln, ale podczas przegladania forum stwierdzilem ze lepiej byloby dorzucic te 300-400 zl by miec sprzecik lepszej klasy (niz np. UNIBIKE Evo?).

Zauwazylem duzo pozytywnych wypowiedzi na temat owego Krossa Level A2 i dochodzac do pytan: zastanawiam sie nad tym czy kupowac model z 2011, ktory znalazlem za 1300 zl -> http://rowerysektor.pl/level-vbrake-p-348.html?osCsid=7c4e2a6c34e2dbad77204587f2b6300e (moze on byc chyba mniej dostepny w sklepach?) czy zakupic swiezynke z tego rocznika jak widze za 1500zl?

Jaka jest roznica miedzy tymi modelami? I ogolnie zapytam czy w tym przedziale znajdzie sie jeszcze jakas dobra opcja? Lecz wydaje mi sie ze A2 jest calkiem kuszaca opcja do pokonywania kilometrow :)

Co do czego jestem pewien to to, ze nie chce hamulcow tarczowych, ale to chyba nie jest zbyt istotne.

Co sadzicie, moze jakies przemyslenia uzytkownikow?

pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...